Suklaa-appelsiinijuustokakku 2

Tein jokin aika sitten suklaa-appelsiinijuustokakkua, jossa oli yllätyssisus. Kakku oli herkullinen, mutta tällä kertaa en jaksanut enkä ehtinyt alkaa taiteilla sisuksen kanssa, joten tässä samasta kakusta hieman varioitu nopeatekoisempi raitakakkuversio.
Kakku on tehty 22 cm:n irtopohjavuokaan. Olin vähän hätäinen kerrosten kanssa ja päällimmäiseksi tarkoitettu appelsiinimehukerros valahti osittain edellisen kerroksen väliin. Olisi pitänyt malttaa antaa mehun jäähtyä kauemmin!

Kakkupohja

 • 50 g margariinia sulatettuna
 • 1,5 dl persikkatölkin sokerilientä
 • 2 dl vehnäjauhoja
 • 0,75 dl sokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1,5 tl leivinjauhetta
 • 2 tl kaakaojauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään sekä sulatettu margariini ja sokeriliemi keskenään. Yhdistä seokset (sekoita taikinaa mahdollisimman vähän) ja levitä taikina voideltuun halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Suklaamousse

 • 3 dl kuohukermaa
 • 150 g tummaa suklaata
 • 1,5 liivatelehteä
 • 1,5 rkl appelsiinimehua
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Kuumenna 1 dl kermaa kiehuvaksi, lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä. Vatkaa loput (2 dl) kermasta vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa. Kuumenna 1,5 rkl mehua, sekoita liivatelehdet siihen ja lisää hyvin sekoittaen suklaaseoksen joukkoon.
Tuorejuustotäyte
 • 3 dl vispikermaa
 • 200 g appelsiinituorejuustoa
 • 3 liivatelehteä
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 0,5 dl tomusokeria
 • 2 rkl appelsiinimehua

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri. Kuumenna mehu ja liuota joukkoon liivatelehdet. Lisää liivatemehu täytteen joukkoon ja sekoita hyvin.

Appelsiinipäällinen
 • 4,5 dl appelsiinimehua
 • 3 liivatelehteä

Kuumenna mehu kiehuvaksi ja keitä sitä kokoon kunnes nesteestä on haihtunut 1,5 dl. Liuota kylmässä vedessä olleet liivatelehdet mehuun. Anna jäähtyä hieman ennen lisäämistä kakun pinnalle.

Kakun  kokoaminen
En irrottanut kakkupohjaa irtopohjavuoasta enkä muistanut laittaa kalvoreunustakaan – reunoista tulikin rumat ja kokonainen kakku jäi siksi kuvaamatta. Kakku oli tarjolla kakkuvuoan pohjan päällä, mutta seuraavalla kerralla kokeilen irrottaa kakkupohjan ja laittaa alle leivinpaperin ennen seuraavien kerrosten lisäämistä. Kakkupohjaa on kostutettu hieman appelsiinimehulla ennen ensimmäistä täytekerrosta. Jokaisen kerroksen kannattaa antaa hyytyä hyvin ennen seuraavan kerroksen lisäämistä – ja kuuman appelsiinimehun kannattaa antaa jäähtyä, jos haluaa ”kuukakun” sijaan kauniin keltaoranssin kakun. :)

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s