Meidän ja teidän kesäherkut!

Tykkään laittaa ruokaa ja huomaan, että aina näin kesäisin ruokamieltymykset muuttuvat paljon muuhun vuoteen verrattuna. Enää ei teekään mieli tehdä kastikkeita saati sitten uuniruokia, mutta salaatit sen sijaan maistuvat vielä paremmin kuin muulloin. Puhumattakaan grilliruoasta!
Koska varmasti muitakin herkuttelijoita löytyy, ajattelin laittaa jakoon meidän kesän lemppariruoat. Olisi mahtavaa, jos sinäkin haluaisit jakaa omat kesäreseptisi! Jos blogisi kätköistä löytyy ihan paras ohje, jota kaikkien kannattaa kokeilla, linkkaa se vaikka tähän alle (klikkaa tuota vaaleansinistä painiketta) tai paljasta salaisuutesi kommenteissa. :) Minä ainakin haluan uusia ideoita kokeiltavaksi!

//static.inlinkz.com/cs2.js?v=116

Ja mitä me siis syömme kesällä? Kun panostamme, pöydästä löytyy esimerkiksi tällaisia herkkuja:

perunasalaatti, kesäruoka

vihersalaatti

Vaikka en muuten hirveästi innostu keitetyistä perunoista, uudet perunat ovat herkkua! Keitetyistä, jäähtyneistä perunoista teen useimmiten perunasalaatin, johon tulee milloin mitäkin. Yleensä ainakin kevätsipulia, ripaukset mustapippuria ja suolaa sekä aavistus sitruunamehua. Usein joukossa on myös rae- tai fetajuustoa. Jos kotoa löytyy tuoreita yrttejä, niin heitän sekaan tilliä, persiljaa tai minttua.

halloum, halloum-kiivi-mansikka-salaatti, kesä, lisäke

Uusin kokeilumme juhannuksena oli halloum-mansikka-kiivi-basilika -salaatti. Nyt ymmärrän, miksi vastaavanlaisia salaatteja on näkynyt usein ruokalehdissä ja blogeissa. Voi nam! Yleensä teen ruokaisampia salaatteja edullisista peruskurkuista ja -tomaateista, mutta välillä vaihtelu todellakin virkistää.

grilliruoka, grillaus, kesä, juhannusruoka

grilliruoka, grillaus, kesä, juhannusruoka

Olemme vasta harjoittelijoita grillauksessa, mutta pikkuhiljaa alkaa kypsyydet olla kohdillaan ja kärventyneitä osia enää harvoin. Ehdoton suosikkimme ovat perinteiset sulatejuustolla täytetyt, pekoniin käärityt herkkusienet. Lisäksi grillistä löytyy kanapihvejä ja kesäkurpitsaa. Marinadi on milloin mitäkin fiiliksen mukaan – tällä kertaa kanassa oli valkosipulioliiviöljyä, kevätsipulia, tuoretta basilikaa sekä suolaa ja pippuria. Kesäkurpitsaviipaleiden päälle siveltiin valkosipulimurskalla ja mustapippurilla maustettua oliiviöljyä.

Mitä teidän grillistä löytyy?
Mikä on kesäjälkkärispesiaalisi?
Entä mistä aineksista kokoat salaattisi?

52 kommenttia artikkeliin ”Meidän ja teidän kesäherkut!

 1. No nyt mulle iski nälkä :D Meillä syödään kesällä paljon erilaisia salaatteja ja viikonloppuisin sitten grillaillaan. Lapsillekaan ei aina kesähelteillä ruoka maistu, mutta heille on salaatin lisäksi aina jotain pikkunaposteltavaakin tarjolla. Tarkoitukseni olisi tänään saada blogiini yksi näistä naposteltavista mikäli olotilani sen toteutuksen tänään vain sallii.

  Tykkää

 2. No nyt mulle iski nälkä :D Meillä syödään kesällä paljon erilaisia salaatteja ja viikonloppuisin sitten grillaillaan. Lapsillekaan ei aina kesähelteillä ruoka maistu, mutta heille on salaatin lisäksi aina jotain pikkunaposteltavaakin tarjolla. Tarkoitukseni olisi tänään saada blogiini yksi näistä naposteltavista mikäli olotilani sen toteutuksen tänään vain sallii.

