ASKARTELE: Pääsiäismunia taaperon kanssa

Tällä kertaa askartelut olivatkin valtaisa hitti, sillä teimme Tipusen kanssa koristeMUNIA! Voi taaperon riemua ja onnea, kun hän pääsi käsiksi ensin munanmuotoisiin paperirinkuloihin ja sen jälkeen massamuniin. :)

Läpinäkyvät pääsiäismunat kontaktimuovilla

Munissa oli käytössä tämänhetkinen askartelulempparini kontaktimuovi, jolle taapero sai ripotella rei’ittimellä leikattuja ympyröitä. Tämä oli helppo ja nopea askartelutyö, ja ainakin Tipunen ihastui pienten pallojen ripotteluun ja tähtäämiseen munan ääriviivojen keskelle.

Aluksi tarkoitukseni oli päästä askartelun suhteen helpolla, joten ajattelin olevan näppärää tällä kertaa laminoida munat kontaktimuovin sijaan. Idea oli ihan toteuttamiskelpoinen vielä ripotteluvaiheessakin, mutta enpäs osannut odottaa, että laminointikalvoa sulkiessa pikkuympyrät sähköistyvät ja nousevat pystyyn. Niiden tökkiminen takaisin vaakatasoon oli täysin mahdotonta!

Laminointikone oli kuitenkin pöydällä odottamassa eikä taapero ollut vielä nähnyt, miten se toimii, joten kokeilimme nopeasti silkkipaperin laminoimista. Toimi!

Läpinäkyvät pääsiäismunat laminoimalla

Tipunen asetteli silkkipaperiympyröitä laminointikalvolle, minkä jälkeen ihmettelimme koneen toimintaa ja lopuksi leikkasin valmiista kalvosta munanmuotoiset soikiot.

Päällystetyt massamunat

Innostuin rei’ittämään värikkäitä ympyröitä, joten käytimme niitä myös massamunien koristeluun. Massapallomunan pintaan on levitetty liimaa, jonka päälle on joko ripoteltu paperiympyröitä tai aseteltu silkkipaperiympyröitä. Ensin ajattelin, että muna olisi helpointa dipata paperiympyrälautaselle, mutta Tipunen suosi ripottelua.

Liiman kuivuttua sivelin munien pintaan kaksi kerrosta decoupage-lakkaa, ja muniin tuli kiiltävä, kova pinta. Jopa rei’itetty paperisilppu pysyy niin hyvin munassa kiinni, etteivät ympyrät lentele taaperonkaan käsittelyssä!

Tipunen levitti liimaa sekä ripotteli ja asetteli ympyröitä. Äiti toimi pidikkeenä ja avustajana. :)

Meillä munat vielä hieman hakevat sijoituspaikkaansa. Erityisesti silkkipaperipäällysteiset munat kestäisivät varmasti taaperon leikeissä, mutta koska mukana matelee myös maistelijavauva, taitavat munat päätyä tänä vuonna koristeiksi. :)

Mukavaa viikonloppua sinulle! :)

Voit seurata blogia Facebookin, Blogit.fin tai Bloglovin’in kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Tallenna

32 kommenttia artikkeliin ”ASKARTELE: Pääsiäismunia taaperon kanssa

 1. Aivan ihanan mainio vinkki miten pääsiäismunia voi koristella ja puuhata yhdessä lasten kanssa. Ilmeisesti olet varsin idearikas äiti koska jo tunnisteissa on tosi hyviä vaihtoehtoja ja tarinoita lasten kanssa touhuamiseen kotioloissa. Hyvää kevään jatkoa teille.

  Tykkää

 2. Aivan ihanan mainio vinkki miten pääsiäismunia voi koristella ja puuhata yhdessä lasten kanssa. Ilmeisesti olet varsin idearikas äiti koska jo tunnisteissa on tosi hyviä vaihtoehtoja ja tarinoita lasten kanssa touhuamiseen kotioloissa. Hyvää kevään jatkoa teille.

  Tykkää

 3. Todella kauniita koristeita! Sinä se keksit kaikkea tyylikästä ja kaunista askartelua lasten kanssa! Kaikki kolme projektia ovat hienoja ja niitä kelpaa panna esille.

  Tykkää

 4. Todella kauniita koristeita! Sinä se keksit kaikkea tyylikästä ja kaunista askartelua lasten kanssa! Kaikki kolme projektia ovat hienoja ja niitä kelpaa panna esille.

  Tykkää

 5. Kivoja askarteluja! Me ei olla vielä ehditty pääsiäisjuttuja tekemään, kun multa on ihan kokonaan ajantaju hukkunut. Täytyykin ottaa ensi viikolla ohjelmalistalle :)

  Tykkää

 6. Kivoja askarteluja! Me ei olla vielä ehditty pääsiäisjuttuja tekemään, kun multa on ihan kokonaan ajantaju hukkunut. Täytyykin ottaa ensi viikolla ohjelmalistalle :)

  Tykkää

 7. Mä olen ollut melko laiska koristamaan kotia muulloin kuin jouluna, joten pikkuhiljaa pitää alkaa kerryttää koristevarastoja. Nyt ovat pääsiäiskoristeet ihan hyvällä mallilla! :)

  Tykkää

 8. Mä olen ollut melko laiska koristamaan kotia muulloin kuin jouluna, joten pikkuhiljaa pitää alkaa kerryttää koristevarastoja. Nyt ovat pääsiäiskoristeet ihan hyvällä mallilla! :)

  Tykkää

 9. Kiitos! Saa nähdä, mitä kaikkea keksin tässä vuosien aikana, kun askartelijoiden taidot kehittyvät ja he pystyvät tekemään koko ajan enemmän ja enemmän itse. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten ihmeessä mä saan jemmattua nämä kaikki askartelut!

  Tykkää

 10. Kiitos! Saa nähdä, mitä kaikkea keksin tässä vuosien aikana, kun askartelijoiden taidot kehittyvät ja he pystyvät tekemään koko ajan enemmän ja enemmän itse. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten ihmeessä mä saan jemmattua nämä kaikki askartelut!

  Tykkää

 11. Mukavia askarteluhetkiä siis teille! Pääsiäinen on siitä mukava juhla-aika, että viimeistään palmusunnuntaina havahtuu pääsiäisen olevan käsillä ja silloin on vielä viikko aikaa fiilistellä itsekin pääsiäiskoristeita. :)

  Tykkää

 12. Mukavia askarteluhetkiä siis teille! Pääsiäinen on siitä mukava juhla-aika, että viimeistään palmusunnuntaina havahtuu pääsiäisen olevan käsillä ja silloin on vielä viikko aikaa fiilistellä itsekin pääsiäiskoristeita. :)

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s