Mokkapalat maidottomana ja munattomana

Jos vaatimattomastakin juhlanaiheesta voi leipoa kakun, myös pieni väsymys on oiva syy nopealle herkkuleipomiselle ja mielenpiristykselle. Tein viimeksi mokkapaloja uudella ohjeella ja tällä kertaa kokeilin samaa reseptiä maidottomana – hyvin toimi!

Tein piirakkavuoallisen mokkakakkua eli puolikkaan annoksen pellilliseen verrattuna. Maidon korvasin kauramaidolla, eikä makueroa oikeasti huomaa. Aikaisemmin olen suosinut tätä maidotonta ja munatonta mokkakakkuohjetta, mutta nyt sain uuden suosikin!

Tässä ohje lyhyesti:
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl sokeria
 • 1,5 tl leivinjauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 2 rkl kaakaojauhetta
 • 75 g margariinia (maidoton!) sulatettuna
 • 0,75 dl vettä
 • 0,75 dl kaurajuomaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu margariini, vesi ja kaurajuoma ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä piirakkavuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä.
 • n. 40 g margariinia
 • n. 1/3 dl vahvaa kahvia
 • 3 dl tomusokeria
 • 1,5 rkl kaakaojauhetta

Sulata margariini, lisää kahvi ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Jos haluaa päästä helpolla ja jättää siivilän käyttämättä, sokerin sai sekoittumaan hyvin myös vispilän avulla. :) Anna jäähtyä ja jähmettyä hetki ja levitä pohjan päälle.

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s