TEE ITSE: Callunat jääharkossa (+fb-laajennus)

Pakkanen tuli ja meni, mutta ehdinpäs tehdä muutaman jääharkon! Tässä kokeiluerässä oli vasta muutama kaurajuomatölkki, mutta haaveilen saavani seuraavien pitkien pakkasten aikana tehtyä kokonaisen jääpalamuurin pihalle.
Leikkasin purkit yläosasta auki ja teippasin callunat pienellä teippipalasella purkin reunaan. Näin oksat eivät kasaantuneet samaan kohtaan ja pysyivät nätisti ylösalaisin (eli pystyssä, kun jääpala on valmis). Teippi jäi purkista riippuen jään sisälle tai näkyi hieman reunan yli, mutta hävisi joka tapauksessa näkyvistä, kun harkot asetteli maahan.
Harkot ovat nopeita tehdä ja siitä kivoja, ettei tarvitse kytätä kelloa ja jäätymisen edistymistä kuten jäälyhtyjen kanssa. Kaurajuomapurkkeja meillä tyhjenee useita viikossa, nyt tarvitaan enää pakkasta ja Emosen muuri alkaa rakentua!

Tipula päätti muuten ottaa vielä yhden tipunaskeleen somessa ja löytyy nyt myös Facebookista:

https://www.facebook.com/tipulassa

40 kommenttia artikkeliin ”TEE ITSE: Callunat jääharkossa (+fb-laajennus)

 1. Ihanat! Kumpa tulisi pakkasta niin minäkin voisin kokeilla. Tosin meillä muotteina toimisi varmaankin maitopurkit, joskus olenkin tainnut niitä kokeilla. Aikoinaan tehtiin äitini kanssa värjätystä vedestä koristeita pihan pensaaseen (vähän niin kuin kuusenkoristeita) ja koristeiden sisälle laitettiin kaikenlaista nättiä mm. paljetteja ja tietysti ripustusnarut. :)

  Tykkää

 2. Ihanat! Kumpa tulisi pakkasta niin minäkin voisin kokeilla. Tosin meillä muotteina toimisi varmaankin maitopurkit, joskus olenkin tainnut niitä kokeilla.
  Aikoinaan tehtiin äitini kanssa värjätystä vedestä koristeita pihan pensaaseen (vähän niin kuin kuusenkoristeita) ja koristeiden sisälle laitettiin kaikenlaista nättiä mm. paljetteja ja tietysti ripustusnarut. :)

  Tykkää

 3. Kiva idea nuo värjätyt koristeet! Sellaisiakin voisi tehdä, kun vaan tulisi pakkasta. Meillä tosin ei ole niille oikein ripustuspaikkaa, mutta enköhän mä löydä niille sopivan kodin. :)

  Tykkää

 4. Kiva idea nuo värjätyt koristeet! Sellaisiakin voisi tehdä, kun vaan tulisi pakkasta. Meillä tosin ei ole niille oikein ripustuspaikkaa, mutta enköhän mä löydä niille sopivan kodin. :)

  Tykkää

 5. Hienoja! Mä olen aina vaan tehnyt niitä ämpäriversioita ja joskus kokeillut niihinkin laittaa koristeeksi käpyjä, risuja, kukkia yms. Ihan nättejä on tullut :D

  Tykkää

 6. Hienoja! Mä olen aina vaan tehnyt niitä ämpäriversioita ja joskus kokeillut niihinkin laittaa koristeeksi käpyjä, risuja, kukkia yms. Ihan nättejä on tullut :D

  Tykkää

 7. Kauniita harkkoja. Toivottavasti tulisi vaan lisää pakkasta ja vähemmän sulattavaa sadetta! Mä jäädytin joskus muutama vuosi sitten maitotölkissä tulppaaneja.

  Tykkää

 8. Kauniita harkkoja. Toivottavasti tulisi vaan lisää pakkasta ja vähemmän sulattavaa sadetta! Mä jäädytin joskus muutama vuosi sitten maitotölkissä tulppaaneja.

  Tykkää

 9. Minäkin katsoin aamulla mittaria ja totesin, että nyt on hyvä hetki jäädytellä! Jospas tällä kertaa ei tulisi nopeasti niin lämmintä, että harkot sulavat kokonaan. Oikein mukavaa viikkoa myös sinne! :)

  Tykkää

 10. Minäkin katsoin aamulla mittaria ja totesin, että nyt on hyvä hetki jäädytellä! Jospas tällä kertaa ei tulisi nopeasti niin lämmintä, että harkot sulavat kokonaan. Oikein mukavaa viikkoa myös sinne! :)

  Tykkää

 11. No, nythän sitä pakkastakin tuli, joten eikun tekemään lisää harkkoja! Kauniita ovat. Kiitos ideasta, jos vaikka maitotölkkejä laittaisi tänään jäätymään!.) Harmi, kun heitin papukaijatulppaanit roskiin pari päivää sitten…Ne olisivat olleet tosi kauniit siellä jään seassa.

  Tykkää

 12. No, nythän sitä pakkastakin tuli, joten eikun tekemään lisää harkkoja! Kauniita ovat. Kiitos ideasta, jos vaikka maitotölkkejä laittaisi tänään jäätymään!.) Harmi, kun heitin papukaijatulppaanit roskiin pari päivää sitten…Ne olisivat olleet tosi kauniit siellä jään seassa.

  Tykkää

 13. Totta, eiköhän nyt tuolla -16 asteessa hyydy harkot nopeasti! Kävin jo nipsimässä vähän callunoita ja havuja koristeeksi. Papukaijatulppaanit olisivatkin olleet varmasti kauniit!

  Tykkää

 14. Totta, eiköhän nyt tuolla -16 asteessa hyydy harkot nopeasti! Kävin jo nipsimässä vähän callunoita ja havuja koristeeksi. Papukaijatulppaanit olisivatkin olleet varmasti kauniit!

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s