Hedelmäkeksit

Taas on kokeiltu yksi resepti joulua varten! Hedelmäkekseistä tuli mukavan rapeita, eivätkä ne ole ylimakeita. Kuivahedelmäsekoitusta olisin voinut ripotella päälle rohkeammin, mutta toivat nuo muutamatkin hiput mukavasti makua ja etenkin väriä kekseihin.
Täytyy myöntää, etten ole koskaan aikaisemmin ostanut kuivahedelmäsekoitusta. Seikkailu kaupan leivontaosastolla olikin mielenkiintoinen, kun tutkiskelin pakettien sisällysluetteloita. Päädyin lopulta kalleimpaan hedelmäsekoitukseen, jossa on 27 % papaijaa. Toiseksi kallein sekoitus oli myös ihan varteenotettava, mutta siitä puuttui papaija, mikä houkutti minua erityisen paljon. Mutta tiedättekö, mitä halvimmassa hedelmäsekoituksessa oli eniten? Naurista! Onhan sekin varmasti ihan ok värjättynä ja läpisokeroituna, mutta mieluummin syön keksien päällä oikeita hedelmiä.
Keksien ohje on peräisin Kotivinkin Jouluherkut 2009 -numerosta.
  • 125 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 80 g kuivahedelmäsekoitusta
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja lisää jauhoseos voi-sokeri-vaahtoon. Muotoile taikinasta keksejä ja ripottele päälle kuivahedelmiä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Sain tehtyä taikinasta 22 keksiä.

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s