Noin 1,5 viikon kotiruokamme

Tykkään ruoanlaitosta, mutta tykkään myös siitä, ettei joka päivä tarvitse kokata tai tiskata kattiloita. Sen takia meillä tehdäänkin usein isoja ruokasatseja, joista riittää syötävää useammalle aterialle. Kuvasin muutama viikko sitten ruokiamme, ja tältä näytti noin 1,5 viikon kotiruokamme!
Makaronilaatikon tein sunnuntai-illalla, jotta siitä riittäisi hyvin arkiviikon alkuun. Söimmekin sitä sunnuntaina, maanantaina ja vielä tiistai-illalla siitä tuli ruoka taaperolle. Uunivuokaan kukkuralliseksi tehty makaronilaatikko riitti siis yhteensä 7 aikuisten annokseen ja 6 taaperon annokseen. Kaverina laatikolla oli useimmiten nopeasti pilkottua kurkkua ja tomaattia / paprikaa, mutta muutamat kerrat söimme ihan vain laatikkoa sellaisenaan.
Tiistai-illalla Tipunen sai vielä makaronilaatikkoa, kun vanhemmat söivät ”pikaruokaa” eli valmista grillikanaa ja kreikkalaista salaattia. Kuten huomaatte, kuvaushetkellä oli jo hieman nälkä! En ole lopulta kovinkaan nirso ruoka-aineiden suhteen, mutta en oikein innostu eineksistä. En ole törmännyt mihinkään edulliseen, hyvään einesruokaan ja ne, joita ehkä voisin harkita ostavani, maksavatkin lähes saman verran kuin paketillinen lihaa. Hieman pihinä ihmisenä valitsen mieluummin lihapaketin ja teen itse kastikkeen, josta riittää pidemmäksi aikaa kuin eineslaatikosta.
Lopusta grillikanasta tein kanaviilokin, joka on riittoisaa ja helppo tehdä. Korvasin ruokakerman kaurakermalla, joten maidoton viilokki sopi koko perheelle. Viilokkia söimme keskiviikkona, torstaina ja vielä perjantainakin päivällä – siitä siis tuli 7 aikuisten annosta ja taaperolle 6 ruokaa.
Perjantaina Tipunen ei nukkunut päiväunia, mutta oli hyväntuulinen Untuvikon nukkuessa. Pitkästä, pitkästä aikaa teimmekin siis taaperon kanssa ruokaa: lohkoperunoita ja paistettua kanaa, porkkanaa ja maissia.
Tipunen sai siirtää pilkottuja kasviksia kulhoon sekä hypistellä maustepusseja. Lohkoperunoihin tuli tällä kertaa aivan uusi makuyhdistelmä kokeiluun, sillä itse halusin kokeilla sitruunapippuria ja Tipunen puolestaan valitsi yrttipusseista oreganon. Jos et ole maustanut uunijuureksia tai lohkoperunoita sitruunapippurilla ja oreganolla, niin kokeile ihmeessä! Yhdistelmä oli nimittäin mainio. :) Lisäksi perunoissa on hieman suolaa ja rypsiöljyä.
Lauantaina söin itse kodin ulkopuolella, mutta paistetusta kanasta riitti ruoka Miehelle ja Tipuselle kahteen otteeseen. Perunoiden tilalla oli nopeasti kypsyvää pastaa, joten aikaa ruoanlaittoon ei mennyt lauantainakaan paljoa.
Sunnuntaina teimme yhtä lemppariamme, kanafilepihvejä uunissa. Usein kanan kanssa on uunijuureksia, mutta nyt emme ehtineet kuoria, pilkkoa ja kypsyttää niitä uunissa, joten lisäkkeenä oli riisiä. Kanan maustan usein samalla idealla kuin uunijuurekset ja lohkoperunat – fiiliksen mukaan ja yrttejä kokeilemalla. Useimmiten kanassa on ainakin valkosipuli- tai sitruunaoliiviöljyä, sipulia, valkosipulia ja hieman suolaa.
Vaikka söimme sunnuntai-illalla uunikanaa, tein silloin myös jauhelihakastikkeen valmiiksi arkiviikkoa varten. Maanantaina söimmekin vielä kananloppuja sekä jauhelihakastiketta, josta riitti kaikkiaan muistaakseni 7 aikuisten annokseen ja 5 taaperon annokseen.
Olen aika huono tekemään kasvisruokia, joten syömme lihaa jokaisella aterialla. Haluaisin kyllä tehdä välillä pelkkää kasvisruokaa, mutta en ole löytänyt vielä hyvää ohjetta. Kokeilin alkuvuodesta sinnikkäästi erilaisia kikhernereseptejä, mutta mikään niistä ei oikein sytyttänyt meitä. 
Osaisitko sinä vinkata minulle jonkin herkullisen ja mielellään helpon, nopean ja riittoisan kasvisruoan? Entä mitä teillä yleensä syödään? :)

