Rocky Road, lumipalloedition

Rocky Roadeja on ollut viime aikoina paljon lehdissä ja blogeissa, ja olenkin lukenut suklaaherkusta paljon kehuja. Päätin, että jouluksi teen meille vihdoinkin Rocky Roadia ja testaan, onko se kaiken hehkutuksen arvoinen – on se!
Rocky Roadin perusajatus on simppeli: sulatetaan suklaata, sekoitetaan joukkoon rasvaa ja haluamiaan täytteitä, laitetaan massa hyytymään leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja leikataan kylmänä paloiksi.

Näin lumettoman alkutalven kunniaksi päätin tehdä lumipallo-Rocky Roadia, joten haalin täytteeksi pyöreitä herkkuja. Näihin päädyin:

Täytteeseen voi laittaa melkeinpä mitä vain: keksinmuruja, hedelmäkarkkeja, lakua, erilaisia pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai marjoja… Mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon!

Suklaana oli kaksi levyä Fazerin sinistä ja koristeena hieman Pandan valkosuklaata. Monessa paikassa luki, että pelkästä maitosuklaasta tulee liian makea, joten kannattaa käyttää puoliksi maito- ja tummaa suklaata. Yhdistelmäni ei kuitenkaan ole omaan suuhuni liian makea – ja eihän paloja kaksin käsin varmaan olekaan tarkoitus syödä.

Kun suklaa oli sulanut, lisäsin joukkoon n. 25 g Oivariinia, yhden pussillisen Marianne-rakeita sekä riisimuroja, pähkinöitä ja vaahtokarkkeja muutamia kourallisia mututuntumalla. Suklaa vietti yönsä jääkaapissa, sai sitten valkosuklaakoristelun ja lopulta pääsi paloiksi. 
Näin hienoja lumipalloja sen sisältä löytyy!

Monien ohjeiden mukaan Rocky Roadit ovat pomminvarma, aina onnistuu -tarjottava. Hah, eikä ole! Ylläolevissa kuvissa on toinen kokeilusatsini, ensimmäinen erä näytti tältä:

Ei kannata kuumentaa suklaata kuumaksi. Silloin mukaan lisätty rasva tekee suklaasta paksua, Marianne-rakeet rohisevat sekoitettaessa palasiksi ja vaahtokarkit sulavat hetkessä. Maku kuitenkin oli hyvä ja pähkinät sentään pysyivät ehjinä. :)
Oletko sinä tehnyt tai maistanut Rocky Roadia?
Mitkä täytteet valitsisit? :)

36 kommenttia artikkeliin ”Rocky Road, lumipalloedition

 1. Minullakin tämä herkku kokeilematta, vaikka on niin yksinkertainen kuitenkin tehdä.. Hasselpähkinää minäkin laittaisin joukkoon, nam :P

  Tykkää

 2. Minullakin tämä herkku kokeilematta, vaikka on niin yksinkertainen kuitenkin tehdä.. Hasselpähkinää minäkin laittaisin joukkoon, nam :P

  Tykkää

 3. Minä olen päättänyt kokeilla seuraavaksi jotain irtokarkkeja tuohon mukaan. Ei kuitenkaan mitään nallekarkkeja tai muita liivatteellisia, joita joutuu ”jauhamaan” vaan enemmänkin”kovia, purasulla palasiksi” karkkeja. Toinen mitä tekisi mieli kokeilla olisi hopea- tai kermatoffeet ja muut fudgetyyppiset makeiset. Tai hei, nyt iski oikein idea. Mitenhän toimisi turkinpippuri.. ;D

  Tykkää

 4. Minä olen päättänyt kokeilla seuraavaksi jotain irtokarkkeja tuohon mukaan. Ei kuitenkaan mitään nallekarkkeja tai muita liivatteellisia, joita joutuu ”jauhamaan” vaan enemmänkin”kovia, purasulla palasiksi” karkkeja. Toinen mitä tekisi mieli kokeilla olisi hopea- tai kermatoffeet ja muut fudgetyyppiset makeiset. Tai hei, nyt iski oikein idea. Mitenhän toimisi turkinpippuri.. ;D

  Tykkää

 5. Aijai, ihan lemppareita. Usein täytteeksi riittää vaahtokarkit ja suolapähkinät, mutta viimeksi laitoin myös lakua – ja hyvää oli! :)

  Tykkää

 6. Aijai, ihan lemppareita. Usein täytteeksi riittää vaahtokarkit ja suolapähkinät, mutta viimeksi laitoin myös lakua – ja hyvää oli! :)

  Tykkää

 7. Namm namm!Itsekin olen kyseistä herkkua tehnyt ja sekaan olen laittanut minivaahtokarkkeja, kuivattuja karpaloita, divestivekeksiä ja suolapähkinöitä. Noita mariannerakeita täytyykin joskus kokeilla!!! :)

  Tykkää

 8. Namm namm!
  Itsekin olen kyseistä herkkua tehnyt ja sekaan olen laittanut minivaahtokarkkeja, kuivattuja karpaloita, divestivekeksiä ja suolapähkinöitä.

