Rocky Road, lumipalloedition

Rocky Road on helppo ja moneen makuun sopiva suklaaherkku ja saat täytteitä vaihtelemalla valtavasti erilaisia versioita.

Rocky Roadin perusajatus on simppeli: sulatetaan suklaata, sekoitetaan joukkoon rasvaa ja haluamiaan täytteitä, laitetaan massa hyytymään leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja leikataan kylmänä paloiksi.

Kokeile täytteeseen esimerkiksi näitä!

 • keksinmuruja
 • riisimuroja tai maissilastuja
 • hedelmäkarkkeja
 • lakua
 • erilaisia pähkinöitä
 • kuivattuja hedelmiä tai marjoja

Tässä talvisessa, lumipallohenkisessä rocky roadissa on kaksi levyä Fazerin sinistä ja koristeena hieman Pandan valkosuklaata. Pelkkä maitosuklaa voi olla helposti ylimakea, joten voit tasoittaa makeutta käyttämällä sen kaverina tummaa suklaata (50-50).

Sulata suklaat vesihauteessa ja lisää joukkoon n. 25 g voita ja täytteet. Tässä rocky roadissa on yksi pussillinen Marianne-rakeita sekä riisimuroja, pähkinöitä ja vaahtokarkkeja muutamia kourallisia mututuntumalla.
Kaada suklaaseos tasaiselle alustalle ja anna jähmettyä jääkaapissa. Koristele halutessasi suklaaraidoilla ja leikkaa palasiksi.
Täältä löydät kolme erilaista keksiohjetta, joista saisi herkullista keksimurua rocky roadin sekaan. Jos taas hullaannuit valinnanvapaudesta, niin kokeilehan myös itsetehtyä jäätelöä!
Oletko sinä tehnyt tai maistanut Rocky Roadia?
Mitkä täytteet valitsisit? :)

Voit seurata blogia Facebookin, Blogit.fin tai Bloglovin’in kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

36 vastausta artikkeliin “Rocky Road, lumipalloedition

 1. Minullakin tämä herkku kokeilematta, vaikka on niin yksinkertainen kuitenkin tehdä.. Hasselpähkinää minäkin laittaisin joukkoon, nam :P

  Tykkää

 2. Minullakin tämä herkku kokeilematta, vaikka on niin yksinkertainen kuitenkin tehdä.. Hasselpähkinää minäkin laittaisin joukkoon, nam :P

  Tykkää

 3. Minä olen päättänyt kokeilla seuraavaksi jotain irtokarkkeja tuohon mukaan. Ei kuitenkaan mitään nallekarkkeja tai muita liivatteellisia, joita joutuu ”jauhamaan” vaan enemmänkin”kovia, purasulla palasiksi” karkkeja. Toinen mitä tekisi mieli kokeilla olisi hopea- tai kermatoffeet ja muut fudgetyyppiset makeiset. Tai hei, nyt iski oikein idea. Mitenhän toimisi turkinpippuri.. ;D

  Tykkää

 4. Minä olen päättänyt kokeilla seuraavaksi jotain irtokarkkeja tuohon mukaan. Ei kuitenkaan mitään nallekarkkeja tai muita liivatteellisia, joita joutuu ”jauhamaan” vaan enemmänkin”kovia, purasulla palasiksi” karkkeja. Toinen mitä tekisi mieli kokeilla olisi hopea- tai kermatoffeet ja muut fudgetyyppiset makeiset. Tai hei, nyt iski oikein idea. Mitenhän toimisi turkinpippuri.. ;D

  Tykkää

 5. Aijai, ihan lemppareita. Usein täytteeksi riittää vaahtokarkit ja suolapähkinät, mutta viimeksi laitoin myös lakua – ja hyvää oli! :)

  Tykkää

 6. Aijai, ihan lemppareita. Usein täytteeksi riittää vaahtokarkit ja suolapähkinät, mutta viimeksi laitoin myös lakua – ja hyvää oli! :)

  Tykkää

 7. Namm namm!Itsekin olen kyseistä herkkua tehnyt ja sekaan olen laittanut minivaahtokarkkeja, kuivattuja karpaloita, divestivekeksiä ja suolapähkinöitä. Noita mariannerakeita täytyykin joskus kokeilla!!! :)

  Tykkää

 8. Namm namm!
  Itsekin olen kyseistä herkkua tehnyt ja sekaan olen laittanut minivaahtokarkkeja, kuivattuja karpaloita, divestivekeksiä ja suolapähkinöitä.

