Tipulan vuosi 2014

Tämä vuosi oli ensimmäinen kokonainen blogivuoteni, ja pikkuhiljaa Tipulasta on alkanut muodostua minunlaiseni ja tiedän ainakin suunnilleen, millaista blogia haluan rakentaa. Nyt katsellessani tekstejäni ja kuviani vuoden ajalta huomaan hyvin, miten Tipula on pikkuhiljaa muuttunut ja kehittynyt.
Tammikuu

Tammikuun alussa aikaa ja jaksamista blogille oli vähän ja se taisikin olla vuoden vähäpostauksisin kuukausi. Pakkasten myötä innostuin tammikuussa erityisesti jäälyhdyistä, joita tuli tehtyä aikamoinen määrä.

Helmikuu
Alkuvuodesta Tipulassa oli lähinnä ruokaohjeita, ja erityisesti kananmunatonta pannaria on käyty lukemassa monta kertaa. Helmikuussa herkuttelimme myös mm. nyhtöpossulla, pekoni-kantarellipastalla sekä Runebergin tortuilla.
Maaliskuu
Maaliskuussa ajatukset ja Tipulan postauksetkin pyörivät lähinnä Tipusen 1-vuotissynttäreiden ympärillä. Tein juhlia varten rannekorun, kokeilin sokerimassakoristeiden tekemistä sekä leivoin ensimmäisen varsinaisen täytekakkuni.
Huhtikuu
Kevät sai minut hullaantumaan krookuksista! Huhtikuussa vietimme myös pääsiäistä ja tein esimerkiksi lankamunia.
Toukokuu
Vappuna maistelimme sitruunamunkkeja ja teimme ensimmäistä kertaa itse simaa. Yllätyssisuksen sisältävä suklaa-appelsiinijuustokakku oli (ja on) suurin ponnistukseni kakkujen saralla. Ihana koti -juttu oli Tipulan sen hetkisen historian henkilökohtaisin ja pieni tipunaskel kohti nykyistä blogisisältöä. Toukokuussa myös Tipunen alkoi näkyä blogissa hieman enemmän, sillä taaperon kanssa pystyi touhuamaan jo paljon kaikkea – esimerkiksi leipomaan pullaa.
Kesäkuu
Kesäkuun projekti Tipulassa olivat Kokkauskokeiluja maailmalta -jutut, joiden myötä tutustuimme hieman ranskalaiseen, kiinalaiseen ja kreikkalaiseen ruokakulttuuriin. Laitoin myös puutarhaa kuntoon, vaikka loppukesästä kukkapenkit pääsivätkin repsahtamaan, kun tuli muita kiireitä.
Heinäkuu
Ehdottomasti suurin juttu tälle vuodelle oli pikkuisen Untuvikon syntymä heinäkuun alussa. Taaperon kanssa puolestaan askartelimme paljon.
Elokuu

Ihmettelimme vauvaamme ja Tipulassa oli melko hiljainen kuukausi. Innostuin vauvan juhlia järjestäessäni pom pomien askartelusta ja ompelin tytöille tiimipipot.

Syyskuu

Lähestyvän Tipulan 1 v -synttäreiden kunniaksi blogissa puhalsivat uudet tuulet, jotka muuttivat niin blogin ulkoasun, kuvien tyylin kuin osittain sisällönkin. Kirjoitin mm. käyttökokemuksia tupla– ja matkarattaistamme sekä lähiruokakokeilustamme. Taapero oli edelleen vahvasti mukana blogin sisällöissä esimerkiksi omenapiirakkaa leipoessamme.

Lokakuu

Syys-lokakuun aikana Tipulaan löysi tiensä todella moni uusi lukija. Hei vaan te kaikki! :) Askartelimme edelleen paljon Tipusen kanssa (mm. hämähäkin ja kummituksia), teimme Love-taulun ja sisustimme mm. tammenterhoilla. Arki-kirjoituksen myötä blogi pääsi taas hieman henkilökohtaisemalle tasolle, kun tekemiskuvausten lisäksi alkoi postauksiin tulla myös ajatuksia ja mielipiteitä. Ehdottomasti luetuin postaus oli 11-11-11-blogihaaste.

Marraskuu

Kirjoitin marraskuussa useammankin tekstin lastenvaatteista, pohdin isien jaksamista ja aloin osallistua MakroTex-valokuvahaasteisiin. Muutenkin (luonto)kuvapostaukset lisääntyivät, kun otin kameran usein mukaan vaunulenkille. Askartelin myös mm. haarukkarusetteja ja joulukoristeita.