  Tykkää

 3. Ihania juttuja olet kokeillut ja laitoinkin pari hyväksi havaittua, ei välttämättä kesään, vaan muuhunkin vuodenaikaan sopivia reseptini linkkiisi.Ihanat orvokit!

  Tykkää

 4. Ihania juttuja olet kokeillut ja laitoinkin pari hyväksi havaittua, ei välttämättä kesään, vaan muuhunkin vuodenaikaan sopivia reseptini linkkiisi.
  Ihanat orvokit!

  Tykkää

 5. Suosittelen kokeilemaan hampurilaisia sekä hodareita, kivaa grillailuruokaa nekin. Tai voidaan tehdä porukallakin, kun ehditään yhdessä saman grillin ääreen. :) Saa nähdä, tunnistatko mut tämän vihjeen perusteella. Lukijaksi jään, ihana blogi! :)

  Tykkää

 6. Suosittelen kokeilemaan hampurilaisia sekä hodareita, kivaa grillailuruokaa nekin. Tai voidaan tehdä porukallakin, kun ehditään yhdessä saman grillin ääreen. :) Saa nähdä, tunnistatko mut tämän vihjeen perusteella. Lukijaksi jään, ihana blogi! :)

  Tykkää

 7. OI näyttääpä hyvältä! :) Nuo grilliherkut näyttvät samoilta mitä löytyy meidänkin lautaselta! :) Pitää varmaan itsekin kerätä blogiin kesän lempparit! :)Yksi pieni elämä -blogi

  Tykkää

 8. OI näyttääpä hyvältä! :) Nuo grilliherkut näyttvät samoilta mitä löytyy meidänkin lautaselta! :) Pitää varmaan itsekin kerätä blogiin kesän lempparit! :)

  Yksi pieni elämä -blogi

  Tykkää

 9. Meidän kesäherkkuihin kuuluu lähes joka kesä samat jutut. Kasvisnyytit grillissä (pilkotaan läjä kasviksia ja fetaa folionyyttiin, öljyä & mausteita ja grillataan), bataatti-savujuustotornit, homejuustolla ja chilikastikkeella täytetyt sienet, grillilohi ja raikas kermaviilikastike, salaatti mihin tulee halloumia, mansikoita, vesimelonia, kevätsipulia ja salaatteja jne. Samoilla mennään. Uuden hyvän kakkureseptin laitoin juuri blogiin. :)

  Tykkää

 10. Meidän kesäherkkuihin kuuluu lähes joka kesä samat jutut. Kasvisnyytit grillissä (pilkotaan läjä kasviksia ja fetaa folionyyttiin, öljyä & mausteita ja grillataan), bataatti-savujuustotornit, homejuustolla ja chilikastikkeella täytetyt sienet, grillilohi ja raikas kermaviilikastike, salaatti mihin tulee halloumia, mansikoita, vesimelonia, kevätsipulia ja salaatteja jne. Samoilla mennään. Uuden hyvän kakkureseptin laitoin juuri blogiin. :)

  Tykkää

 11. Kävinkin juuri lukemassa postauksesi. Hyvä idea tuo minilihapullat! Niitä voisi melkein itsekin tehdä pakasteeseen yhden satsin, niin niitä saa lämmiteltyä sieltä taaperolle ja miksei tarvittaessa aikuisillekin. :)

  Tykkää

 12. Kävinkin juuri lukemassa postauksesi. Hyvä idea tuo minilihapullat! Niitä voisi melkein itsekin tehdä pakasteeseen yhden satsin, niin niitä saa lämmiteltyä sieltä taaperolle ja miksei tarvittaessa aikuisillekin. :)

  Tykkää

 13. Hih, maailman paras banaanikakku kuulostaa siltä, että sitä pitää ehdottomasti kokeilla! Tosin joudun hieman säätämään ohjeen ja kananmunien kanssa, mutta eiköhän se onnistu. En olekaan koskaan tehnyt banaanikakkua! :)

  Tykkää

 14. Hih, maailman paras banaanikakku kuulostaa siltä, että sitä pitää ehdottomasti kokeilla! Tosin joudun hieman säätämään ohjeen ja kananmunien kanssa, mutta eiköhän se onnistu. En olekaan koskaan tehnyt banaanikakkua! :)

  Tykkää

 15. Meidän grilliherkut taitavat olla aika perinteisiä grilliherkkuja. :D Kerää ehdottomasti, muiden lemppareita on aina kiva lukea ja saada ideoita ja vaihtelua omiin kokkailuihin!