54 kommenttia artikkeliin ”Noin 1,5 viikon kotiruokamme

 1. Hyviltä näyttää teidän arkiruoat! Minä teen samoin kuin sinä eli vaikka pidän ruoanlaitosta, ei joka päivä jaksa kuitenkaan. Niinpä yritän tehdä muutaman kerran viikossa isomman satsin ruokaa ja yleensä viikonloppuisin pyrin tekemään alkuviikoksi riittävän ruoan. Tämä linssikeitto on ainakin hurjan hyvä ja riittoia kasvisruoka, jossa myös kaurakerma toimii loistavasti: http://www.lily.fi/blogit/halo/taivaallista-linssikeittoa Minä en tosin tuota ole juurikaan enää tehnyt, sillä siitä on tullut miehen bravuuri! Pavuissa ja linsseissä on eroja, joten kannattaa kokeilla mistä tykkää eniten. Punaiset linssit ovat omia suosikkejani. Tämä pasta on myös hyvä: http://chocochili.net/2013/01/nopea-kesakurpitsa-linssispagetti/

  Tykkää

 2. Hyviltä näyttää teidän arkiruoat! Minä teen samoin kuin sinä eli vaikka pidän ruoanlaitosta, ei joka päivä jaksa kuitenkaan. Niinpä yritän tehdä muutaman kerran viikossa isomman satsin ruokaa ja yleensä viikonloppuisin pyrin tekemään alkuviikoksi riittävän ruoan.

  Tämä linssikeitto on ainakin hurjan hyvä ja riittoia kasvisruoka, jossa myös kaurakerma toimii loistavasti: http://www.lily.fi/blogit/halo/taivaallista-linssikeittoa

  Minä en tosin tuota ole juurikaan enää tehnyt, sillä siitä on tullut miehen bravuuri! Pavuissa ja linsseissä on eroja, joten kannattaa kokeilla mistä tykkää eniten. Punaiset linssit ovat omia suosikkejani. Tämä pasta on myös hyvä: http://chocochili.net/2013/01/nopea-kesakurpitsa-linssispagetti/

  Tykkää

 3. makaronilaatikosta, lasagnesta ja kaalilaatikosta tulee jopa alkuperäistä parempaa, kun korvaa lihan tummalla soijarouheella. Rouhe on myös lihaa halvempaa ja helpompi valmistaa. Hyvänä lisänä toki säilyvyys, kun on ja pastaa ja soijarouhetta kuivakaapissa niin aina on ainekset lasagneen tms :) Itse pitkään vierastin soijarouhetta, mutta paatuneen lihansyöjänkin oon saanu yllätettyä, että syöt muuten kasvislootaa just nyt :D

  Tykkää

 4. makaronilaatikosta, lasagnesta ja kaalilaatikosta tulee jopa alkuperäistä parempaa, kun korvaa lihan tummalla soijarouheella. Rouhe on myös lihaa halvempaa ja helpompi valmistaa. Hyvänä lisänä toki säilyvyys, kun on ja pastaa ja soijarouhetta kuivakaapissa niin aina on ainekset lasagneen tms :) Itse pitkään vierastin soijarouhetta, mutta paatuneen lihansyöjänkin oon saanu yllätettyä, että syöt muuten kasvislootaa just nyt :D

  Tykkää

 5. Tämä oli kiva postaus, aika monta ideaa sain itsellenikin! Voisin ehkä itsekin tehdä vastaavan. :) Rakastan kasvisruokia, ja siksipä meillä onkin niitä aika usein. :) Erilaiset sosekeitot, soijamakaronilaatikko, juustosalaatit ja sienipastat kuuluu lemppareihin arkiruoissakin. Myös kasviskiusaus on hyvää ja siitäkin saa tehtyä erilaisia versioita.