  Noita mariannerakeita täytyykin joskus kokeilla!!! :)

  Tykkää

 9. Ooh, jokin fudgetyyppinen olisikin loistava täyte! Mä myös vähän vierastan ajatusta sitkeistä karkeista tuolla seassa, mutta rouskuvat ja toffeemaisen pehmeät varmasti olisivat maistuvia ja hyviä. :)Turkinpippuri kuulostaa ainakin luovalta idealta. :D Onkohan kaupoissa enää myynnissä niitä pieniä mustia pehmeähköjä turkinpippureita? Ne olisivat ainakin hauskankokoisia täytteenä eikä niistä leviä sitä pippuritomua.

  Tykkää

 10. Ooh, jokin fudgetyyppinen olisikin loistava täyte! Mä myös vähän vierastan ajatusta sitkeistä karkeista tuolla seassa, mutta rouskuvat ja toffeemaisen pehmeät varmasti olisivat maistuvia ja hyviä. :)

  Turkinpippuri kuulostaa ainakin luovalta idealta. :D Onkohan kaupoissa enää myynnissä niitä pieniä mustia pehmeähköjä turkinpippureita? Ne olisivat ainakin hauskankokoisia täytteenä eikä niistä leviä sitä pippuritomua.

  Tykkää

 11. Suolapähkinöitä mäkin mietin ekaksi, mutta ajattelin pelata varman päälle ja ottaa vain paahdettuja pähkinöitä. Seuraavalla kerralla voisin rohkaistua ja kokeilla esimerkiksi yhdistelmää suolapähkinä + nougatpalat. :)

  Tykkää

 12. Suolapähkinöitä mäkin mietin ekaksi, mutta ajattelin pelata varman päälle ja ottaa vain paahdettuja pähkinöitä. Seuraavalla kerralla voisin rohkaistua ja kokeilla esimerkiksi yhdistelmää suolapähkinä + nougatpalat. :)

  Tykkää

 13. Mäkin pohdin, olisiko pitänyt tehdä vähän jouluisempi Rocky Road juuri kuivattujen marjojen / hedelmien ja mausteiden avulla. Myös riisimurojen korvaamista keksillä pitää kokeilla joskus!

  Tykkää

 14. Mäkin pohdin, olisiko pitänyt tehdä vähän jouluisempi Rocky Road juuri kuivattujen marjojen / hedelmien ja mausteiden avulla. Myös riisimurojen korvaamista keksillä pitää kokeilla joskus!

  Tykkää

 15. RockyRoadia ei olla vielä meilläkään testattu, ja tällähetkellä jouluherkkuja jo niin paljon ettei muita herkkuja enää tarvita :P Tammikuukin menee varmaan perinteisesti herkuttomana, mutta ehkä sitten helmikuussa, vaikka miehen synttäreiden kunniaksi pakko kokeilla. Kun tosiaan niin paljon hehkutettu :)

  Tykkää

 16. RockyRoadia ei olla vielä meilläkään testattu, ja tällähetkellä jouluherkkuja jo niin paljon ettei muita herkkuja enää tarvita :P Tammikuukin menee varmaan perinteisesti herkuttomana, mutta ehkä sitten helmikuussa, vaikka miehen synttäreiden kunniaksi pakko kokeilla. Kun tosiaan niin paljon hehkutettu :)

  Tykkää

 17. Meillä taas taitaa jouluherkut tällä hetkellä pyöriä aikalailla rocky roadin ympärillä. :D Herkuton tammikuu on täälläkin suunnitelmissa, joten pitää kehitellä helmikuuksi jokin hyvä syy kiviselle tielle tai muulle herkulle!

  Tykkää

 18. Meillä taas taitaa jouluherkut tällä hetkellä pyöriä aikalailla rocky roadin ympärillä. :D Herkuton tammikuu on täälläkin suunnitelmissa, joten pitää kehitellä helmikuuksi jokin hyvä syy kiviselle tielle tai muulle herkulle!

  Tykkää

 19. Herkulliselta näyttää!:) Mä tein elämäni ekan kerran kyseistä herkkua joskus viime talvena. Hyvää oli, aika makeaa…mutta varmasti uudelleenkin täytyy tehdä. Viime aikoina on ollut nuo leipomiset yms. aika vähissä jostain syystä. Kävinpä hakemassa sen reseptin sulle ja muistin, että toi olikin TOSI hyvää.;Dhttp://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2014/02/valkosuklainen-rocky-road.html

  Tykkää

 20. Oijoi, kun näyttääkin hyvältä! Kuivatuista marjoista tulee varmasti hyvää rocky roadia! Tuollainen valkosuklaa + mansikka + vaahtokarkki -yhdistelmä näyttää ihanan kesäiseltä ja raikkaalta (ja makealta!). :)

  Tykkää

 21. Oijoi, kun näyttääkin hyvältä! Kuivatuista marjoista tulee varmasti hyvää rocky roadia! Tuollainen valkosuklaa + mansikka + vaahtokarkki -yhdistelmä näyttää ihanan kesäiseltä ja raikkaalta (ja makealta!). :)

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s