KOKEILE: Karhean kurkun inkiväärijuoma

Kun kipeä ja karhea kurkku yllätti, kokeilin vihdoinkin inkiväärijuoman toimivuutta. Inkivääriä ei suositella raskauden aikana nautittavaksi, minkä takia tämänkin juoman testaaminen on jäänyt. En tiedä, oliko kyse säkästä tai lumevaikutuksesta, mutta juomasta oli apua! Inkiväärijuoman hörppimisen jälkeen kurkku oli selvästi vähemmän kipeä ja muutenkin flunssainen olo koheni hieman.
Inkiväärijuomaan tarvitset tuoretta inkivääriä, hunajaa ja kuumaa vettä.
Leikkaa inkivääristä noin sentin mittainen pala ja kuori ja pilko se pieniksi paloiksi. Laita inkivääripalat ja hunajaa mukin pohjalle ja kaada vettä päälle. Anna inkiväärien olla mukissa koko ajan ja juo juoma lämpimänä.
Minulla mukin pohjalla oli tämän verran inkivääriä ja hunajaa:

Yhtään enempää en olisi kaivannut inkivääriä ja tuokin määrä oli viimeisten kulausten kohdalla lähes liikaa. Inkivääreistä riitti hyvin makua vielä toiseenkin kupilliseen, joten niitä ei kannata heti heittää pois!

Yllätyin juoman mausta. Vaikka inkivääri maistuikin voimakkaasti, oli inkiväärin ja hunajan yhdistelmä toimiva. Voisin hyvin kuvitella, että tilkka sitruunamehua sopisi hyvin joukkoon. Tätä juomaa voisi juoda myös ilmankin flunssaa!

Advertisement

8 vastausta artikkeliin “KOKEILE: Karhean kurkun inkiväärijuoma

 1. Rakastan inkivääriä ja flunssa jatkunut jo yli viikon, tämä on täsmäisku ihanuusjuoma minulle. <3Ihana blogi, tuli ja jäin. <3Herkullista iltaa toivottelee Tiia

  Tykkää

 2. Rakastan inkivääriä ja flunssa jatkunut jo yli viikon, tämä on täsmäisku ihanuusjuoma minulle. <3

  Ihana blogi, tuli ja jäin. <3

  Herkullista iltaa toivottelee Tiia

  Tykkää

 3. Mun on pitänyt kans kokeilla tuota inkivääriä ihan muutenkin, vaikka en oo enää varma, että onko tää flunssa samaa vai jotain uutta…Kun muistaisin ostaa inkivääriä!:)

  Tykkää

 4. Mun on pitänyt kans kokeilla tuota inkivääriä ihan muutenkin, vaikka en oo enää varma, että onko tää flunssa samaa vai jotain uutta…Kun muistaisin ostaa inkivääriä!:)

  Tykkää

 5. Voi flunssaa, toivottavasti menee ohi pian! Ostamisen muistaminen on aina haastavaa, mutta yhtä vaikeaa tuntuu olevan myös muistaa käyttää ostettua inkivääriä.

  Tykkää

 6. Voi flunssaa, toivottavasti menee ohi pian! Ostamisen muistaminen on aina haastavaa, mutta yhtä vaikeaa tuntuu olevan myös muistaa käyttää ostettua inkivääriä.

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s