  Tykkää

 6. Tämä oli kiva postaus, aika monta ideaa sain itsellenikin! Voisin ehkä itsekin tehdä vastaavan. :)
  Rakastan kasvisruokia, ja siksipä meillä onkin niitä aika usein. :) Erilaiset sosekeitot, soijamakaronilaatikko, juustosalaatit ja sienipastat kuuluu lemppareihin arkiruoissakin. Myös kasviskiusaus on hyvää ja siitäkin saa tehtyä erilaisia versioita.

  Tykkää

 7. Meillä myös syödään lihaa joka päivä. En vain tiedä hyviä kasvisruokia. En pidä, en osaa valmistaa enkä oikein uskalla maistella.. Ehkä tuohon soijarouheeseen pitäisi tutustua paremmin. Miksi minulla on vain sellainen olo, että siihenkin liittyi jotain ikävää tai epäilyttävää?

  Tykkää

 8. Meillä myös syödään lihaa joka päivä. En vain tiedä hyviä kasvisruokia. En pidä, en osaa valmistaa enkä oikein uskalla maistella.. Ehkä tuohon soijarouheeseen pitäisi tutustua paremmin. Miksi minulla on vain sellainen olo, että siihenkin liittyi jotain ikävää tai epäilyttävää?

  Tykkää

 9. Valmiiksi grillattu broiler on tosi kivaa pikaruokaa. Siihen kun keittää 3 minuutin pikariisit ja pilkkoo kurkut viereen, niin ateria on nopeammin edessä kuin Hesen jonosta ;) Meillä mennään myös tuolla samalla systeemillä, eli että ainakin keittoja, laatikkoruokia ja kiusauksia syödään pari-kolme päivää – ja niitä tehdään joka viikko.

  Tykkää

 10. Valmiiksi grillattu broiler on tosi kivaa pikaruokaa. Siihen kun keittää 3 minuutin pikariisit ja pilkkoo kurkut viereen, niin ateria on nopeammin edessä kuin Hesen jonosta ;) Meillä mennään myös tuolla samalla systeemillä, eli että ainakin keittoja, laatikkoruokia ja kiusauksia syödään pari-kolme päivää – ja niitä tehdään joka viikko.

  Tykkää

 11. Olipas kiva postaus – muiden syömisistä on mukava imeä ideoita kun välillä tulee kausia, jolloin pää lyö tyhjää sen suhteen mitä taas valmistaisi perheelle ruoaksi… Myös meillä tehdään isoja satseja ajan (ja rahankin) säästämiseksi, ja oman haasteensa ruoanlaittoon antaa esikoisen tämänhetkiset, erittäin valikoivat ruokamieltymykset…

  Tykkää

 12. Olipas kiva postaus – muiden syömisistä on mukava imeä ideoita kun välillä tulee kausia, jolloin pää lyö tyhjää sen suhteen mitä taas valmistaisi perheelle ruoaksi… Myös meillä tehdään isoja satseja ajan (ja rahankin) säästämiseksi, ja oman haasteensa ruoanlaittoon antaa esikoisen tämänhetkiset, erittäin valikoivat ruokamieltymykset…

  Tykkää

 13. Pistipä silmään, että teillä ei nukuttu päikkäreitä! Meidän yöheräilijä 2vee nukkuu 2-3h päikkäreitä vieläkin. :D Kana on täälläkin herkkua, itse en syö punaista lihaa ja ainakin soijarouhelasagne on superherkkua, iso vuoka kestää pitkään eikä siitä moni edes ole tajunnut, ettei ole lihaversio. :) Kalakeitto on toinen ykkösherkuista!

  Tykkää

 14. Pistipä silmään, että teillä ei nukuttu päikkäreitä! Meidän yöheräilijä 2vee nukkuu 2-3h päikkäreitä vieläkin. :D Kana on täälläkin herkkua, itse en syö punaista lihaa ja ainakin soijarouhelasagne on superherkkua, iso vuoka kestää pitkään eikä siitä moni edes ole tajunnut, ettei ole lihaversio. :) Kalakeitto on toinen ykkösherkuista!