  Tykkää

 16. Meidän grilliherkut taitavat olla aika perinteisiä grilliherkkuja. :D Kerää ehdottomasti, muiden lemppareita on aina kiva lukea ja saada ideoita ja vaihtelua omiin kokkailuihin!

  Tykkää

 17. Tuttuja, hyviksi todettuja ohjeita tuntuu kyllä olevan vaikea vaihtaa. Mä en olekaan koskaan syönyt grillattua bataattia, mutta se on varmasti todella hyvää! Sitä siis pitää jossain muodossa kokeilla tänä kesänä. :)

  Tykkää

 18. Tuttuja, hyviksi todettuja ohjeita tuntuu kyllä olevan vaikea vaihtaa. Mä en olekaan koskaan syönyt grillattua bataattia, mutta se on varmasti todella hyvää! Sitä siis pitää jossain muodossa kokeilla tänä kesänä. :)

  Tykkää

 19. Rohkenin linkittää oman herkkureseptini, joka ei nyt ole varsinainen kesäherkku vaan kaloreita pursuava leivonnainen, mutta joskus voi herkutella :) Pääasiassa meillä kesäisin syödään hyvin kevyesti ja koska minulla on oma kasvihuone, kasvimaa, perunamaa ja kanoja, niin todellista luomuruokaa on tämä meidän perheen kesäruoka.

  Tykkää

 20. Rohkenin linkittää oman herkkureseptini, joka ei nyt ole varsinainen kesäherkku vaan kaloreita pursuava leivonnainen, mutta joskus voi herkutella :) Pääasiassa meillä kesäisin syödään hyvin kevyesti ja koska minulla on oma kasvihuone, kasvimaa, perunamaa ja kanoja, niin todellista luomuruokaa on tämä meidän perheen kesäruoka.

  Tykkää

 21. Meidän pöydästä kesäisin löytyy myös salaatteja, kanaa, kalaa ym. Toki talvellakin, mutta jostain syystä kesäisin jaksaa oikein kunnolla panostaa ruokaan. Varmaan siksikin kun on paljon tuoreita raaka-aineita tarjolla. :)

  Tykkää

 22. Meidän pöydästä kesäisin löytyy myös salaatteja, kanaa, kalaa ym. Toki talvellakin, mutta jostain syystä kesäisin jaksaa oikein kunnolla panostaa ruokaan. Varmaan siksikin kun on paljon tuoreita raaka-aineita tarjolla. :)

  Tykkää

 23. Herkullisia ruokia! Meilläkään ei juuri syödä keitettyjä perunoita kuin kesällä…. Ylijääneet perunat löytyvät joko perunasalaatista, joka on hyvin samantyyppinen kuin sinulla tuolla yllä, tai sitten mieheni paistaa nuo perunat voin ja öljyn seoksessa – ja ne ovat maailman parhaat paistetut perunat! Käynpä tutustumassa linkitettyihin resepteihin ja katsotaan jos itsekin keräisin jotain… Ihanaa keskikesää!

  Tykkää

 24. Herkullisia ruokia! Meilläkään ei juuri syödä keitettyjä perunoita kuin kesällä…. Ylijääneet perunat löytyvät joko perunasalaatista, joka on hyvin samantyyppinen kuin sinulla tuolla yllä, tai sitten mieheni paistaa nuo perunat voin ja öljyn seoksessa – ja ne ovat maailman parhaat paistetut perunat!
  Käynpä tutustumassa linkitettyihin resepteihin ja katsotaan jos itsekin keräisin jotain…
  Ihanaa keskikesää!