  Noita mariannerakeita täytyykin joskus kokeilla!!! :)

  Tykkää

 9. Ooh, jokin fudgetyyppinen olisikin loistava täyte! Mä myös vähän vierastan ajatusta sitkeistä karkeista tuolla seassa, mutta rouskuvat ja toffeemaisen pehmeät varmasti olisivat maistuvia ja hyviä. :)Turkinpippuri kuulostaa ainakin luovalta idealta. :D Onkohan kaupoissa enää myynnissä niitä pieniä mustia pehmeähköjä turkinpippureita? Ne olisivat ainakin hauskankokoisia täytteenä eikä niistä leviä sitä pippuritomua.

  Tykkää

 10. Ooh, jokin fudgetyyppinen olisikin loistava täyte! Mä myös vähän vierastan ajatusta sitkeistä karkeista tuolla seassa, mutta rouskuvat ja toffeemaisen pehmeät varmasti olisivat maistuvia ja hyviä. :)

  Turkinpippuri kuulostaa ainakin luovalta idealta. :D Onkohan kaupoissa enää myynnissä niitä pieniä mustia pehmeähköjä turkinpippureita? Ne olisivat ainakin hauskankokoisia täytteenä eikä niistä leviä sitä pippuritomua.

  Tykkää

 11. Suolapähkinöitä mäkin mietin ekaksi, mutta ajattelin pelata varman päälle ja ottaa vain paahdettuja pähkinöitä. Seuraavalla kerralla voisin rohkaistua ja kokeilla esimerkiksi yhdistelmää suolapähkinä + nougatpalat. :)

  Tykkää

 12. Suolapähkinöitä mäkin mietin ekaksi, mutta ajattelin pelata varman päälle ja ottaa vain paahdettuja pähkinöitä. Seuraavalla kerralla voisin rohkaistua ja kokeilla esimerkiksi yhdistelmää suolapähkinä + nougatpalat. :)

  Tykkää

 13. Mäkin pohdin, olisiko pitänyt tehdä vähän jouluisempi Rocky Road juuri kuivattujen marjojen / hedelmien ja mausteiden avulla. Myös riisimurojen korvaamista keksillä pitää kokeilla joskus!

  Tykkää

 14. Mäkin pohdin, olisiko pitänyt tehdä vähän jouluisempi Rocky Road juuri kuivattujen marjojen / hedelmien ja mausteiden avulla. Myös riisimurojen korvaamista keksillä pitää kokeilla joskus!

  Tykkää

 15. RockyRoadia ei olla vielä meilläkään testattu, ja tällähetkellä jouluherkkuja jo niin paljon ettei muita herkkuja enää tarvita :P Tammikuukin menee varmaan perinteisesti herkuttomana, mutta ehkä sitten helmikuussa, vaikka miehen synttäreiden kunniaksi pakko kokeilla. Kun tosiaan niin paljon hehkutettu :)

  Tykkää

 16. RockyRoadia ei olla vielä meilläkään testattu, ja tällähetkellä jouluherkkuja jo niin paljon ettei muita herkkuja enää tarvita :P Tammikuukin menee varmaan perinteisesti herkuttomana, mutta ehkä sitten helmikuussa, vaikka miehen synttäreiden kunniaksi pakko kokeilla. Kun tosiaan niin paljon hehkutettu :)

  Tykkää

 17. Meillä taas taitaa jouluherkut tällä hetkellä pyöriä aikalailla rocky roadin ympärillä. :D Herkuton tammikuu on täälläkin suunnitelmissa, joten pitää kehitellä helmikuuksi jokin hyvä syy kiviselle tielle tai muulle herkulle!

  Tykkää

 18. Meillä taas taitaa jouluherkut tällä hetkellä pyöriä aikalailla rocky roadin ympärillä. :D Herkuton tammikuu on täälläkin suunnitelmissa, joten pitää kehitellä helmikuuksi jokin hyvä syy kiviselle tielle tai muulle herkulle!

  Tykkää

 19. Herkulliselta näyttää!:) Mä tein elämäni ekan kerran kyseistä herkkua joskus viime talvena. Hyvää oli, aika makeaa…mutta varmasti uudelleenkin täytyy tehdä. Viime aikoina on ollut nuo leipomiset yms. aika vähissä jostain syystä. Kävinpä hakemassa sen reseptin sulle ja muistin, että toi olikin TOSI hyvää.;Dhttp://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2014/02/valkosuklainen-rocky-road.html

  Tykkää

 20. Oijoi, kun näyttääkin hyvältä! Kuivatuista marjoista tulee varmasti hyvää rocky roadia! Tuollainen valkosuklaa + mansikka + vaahtokarkki -yhdistelmä näyttää ihanan kesäiseltä ja raikkaalta (ja makealta!). :)

  Tykkää

 21. Oijoi, kun näyttääkin hyvältä! Kuivatuista marjoista tulee varmasti hyvää rocky roadia! Tuollainen valkosuklaa + mansikka + vaahtokarkki -yhdistelmä näyttää ihanan kesäiseltä ja raikkaalta (ja makealta!). :)

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s