ASKARTELE lasten kanssa kontaktimuovilla

Olen ihastunut kontaktimuovin käyttöön askarteluissa, sillä sen avulla askartelu on helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea siistiä. Työt voi tarvittaessa jättää kesken ja jatkaa hetken päästä, samalla idealla voi tehdä monia erilaisia juttuja ja askartelut ovat melko kestäviä. Materiaalitkin ovat suht helposti saatavilla, sillä yllätyksekseni kontaktimuovia löytyi esimerkiksi pienestä lähiruokakaupastamme.

Kontaktimuoviaskarteluissa vain mielikuvitus on rajana: sen avulla voi tehdä jotain vuodenaikaan liittyvää, leikkiruokia, koristeita lähestyvään juhlaan tai ihan vain kuvia lapsen lempiasioista. Jos et ole minun tavoin kovin kummoinen piirtäjä, niin esimerkiksi Googlen kuvahausta löytyy paljon ääriviivakuvia hakusanoilla outline + etsimäsi asia.

Piirrä kuva paperille, leikkaa se irti ja leikkaa myös keskelle tyhjä aukko – joko yksi yhtenäinen tai monta pienempää. Kiinnitä ääriviivat kontaktimuoville ja leikkaa ylimääräiset muovit reunoilta pois. Lapsi voi kiinnittää kontaktimuoviin paperia, silkkipaperia tai vaikkapa paljetteja. Täytteen voi asetella muoviin yksi kerrallaan tai niitä voi ripotella siihen. Voit leikata paperipalat tietynmallisiksi, tehdä silppua tai antaa lapsen repiä sopivia palasia – kannattaa kokeilla myös rei’ittimellä tehtyjä ympyröitä!

 

 

Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, ei haittaa vaikka silkkipaperi menisi ryppyyn tai kuviot muuten päällekkäin. Kun koristelu on valmis, kiinnitä toisellekin puolelle kontaktimuovi ja leikkaa ylimääräiset muovit ja mahdollisesti reunojen yli tulleet koristeiden osat pois. Valmis! Taaperomme ihastui viimeksi kiiltäviin paljetteihin ja hieman vanhemmat lapset voisivat ripotella muoville myös koristehilettä.

Yksi kontaktimuoviaskartelun hyvistä puolista on se, että työt kestävät muovitettuna kohtuullisesti kovaakin käsittelyä – esimerkiksi tämä pupukirjanmerkki on ollut monena iltana hypisteltävänä ja rypisteltävänä, mutta on silti yhtenä kappaleena ja melko suorakin.

 

Jos askartelu pöydän äärellä ei kiinnosta, niin ikkunaan teipattuun kontaktimuoviin on kiva kiinnittää papereita myös seisten. Ikkunaan voi laittaa ihan vain palan kontaktimuovia sellaisenaan tai kuvion muotoon leikattuna.

Mukavia askarteluhetkiä ja kivaa viikonloppua sinulle!


Voit seurata blogia Facebookin, Blogit.fin tai Bloglovin’in kautta. Tervetuloa mukaan! :)

36 kommenttia artikkeliin ”ASKARTELE lasten kanssa kontaktimuovilla

 1. Mukavia ideoita!:) Syksyllä varmaan sitä askartelua sitten enemmän, nyt voi (hyvällä säkällä) olla ulkona aamusta iltaan.;D Minä muuten innostuin tänään askartelemaan ennen veljeni tyttären synttäreitä! Kävin hakemassa idean Kaikki paketissa-blogista, ja sitten askartelin perhosen lahjapakettiin. Perhosen (kuviopaperia kaksin kerroin) väliin tuli pätkät rautalankaa. Kiva idea, jolla voisi koristella muutakin, kuin paketteja.:)

  Tykkää

 2. Mukavia ideoita!:) Syksyllä varmaan sitä askartelua sitten enemmän, nyt voi (hyvällä säkällä) olla ulkona aamusta iltaan.;D Minä muuten innostuin tänään askartelemaan ennen veljeni tyttären synttäreitä! Kävin hakemassa idean Kaikki paketissa-blogista, ja sitten askartelin perhosen lahjapakettiin. Perhosen (kuviopaperia kaksin kerroin) väliin tuli pätkät rautalankaa. Kiva idea, jolla voisi koristella muutakin, kuin paketteja.:)

  Tykkää

 3. Mäkin ihastuin paljetteihin! Meillä on aika vähän paljetteja tai niitä sellaisia ”reiättömiä paljetteja”, joita liimaillaan joulukortteihin. Selvästi askarteluvarastossa on pieniä puutteita, vaikka aika ansiokkaasti olen vuosien aikana jemmaillut yhtä sun toista pikkunyssykkää!

  Tykkää

 4. Mäkin ihastuin paljetteihin! Meillä on aika vähän paljetteja tai niitä sellaisia ”reiättömiä paljetteja”, joita liimaillaan joulukortteihin. Selvästi askarteluvarastossa on pieniä puutteita, vaikka aika ansiokkaasti olen vuosien aikana jemmaillut yhtä sun toista pikkunyssykkää!

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s