  Tykkää

 25. Ihanan raikkaan näköisiä kesäherkkuja! Kesällä maistuvat pääruokanakin (ainakin aikuisille) erilaiset salaatit. Pekoniin käärityt grillatut herkkusienet ovat minunkin suosikkejani, tosin suurena homejuuston ystävänä täytän ne auralla :)

  Tykkää

 26. Ihanan raikkaan näköisiä kesäherkkuja! Kesällä maistuvat pääruokanakin (ainakin aikuisille) erilaiset salaatit. Pekoniin käärityt grillatut herkkusienet ovat minunkin suosikkejani, tosin suurena homejuuston ystävänä täytän ne auralla :)

  Tykkää

 27. Voi, tuota perunasalaattia ja mansikka-juustosalaattia tekisi kovasti mieli just nyt!:) Mä inhoan uusien perunoiden pesemistä! Siksi meillä syödään niitä aika harvakseltaan. Saa siihen aikaa kulumaan ihan liikaa, ja samalla sotken/kastelen itseni. Olisi niin kiva, jos uusia perunoita saisi käyttövalmiina: Laita veteen ja keitä…Linkkasin nyt tuon vohveliohjeen, vaikka siellä yksi sellainen oli jo ennestään. Kiva idea laittaa noita vinkkejä yhteen.:)

  Tykkää

 28. Voi, tuota perunasalaattia ja mansikka-juustosalaattia tekisi kovasti mieli just nyt!:) Mä inhoan uusien perunoiden pesemistä! Siksi meillä syödään niitä aika harvakseltaan. Saa siihen aikaa kulumaan ihan liikaa, ja samalla sotken/kastelen itseni. Olisi niin kiva, jos uusia perunoita saisi käyttövalmiina: Laita veteen ja keitä…
  Linkkasin nyt tuon vohveliohjeen, vaikka siellä yksi sellainen oli jo ennestään. Kiva idea laittaa noita vinkkejä yhteen.:)

  Tykkää

 29. Kävin kurkkaamassa ja leivonnainen vaikuttaa mielenkiintoiselta! :) Kesällä todellakin tekee mieli lähinnä vain kevyitä ruokia. Kuulostaa siltä, että teillä on ihanan idyllinen kesäympäristö siellä! :)

  Tykkää

 30. Kävin kurkkaamassa ja leivonnainen vaikuttaa mielenkiintoiselta! :) Kesällä todellakin tekee mieli lähinnä vain kevyitä ruokia. Kuulostaa siltä, että teillä on ihanan idyllinen kesäympäristö siellä! :)

  Tykkää

 31. Mä myös huomasin, että tuossa huhti-toukokuun aikana alkoi salaattibuumi. Aina ei jaksa tai ehdi jokaiselle aterialle tehdä salaattia, mutta toisaalta ruokaisia pääruokasalaatteja tulee tehtyä usein. Tuoreet raaka-aineet ovat huippuja – varsinkin, kun niistä löytyy makua ja kokoa! :)

  Tykkää

 32. Mä myös huomasin, että tuossa huhti-toukokuun aikana alkoi salaattibuumi. Aina ei jaksa tai ehdi jokaiselle aterialle tehdä salaattia, mutta toisaalta ruokaisia pääruokasalaatteja tulee tehtyä usein. Tuoreet raaka-aineet ovat huippuja – varsinkin, kun niistä löytyy makua ja kokoa! :)

  Tykkää

 33. Täytyykin jollain kerralla myös paistaa perunoita! Mä yleensä keitän niitä ison satsin, koska en jaksa olla jatkuvasti jynssäämässä pikkuperunoita. Meillä on aika harvoin paistettuja perunoita, joten niitä pitää ehdottomasti tehdä!

  Tykkää

 34. Täytyykin jollain kerralla myös paistaa perunoita! Mä yleensä keitän niitä ison satsin, koska en jaksa olla jatkuvasti jynssäämässä pikkuperunoita. Meillä on aika harvoin paistettuja perunoita, joten niitä pitää ehdottomasti tehdä!

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s