1,5 kk jouluun: Jouluruokasuunnitelmia

Tällä viikolla ilmestyi Kotivinkin Jouluherkut-lehti, josta löytyi monta mielenkiintoista ohjetta (esim. marinoidut kantarellit, juureskakku, suklaa-kiivitikkarit ja erilaiset lisäkkeet joulupuurolle). Olenkin pikkuhiljaa pohtinut, mitä tänä jouluna voisi olla tarjolla. Koska aattona aikuisija syöjiä on vain kaksi, yritän pitää ruokamäärän kohtuullisena. Katsotaan, miten onnistun. :)
Tässä joitain vaihtoehtoja ja ideoita joulupöytään Tipulasta ja muiltakin sivuilta! Etsin pääasiassa kananmunattomia ohjeita ja jätin kalapohdinnat kokonaan välistä.

Salaatteja ja muita kylmiä lisäkkeitä

Laatikoita ja muita lämpimiä lisäkkeitä

Suolaisia leivonnaisia ja naposteltavaa

  Makeita leipomuksia

  Muita makeita herkkuja

  Perinteisten jouluruokien lisäksi voisin kokeilla ainakin monessa paikassa kehuttuja lehtikaalisipsejä sekä konvehtien sijaan rocky roadia. Glögin puolestaan ajattelin korvata tänä vuonna teen lisäksi kuumalla omenajuomalla ja jos oikein hurjaksi yllyn, kokeilen omenasiman soveltuvuutta jouluun.
  Mitä teidän joulupöydästä löytyy?

   8 kommenttia artikkeliin ”1,5 kk jouluun: Jouluruokasuunnitelmia

   1. Siinäpä oli idea poikineen :) Me vietetään joulua meillä kotona, ja meille tulee syömään isäni kihlattunsa kanssa sekä veljeni Espanjasta perheineen. Paikalla on siis 7 lasta ja 6 aikuista. Jouluruuat teen kaikki itse lukuunottamatta kinkkua ja kalaa jotka valmistaa isän porukka.

    Tykkää

   2. Siinäpä oli idea poikineen :) Me vietetään joulua meillä kotona, ja meille tulee syömään isäni kihlattunsa kanssa sekä veljeni Espanjasta perheineen. Paikalla on siis 7 lasta ja 6 aikuista. Jouluruuat teen kaikki itse lukuunottamatta kinkkua ja kalaa jotka valmistaa isän porukka.

    Tykkää

   3. Oi, sulla onkin aikamoinen ruoanlaittourakka edessä! :) Mä oon vähän kahden vaiheilla, kokeilenko tehdä tänä vuonna muitakin kuin bataattilaatikkoa itse vai ostetaanko perinteistä Saarioista. Meillä nämä kaikki juhlapyhät ovat hyvin ruokapainotteisia ja mä nyt kovasti yritän hillitä itseäni, etten tee liikaa syötävää.

    Tykkää

   4. Oi, sulla onkin aikamoinen ruoanlaittourakka edessä! :) Mä oon vähän kahden vaiheilla, kokeilenko tehdä tänä vuonna muitakin kuin bataattilaatikkoa itse vai ostetaanko perinteistä Saarioista. Meillä nämä kaikki juhlapyhät ovat hyvin ruokapainotteisia ja mä nyt kovasti yritän hillitä itseäni, etten tee liikaa syötävää.

    Tykkää

   5. Oi miten herkullisen kuuloisia ideoita! Itse en ole edes miettinyt vielä jouluruokia, mutta kinkku ja imellytettu perunalaatikko kuuluvat ehdottomasti joulupöytäämme. Ihan kauheasti en viitsi kotiin ruokia tehdä, sillä joulua vietetään vanhempieni luona.

    Tykkää

   6. Oi miten herkullisen kuuloisia ideoita! Itse en ole edes miettinyt vielä jouluruokia, mutta kinkku ja imellytettu perunalaatikko kuuluvat ehdottomasti joulupöytäämme. Ihan kauheasti en viitsi kotiin ruokia tehdä, sillä joulua vietetään vanhempieni luona.

    Tykkää

   7. Meilläkin kinkku on ihan ehdoton! Laatikoista puolestaan lanttu on mun lemppari ja kun kolmanneksi ottaa jonkin vihersalaatin, niin tarvittaessa pelkästään niillä pärjäisin joulupöydässä. :)

    Tykkää

   8. Meilläkin kinkku on ihan ehdoton! Laatikoista puolestaan lanttu on mun lemppari ja kun kolmanneksi ottaa jonkin vihersalaatin, niin tarvittaessa pelkästään niillä pärjäisin joulupöydässä. :)

    Tykkää

   Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

   Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

   WordPress.com-logo

   Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

   Twitter-kuva

   Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

   Facebook-kuva

   Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

   Google+ photo

   Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

   Muodostetaan yhteyttä palveluun %s