TEE ITSE: Takapihan kukat pilttipurkkeihin!

Olen ihastellut tässä pitkin kevättä Mansikkatilan mailla Tainan ihanaakin ihanampia kukkia ja erilaisia vihertäviä oksia maljakoissa. Viimein päätin minäkin käydä saksien ja Tipusen kanssa pyörähtämässä takapihalla, josta löytyikin monenmoista maljakkoihin laitettavaa. Maljakkoina on tällä kertaa kolme pilttipurkkia – tuollaista isointa en ollut ennen nähnytkään. 1-3-vuotiaille tarkoitettu piltti ei maistunut taaperollemme, mutta äiti sai siitä kivan purkin!
En ole erityisen hyvä kasvientunnistamisessa, mutta purkeissa on ainakin syreeninoksia, leinikkejä ja (hiiren?)virnaa. Jos tunnistat tuon vaaleanpunaisen / valkoisen kukan, niin mielelläni kuulisin, mikä kukka on kyseessä! Niitä ilmestyy nurmikollemme sinne tänne, mutta muutamat kasvavat kukkapenkistäkin. En siis itse osaa sanoa edes, onko kyseessä luonnonkukka vai tarkoituksella istutettu kukka.

pilttipurkit, luonnonkukat, kukkakimppu, kukka-asetelma, kesäkukat
pilttipurkit, luonnonkukat, kukkakimppu, kukka-asetelma, kesäkukat
pilttipurkit, luonnonkukat, kukkakimppu, kukka-asetelma, kesäkukat
pilttipurkit, luonnonkukat, kukkakimppu, kukka-asetelma, kesäkukat
pilttipurkit, luonnonkukat, kukkakimppu, kukka-asetelma, kesäkukat
Kukat saivat kaverikseen kesäisimmän auton ikinä – mini-Kuplan! Kupla on kiertänyt mukanani kymmenisen vuotta ja koristanut suurimman osan ajasta kirjahyllyä. Nyt Kupla sanoo ”brrrrr” ja huristelee pöytää pitkin kyydittäen välillä Pupua.
pilttipurkit, luonnonkukat, kukkakimppu, kukka-asetelma, kesäkukat
pilttipurkit, luonnonkukat, kukkakimppu, kukka-asetelma, kesäkukat
Kaunista juhannusviikkoa sinulle! :)

34 kommenttia artikkeliin ”TEE ITSE: Takapihan kukat pilttipurkkeihin!

 1. Onpa kivan näköisiä noin ”rykelmäksi” laitettuna :) Vois vaikka matkia ;) Lapset aina tuovat noita pikkukimppuja <3 niin sais laitettua ihan "vaasiin" asti! t.Nadja/napsahduksia.blogspot.fi

  Tykkää

 2. Onpa kivan näköisiä noin ”rykelmäksi” laitettuna :) Vois vaikka matkia ;) Lapset aina tuovat noita pikkukimppuja <3 niin sais laitettua ihan "vaasiin" asti!

  t.Nadja/napsahduksia.blogspot.fi

  Tykkää

 3. Tästäpä tuli hyvä vinkki; pilttipurkista voisi tehdän lapselle ihan oman maljakon johon saa asetella tuomiaan kukkasia. :) Viimeksi eilen sain kimpun luonnonkukkia. Mukavaa juhannusviikkoa!

  Tykkää

 4. Tästäpä tuli hyvä vinkki; pilttipurkista voisi tehdän lapselle ihan oman maljakon johon saa asetella tuomiaan kukkasia. :) Viimeksi eilen sain kimpun luonnonkukkia. Mukavaa juhannusviikkoa!

  Tykkää

 5. Oi kiitos, ihana!<3 Ja hyvä idea todella! Taisit samalla ratkaista yhden mun "ongelman", jota olin juuri miettinyt, joten kiitos siitäkin!:D Siis ihanaa saada inspiraatiota!:)

  Tykkää

 6. Oi kiitos, ihana!<3 Ja hyvä idea todella! Taisit samalla ratkaista yhden mun "ongelman", jota olin juuri miettinyt, joten kiitos siitäkin!:D Siis ihanaa saada inspiraatiota!:)

  Tykkää

 7. Ai niin! Tuo kukka voisi olla Bellis eli Kaunokainen! Meilläkin niitä kasvaa kukkapenkissä, mutta ne ovat kovasti karkailevaa lajia.;D Minusta on kiva, kun ne leviävät nurmikolle.:)

  Tykkää

 8. Ai niin! Tuo kukka voisi olla Bellis eli Kaunokainen! Meilläkin niitä kasvaa kukkapenkissä, mutta ne ovat kovasti karkailevaa lajia.;D Minusta on kiva, kun ne leviävät nurmikolle.:)

  Tykkää

 9. Musta tuntuu, että projekti jos toinenkin odottaa nyt tekijäänsä. Oon niin kauan suunnitellut tällaisen asetelman tekoa, mutta yhä edelleen kukat on poimimatta! :D Ihanat kukat ja kupla. :)

  Tykkää

 10. Musta tuntuu, että projekti jos toinenkin odottaa nyt tekijäänsä. Oon niin kauan suunnitellut tällaisen asetelman tekoa, mutta yhä edelleen kukat on poimimatta! :D Ihanat kukat ja kupla. :)

  Tykkää

 11. Totta! Yhden pilttipurkin voisi viedä vaikka ulkoportaille tai terassille, niin maljakko olisi lähellä. Meillä tosin välillä poimitaan kukat vain kukkaosasta, joten ne tarvitsisivat ennemminkin jonkin lautasen alleen… :D

  Tykkää

 12. Totta! Yhden pilttipurkin voisi viedä vaikka ulkoportaille tai terassille, niin maljakko olisi lähellä. Meillä tosin välillä poimitaan kukat vain kukkaosasta, joten ne tarvitsisivat ennemminkin jonkin lautasen alleen… :D

  Tykkää

 13. Pikaisella googlettamisella olen samaa mieltä, kukka tosiaan taitaa olla kaunokainen! Mä tykkään tällaisista kauniista kukista, jotka eivät ole turhan herkkiä vaan oma-aloitteisesti leviävät eteenpäin. :D Onpas näppärää, kun blogin lukijoista löytyy kukkatietäjiä. Viimeksi viisastuin olkikukan kanssa ja nyt tämä. Kiitos tunnistamisesta! :)

  Tykkää

 14. Pikaisella googlettamisella olen samaa mieltä, kukka tosiaan taitaa olla kaunokainen! Mä tykkään tällaisista kauniista kukista, jotka eivät ole turhan herkkiä vaan oma-aloitteisesti leviävät eteenpäin. :D Onpas näppärää, kun blogin lukijoista löytyy kukkatietäjiä. Viimeksi viisastuin olkikukan kanssa ja nyt tämä. Kiitos tunnistamisesta! :)

  Tykkää

 15. Voi, tuttu tunne! Mullakin on päässä vaikka kuinka monta ideaa ja projektia, mutta joudun sysäämään niitä koko ajan eteenpäin. Tai sitten aloitan vähän kaikkia, mutta mikään ei lopulta valmistu. Huoh. :D

  Tykkää

 16. Voi, tuttu tunne! Mullakin on päässä vaikka kuinka monta ideaa ja projektia, mutta joudun sysäämään niitä koko ajan eteenpäin. Tai sitten aloitan vähän kaikkia, mutta mikään ei lopulta valmistu. Huoh. :D

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s