Verhoillen syksyyn

On taas se aika vuodesta, kun Emonen alkaa orientoitua uuteen vuodenaikaan ja haluaa kotiin menneen vuodenajan tilalle ajankohtaisempaa asua. On siis aika sukeltaa verhokaappiin ja kaivaa silitysrauta esiin!

Olen kesäkuusta asti pohdiskellut, miltä turkoosi yhdistettynä ruskeaan näyttäisi keittiössämme. Pohdinnot jäivät ajatustasolle, kun ainoat ruskeat verhomme ovat jo käytössä enkä keksi niiden tilalle mitään parempaa. Kun kirpputorilta kuitenkin löytyi edulliset verhot, pääsin vihdoin kokeilemaan visiotani:

Hei vaan riemukas kesä, tervetuloa tunnelmallinen syksy! Samalla tervetuloa aikuisempi keittiö!

En tiedä, miten muilla värifiilistelyt toimivat, mutta minulle tulee aina aika ajoin pakottava tarve saada kotiin tai päälle jotain tiettyä väriä. Koska turkoosi on minulle värinä melko uusi tuttavuus, oli pakko ottaa selvää, mitä väripsykologia on siitä mieltä.

Kaikki kaapeista löytyneet vähänkään turkoosit sisustustavarat pääsivät käyttöön

Turkoosi on viilentävä ja rauhoittava väri, joka liitetään usein puhtauteen ja raikkauteen. Se lisää itsevarmuutta, ja sitä on käytetty vahvistamaan immuunijärjestelmää. Hmm! Kieltämättä fiilis flower power -kesäverhojen jälkeen on rauhallisen tunnelmallinen.

Myös olohuoneessa tapahtui syksyistyminen. Olohuoneen kohdalla en tuntenut pakottavaa tarvetta mihinkään väriin, joten päädyin helppoon ratkaisuun, ja verhot ja matot ovat nyt samat kuin viime syksynä.

Puhtaat pöytäpinnat ovat kuvausrekvisiittaa. ;)

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s