  Tykkää

 15. Tuttua ruuanlaittoa ;) Itse en tykkää yhtään laittaa ruokaa mutta koska haluan ravitsevaa ruokaa niin itsehän sitä on tehtävä! Melkeinpä ainoa eines on pakastealtaan pinaattikeitto, aina ei vain ehdi joten tämä on hyvä pikaruoka. Kasvisruokia minäkin olen yirttänyt kokeilla välillä huonoin tuloksinkin. Mutta sosekeitot on olleet menestys ja onneksi, koska ovat niin helppoja ;)

  Tykkää

 16. Tuttua ruuanlaittoa ;) Itse en tykkää yhtään laittaa ruokaa mutta koska haluan ravitsevaa ruokaa niin itsehän sitä on tehtävä! Melkeinpä ainoa eines on pakastealtaan pinaattikeitto, aina ei vain ehdi joten tämä on hyvä pikaruoka. Kasvisruokia minäkin olen yirttänyt kokeilla välillä huonoin tuloksinkin. Mutta sosekeitot on olleet menestys ja onneksi, koska ovat niin helppoja ;)

  Tykkää

 17. Nams näyttää hyviltä :))Mä koitan kans tehä aina isomman määrän kerralla, josta riittää sitten useempaan ateriakertaan.Mä tykkään kokeilla uusia ohjeita ja ruokia, mutta kyllä tää perus arkiruuan laittaminen välillä tökkii ja pahemman kerran, ei huvittais millään. Varsinkaan miettiä, että mitä syötäis :D

  Tykkää

 18. Nams näyttää hyviltä :))

  Mä koitan kans tehä aina isomman määrän kerralla, josta riittää sitten useempaan ateriakertaan.
  Mä tykkään kokeilla uusia ohjeita ja ruokia, mutta kyllä tää perus arkiruuan laittaminen välillä tökkii ja pahemman kerran, ei huvittais millään. Varsinkaan miettiä, että mitä syötäis :D

  Tykkää

 19. Kiva postaus! Arkiruoka on niin iso juttu ja kyllästyminen meinaa iskeä aina ajoittain, joten ideat ja vinkit on tarpeen. Onneksi on netti! Aika tavalla tullut viime vuosina kokeiltua uusia juttuja, ja osasta on tullut sitten osa arkea. Uusia ideoita olen saanut myös paikallislehdestä, jossa on joka arkipäivä Marttojen ruokaohje.:)Mä en vieläkään saanut sitä linkkiä toimimaan. En ymmärrä!

  Tykkää

 20. Kiva postaus! Arkiruoka on niin iso juttu ja kyllästyminen meinaa iskeä aina ajoittain, joten ideat ja vinkit on tarpeen. Onneksi on netti! Aika tavalla tullut viime vuosina kokeiltua uusia juttuja, ja osasta on tullut sitten osa arkea. Uusia ideoita olen saanut myös paikallislehdestä, jossa on joka arkipäivä Marttojen ruokaohje.:)
  Mä en vieläkään saanut sitä linkkiä toimimaan. En ymmärrä!

  Tykkää

 21. Minäkin teen yleensä isomman satsin ruokaa kerralla niin ei aina tarvitse olla kokkaamassa.Meillä kasvisruuista uppoaa hyvin kasvissosekeitot. Minun lempparini on bataatti-purjo-curry-sosekeitto johon tulee juustoruokakermaa. :)

  Tykkää

 22. Minäkin teen yleensä isomman satsin ruokaa kerralla niin ei aina tarvitse olla kokkaamassa.

  Meillä kasvisruuista uppoaa hyvin kasvissosekeitot. Minun lempparini on bataatti-purjo-curry-sosekeitto johon tulee juustoruokakermaa. :)

  Tykkää

 23. Linssit ovatkin minulle aivan uusi tuttavuus! Pitäneen siis kokeilla niitä – ainakin tuo pasta vaikuttaa hyvältä! Olen luullut, että linssejä pitäisi liotella ikuisuus, mutta ilmeisesti ne ovatkin aika käyttövalmiita heti?

  Tykkää

 24. Linssit ovatkin minulle aivan uusi tuttavuus! Pitäneen siis kokeilla niitä – ainakin tuo pasta vaikuttaa hyvältä! Olen luullut, että linssejä pitäisi liotella ikuisuus, mutta ilmeisesti ne ovatkin aika käyttövalmiita heti?

  Tykkää

 25. Hyvä kun muistutit tummasta soijarouheesta! Olen kerran syönyt siitä tehtyä ”jauhelihakastiketta” ja se oli kyllä ihan hyvää! Pitääkin ostaa rouhetta ja kokeilla, osaanko maustaa sen maistuvaksi. :)

  Tykkää

 26. Hyvä kun muistutit tummasta soijarouheesta! Olen kerran syönyt siitä tehtyä ”jauhelihakastiketta” ja se oli kyllä ihan hyvää! Pitääkin ostaa rouhetta ja kokeilla, osaanko maustaa sen maistuvaksi. :)

  Tykkää

 27. Mä olen myös hieman epäileväinen. :D Tykkään kyllä syödä kasvisruokaa, jos sitä on jossain tarjolla, mutta olen aavistuksen ennakkoluuloinen omia kokkaustaitoja kohtaan. Nykyiset ruoat sujuvat jo niin nopeasti ja rutiinilla, että ihan uusien raaka-aineiden kokeilu hieman jännittää!