Joulukuu

Yllättäen joulukuun postaukset pyörivät enemmän tai vähemmän joulun ympärillä. Meillä seikkaili esimerkiksi Herra Jouluhiiri, leivoimme appelsiinipipareita ja herkuttelimme rocky roadilla.

. . . . . . . . . . . . . .

Näitä kuvia katsellessani ja postauksia silmäillessäni voin vain ihmetellä, miten nopeasti tämä vuosi on mennyt! Oikeassa elämässä Untuvikon syntymä oli ehdottomasti vuoden isoin asia, mutta huikeaa on ollut myös seurata, miten valtavasti Tipunen on oppinut asioita. Miten onkaan mahdollista, että vauva, joka vuosi sitten osasi juuri ja juuri tönöttää tukea vasten pystyssä, kirmaa nyt täyttä vauhtia syliin ja toteaa onnellisena TÄ-TÄ!

Vuosi 2014 oli Tipulan kannalta selvästi itsensäetsimisvuosi, ja vuodenvaihteessa blogi muuttuu ehkä taas aavistuksen verran. Toistan taas itseäni, mutta on huippuhienoa tietää, että kirjoituksiani luetaan. Kiitos siis tästä vuodesta sekä uudet että vanhat lukijat ja erityisesti te, jotka jaksatte ja ehditte jättää teksteihin kommentteja! Spesiaalikiitokset menevät niille neljälle naiselle, jotka ovat uskollisesti jaksaneet käydä lukemassa Tipulaa alusta lähtien, sekä Miehelle, joka on kuunnellut blogisuunnitelmiani ja mahdollistanut useat kirjoitushetket. :>

Jaksoitko lukea loppuun asti? :D
Millainen vuosi 2014 oli sinulle?

24 kommenttia artikkeliin ”Tipulan vuosi 2014

 1. Teillä on ollut todellakin kädet täynnä töitä kahden pienen kanssa! Jääpä tännekin muistiin, jos vaikka väsymyksen vuoksi ei jälkeenpäin oikein muistaisi, mitä kaikkea vuoteen on mahtunutkaan. Ihan sellaisia pieniä, arkisia, mutta tärkeitä juttuja.:)Hyvin jaksoin loppuun asti.;D

  Tykkää

 2. Teillä on ollut todellakin kädet täynnä töitä kahden pienen kanssa! Jääpä tännekin muistiin, jos vaikka väsymyksen vuoksi ei jälkeenpäin oikein muistaisi, mitä kaikkea vuoteen on mahtunutkaan. Ihan sellaisia pieniä, arkisia, mutta tärkeitä juttuja.:)
  Hyvin jaksoin loppuun asti.;D

  Tykkää

 3. Jaksoin! :) Nämä koosteet on kivoja, ihana katsaus menneseen. Ja miten tosiaan vuosi voi mennä niin nopeasti?! Täälläkin on miestä kiittäminen – ei bloggaamista helpolla pystyisi/jaksaisi jos ei olisi ''tukijoukkoja” :)Arkilove -blogiinikin jo tein vuoden 2014 koosteen luonnoksiin – kohta hyppään sinne puolelle taas :)

  Tykkää

 4. Jaksoin! :) Nämä koosteet on kivoja, ihana katsaus menneseen. Ja miten tosiaan vuosi voi mennä niin nopeasti?!
  Täälläkin on miestä kiittäminen – ei bloggaamista helpolla pystyisi/jaksaisi jos ei olisi ''tukijoukkoja” :)
  Arkilove -blogiinikin jo tein vuoden 2014 koosteen luonnoksiin – kohta hyppään sinne puolelle taas :)

  Tykkää

 5. Tällaiset katsaukset olisi niin ihana saada muistakin vuosista. Kukakohan voisi järjestää mun kaikki kuvat, jotka on nimetty fiksusti ”Vanhat kuvat, vanhemmat kuvat, uusia kuvia, kaikkein uusimmat kuvat” -tyylillä?Mielenkiinnolla jään odottamaan Arkiloven koostetta! :>

  Tykkää

 6. Tällaiset katsaukset olisi niin ihana saada muistakin vuosista. Kukakohan voisi järjestää mun kaikki kuvat, jotka on nimetty fiksusti ”Vanhat kuvat, vanhemmat kuvat, uusia kuvia, kaikkein uusimmat kuvat” -tyylillä?

  Mielenkiinnolla jään odottamaan Arkiloven koostetta! :>

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s