Vessan helppo ja nopea uudistus – tylsästä koivikoksi!

Muuttaessamme nykyiseen kotiimme pari vuotta sitten emme tehneet mitään muutoksia vessoihin tai kylppäriin, sillä tilat olivat perussiistit ja ihan ok. Sitä ne ovat edelleenkin, mutta omaan makuuni vähän pliisut. Erityisesti aktiivisemmassa käytössä oleva alakerran vessa kaipasi pientä piristystä ja nyt viimein kesäloman aikana sain tehtyä sinne muutaman pienen muutoksen. Varsinaiseen toteutukseen ei mennyt kuin muutama ilta, joten jahkailun sijaan olisin voinut toteuttaa ideani jo ajat sitten!

Vessassa on vasemmalla sulkukaappi ja sen päällä (oletettavasti) koivuinen taso, josta ajatus uudistukseen lähti. Halusin vessaan uuden ilmeen helposti ja nopeasti, joten en edes pohtinut tason, lavuaarin tai peilikaapin uusimista. Erilaiset sisustustarrat ja DC-Fix -muovit ovat nyt aika suosittuja, joten päätin kokeilla niitä. Tykkäsin!

 

Vessasta tuli hujauksessa koivikko ja yleisilmekin raikastui, kun kellertävän loisteputken tilalle vaihdettiin valkoisempi valo! Ennen-kuvasta puuttuvat tällä kertaa purnukat ja vaippakasat, jotka kummasti aina kerääntyivät röykkiöiksi tasolle.

 

Halusin ehdottomasti vessaan koivuja ja etsin tovin sopivia sisustustarroja verkkokaupoista. Monet olivat joko liian graafisia tai mustavalkoisia, joten heti nämä nähdessäni tiesin, että ne tulevat vessaamme. Erityisesti tykkään noista lehdistä, jotka näyttävät aivan vesiväreillä maalatuilta!

 

Koivut-sisustustarrat ovat Hyvän Tuulen Puodista*, jolla on verkkokaupan lisäksi myymälät Porissa ja Tampereella. Kauppa oli minulle uusi tuttavuus ja huomasinkin pian sieltä löytyvän paljon erilaisia ja erityylisiä sisustustavaroita sekä näppäriä yksityiskohtia kodin tuunaukseen: muun muassa ovennuppeja, tapetteja, sisustustarroja ja valaisimia. Varsinkin maalaisromanttiseen sisustukseen löytyy puodista valtavasti kauniita asioita ja muutenkin valikoima on huikean laaja!

 

Koivujen selkiytyessä vessan teemaksi päätin kokeilla myös DC-Fixiä. Sulkukaapin pääty saikin nyt halkopinokuosin ja valkoiset taulunkehykset hieman ”puuta” ympärille. Taulunkehykset ovat kirpparilta, mutta alunperin Ikeasta. DC-Fixin lisäksi tuunasin niitä lehtiserveteillä ja Decoupage-lakalla ja kuvaksi pääsivät luonnollisesti koivun palaset.

 

Koivun tuohta on myös Ikeasta ostetun viherkasvin ympärillä. Jos en saa pidettyä kasveja hengissä valoisassa aulassakaan, niin pimeään vessaan on paras valita suosiolla kuolematon yksilö.

 

Jotta vessassa myös tuoksuisi edes joskus koivulta, ostin sinne suomalaisen Osmian käsin valmistetun koivusaippuan. Lautanen sen alle löytyi kirpparilta, kuten myös pikkumaljakkona toimiva Aarikan snapsilasi sekä juuri oikean kokoinen kori vaipoille ja käsirasvalle.

Haaveenani oli vaihtaa myös vessanpöntön kansi koivupuiseksi, mutta suureksi yllätyksekseni wc-istuimissa ja niiden kansissa onkin eroja. Sääli, että juuri meidän mallimme on sellainen, johon ei ainakaan ihan heti löytynyt oikeanlaista kantta!

 

Visioni toteutui wc-istuinta lukuunottamatta aikalailla juuri niin kuin suunnittelin ja olen tosiaan tyytyväinen lopputulokseen. Katsotaan, mitä mieltä olen vessasta joulukuussa. :D

Jos olet tuunaillut vastaavalla tavalla omaa vessaasi ja kirjoittanut siitä blogissasi, niin vinkkaahan postauksesta! Meillä on nimittäin vielä toinenkin vessa tuunattavaksi ja tarvitsen ideoita. :)

Jos puolestaan ajattelit lähteä itsekin toteuttamaan joko vessan tai muun huoneen uudistusta, niin käyhän osallistumassa ARVONTAAN, jossa voit voittaa lahjakortin Hyvän Tuulen Puotiin! Ja hei muuten, nyt voi käydä myös linkkaamassa postauksia Kuukauden positiivisiin!

 

* Postaus on tehty yhteistyönä Hyvän Tuulen Puodin kanssa.

62 kommenttia artikkeliin ”Vessan helppo ja nopea uudistus – tylsästä koivikoksi!

 1. Tuo halkokasa on kyllä mahti-idea! Ai arvontaa, koko ajanhan mä jotain koitan täällä meillä uudistaa niin pakkohan se on osallistua. Ja arvaa vaan, kun aloin lukemaan tätä postausta niin mulla on samalla kuusi välilehteä avoinna ja kaikki on Hyvän Tuulen Puodin sivuja :D

  Tykkää

 2. Tuo halkokasa on kyllä mahti-idea! Ai arvontaa, koko ajanhan mä jotain koitan täällä meillä uudistaa niin pakkohan se on osallistua. Ja arvaa vaan, kun aloin lukemaan tätä postausta niin mulla on samalla kuusi välilehteä avoinna ja kaikki on Hyvän Tuulen Puodin sivuja :D

  Tykkää

 3. Heh, hyvä sattuma! Taitaa olla turha arvuutella, mistä teille löytyy sisustustavaraa? :DHalkokasasta mäkin tykkään. Oli vaan vähän haastavaa ujutella sitä tuonne väliin, mutta kyllä se suurin piirtein ilman kupruja asettui paikalleen. :)

  Tykkää

 4. Heh, hyvä sattuma! Taitaa olla turha arvuutella, mistä teille löytyy sisustustavaraa? :D

  Halkokasasta mäkin tykkään. Oli vaan vähän haastavaa ujutella sitä tuonne väliin, mutta kyllä se suurin piirtein ilman kupruja asettui paikalleen. :)

  Tykkää

 5. Kiitos Tiia, tosi kiva kuulla että tykkäsit! :) Oli kyllä onni, että löysin oikeantyyliset koivut! Ilman juuri noita koivuja olisi toteutus jäänyt vähän puolikkaaksi, joten olen kyllä todella iloinen löydöstäni. :)

  Tykkää

 6. Kiitos Tiia, tosi kiva kuulla että tykkäsit! :) Oli kyllä onni, että löysin oikeantyyliset koivut! Ilman juuri noita koivuja olisi toteutus jäänyt vähän puolikkaaksi, joten olen kyllä todella iloinen löydöstäni. :)

  Tykkää

 7. Kyllä! Kirppareita kannattaa aina hyödyntää, jos vain on mahdollista ja aikaa pyörähtää niillä. Mun piti muutamaan kertaan käydä lähikirpparilla ja viimein löytyi sopiva korikin. :)

  Tykkää

 8. Kyllä! Kirppareita kannattaa aina hyödyntää, jos vain on mahdollista ja aikaa pyörähtää niillä. Mun piti muutamaan kertaan käydä lähikirpparilla ja viimein löytyi sopiva korikin. :)

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s