  Tykkää

 28. Mä olen myös hieman epäileväinen. :D Tykkään kyllä syödä kasvisruokaa, jos sitä on jossain tarjolla, mutta olen aavistuksen ennakkoluuloinen omia kokkaustaitoja kohtaan. Nykyiset ruoat sujuvat jo niin nopeasti ja rutiinilla, että ihan uusien raaka-aineiden kokeilu hieman jännittää!

  Tykkää

 29. Totta, grillikana on todistetusti monta kertaa nopeampi kuin Hesen jono! Mä tykkään myös sen riittoisuudesta ja edullisuudesta – heseaterioista syödään vain sen yhden kerran, mutta kanasta tulee useampi ateria. :)

  Tykkää

 30. Totta, grillikana on todistetusti monta kertaa nopeampi kuin Hesen jono! Mä tykkään myös sen riittoisuudesta ja edullisuudesta – heseaterioista syödään vain sen yhden kerran, mutta kanasta tulee useampi ateria. :)

  Tykkää

 31. Mä tein jokin aika sitten listan, johon kirjoitin kaikki ruokabravuurini. Jonkin aikaa muistin katsoa listalta, mitä osaisin tehdä, mutta nyt meillä on taas lähtenyt kiertämään muutaman ruoan ruokalista. Pää lyö siis ideoiden suhteen tyhjää myös täällä. :D

  Tykkää

 32. Mä tein jokin aika sitten listan, johon kirjoitin kaikki ruokabravuurini. Jonkin aikaa muistin katsoa listalta, mitä osaisin tehdä, mutta nyt meillä on taas lähtenyt kiertämään muutaman ruoan ruokalista. Pää lyö siis ideoiden suhteen tyhjää myös täällä. :D

  Tykkää

 33. Heh, meillä oli maalis-huhtikuussa kolmen viikon jakso, jolloin päikkäreitä ei nukuttu tai jos nukuttiin, niin vain liikkuvissa rattaissa. :) Nyt onneksi päiväunet maistuvat taas, mutta jäävät silloin tällöin pois. Yksi päivä ilman unia menee ihan hyvin, mutta kaksi peräkkäistä päivää alkaa jo käydä taaperon voimille.

  Tykkää

 34. Heh, meillä oli maalis-huhtikuussa kolmen viikon jakso, jolloin päikkäreitä ei nukuttu tai jos nukuttiin, niin vain liikkuvissa rattaissa. :) Nyt onneksi päiväunet maistuvat taas, mutta jäävät silloin tällöin pois. Yksi päivä ilman unia menee ihan hyvin, mutta kaksi peräkkäistä päivää alkaa jo käydä taaperon voimille.

  Tykkää

 35. Meillä sosekeitot ovat vauvan ruokaa, mutta ehkä mun pitäisi rohkaistua tekemään myös muulle perheelle sosetta… En hirveästi innostu keitoista, mutta sosekeitosta saisi kyllä helposti kokoperheen sapuskaa! :) Pitää opetella maustamaan keitot maukkaiksi!

  Tykkää

 36. Meillä sosekeitot ovat vauvan ruokaa, mutta ehkä mun pitäisi rohkaistua tekemään myös muulle perheelle sosetta… En hirveästi innostu keitoista, mutta sosekeitosta saisi kyllä helposti kokoperheen sapuskaa! :) Pitää opetella maustamaan keitot maukkaiksi!

  Tykkää

 37. Totta, arkiruoka on tosi isossa osassa etenkin nyt, kun ei tule syötyä töissä. Sitten kun on vielä tällainen ruokanautiskelija, niin mielellään söisi jotain maistuvaa kuin mautonta. Marttojen ruokaohjeet ovat varmasti terveellisiä ja kotoisia! :)

  Tykkää

 38. Totta, arkiruoka on tosi isossa osassa etenkin nyt, kun ei tule syötyä töissä. Sitten kun on vielä tällainen ruokanautiskelija, niin mielellään söisi jotain maistuvaa kuin mautonta. Marttojen ruokaohjeet ovat varmasti terveellisiä ja kotoisia! :)

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s