Mustikan tie varvusta vatsaan – superhelppo mustikkapiirakkaohje!

Nyt saa luonnosta mainioita mustikoita ja mekin isomman taaperon kanssa otimme ilon irti luonnonherkuista. Piirakan leipominen tosin taitaa olla vähän turhan pitkä reitti varvusta vatsaan – helpointa ja kivointa oli näköjään istua varpujen keskellä ja napsia marjoja äidin kerätessä mukia täyteen.
Jos kuvista on vaikea saada selvää, niin pohjan ohje löytyy myös täältä. Mustikat voi myös tottakai laittaa jo ennen paistamista taikinan pinnalle, mutta itse tykkään pitää tuoreet mustikat ehjinä. Pakastettuja ehtii uunittaa sitten talvella. :) Mustikkapiirakka on kananmunaton ja maidoton, ja pohja on supermehevä, vaikka ehkä voisikin luulla toisin.

mustikkapiirakka, maidoton, kananmunaton, ohje

mustikkapiirakka, maidoton, kananmunaton, ohje

mustikkapiirakka, maidoton, kananmunaton, ohje

mustikkapiirakka, maidoton, kananmunaton, ohje

Kai mustikoita vielä löytyy metsistä? Teimme tämän piirakan jo parisen viikkoa sitten, joten ihan viime päivinä emme ole metsässä pyörineet. :)
Mukavaa keskiviikkoiltaa sinulle! :)

22 kommenttia artikkeliin ”Mustikan tie varvusta vatsaan – superhelppo mustikkapiirakkaohje!

 1. Tuosta tulee vielä gluteenittomanakin hyvä pohja! Vastaavaa ollaan siis joskus leivottu banaanista / päärynästä. Täällä kaikki mustikat on kerätty thaimaalaisten toimesta. Ei ehditty edes pakkaseen saada kun alkoivat vasta hiljalleen kypsymään. Pienistä metsiköistä saattaa hyvällä tuurilla piirakkamustikkaa vielä saada, mutta ottajiahan niille vähäisille mustikoille on vaikka kuinka.

  Tykkää

 2. Tuosta tulee vielä gluteenittomanakin hyvä pohja! Vastaavaa ollaan siis joskus leivottu banaanista / päärynästä.

  Täällä kaikki mustikat on kerätty thaimaalaisten toimesta. Ei ehditty edes pakkaseen saada kun alkoivat vasta hiljalleen kypsymään. Pienistä metsiköistä saattaa hyvällä tuurilla piirakkamustikkaa vielä saada, mutta ottajiahan niille vähäisille mustikoille on vaikka kuinka.

  Tykkää

 3. Ihanan helppo piirakka ja marjojen vitamiinit tallella :)Meillä on vielä hieman lähimetsissä mustikoita, mutta nopeita poimijat ovat olleet, sillä vielä jokin aika sitten raakileita oli paljon.

  Tykkää

 4. Ihanan helppo piirakka ja marjojen vitamiinit tallella :)
  Meillä on vielä hieman lähimetsissä mustikoita, mutta nopeita poimijat ovat olleet, sillä vielä jokin aika sitten raakileita oli paljon.

  Tykkää

 5. Vaikuttaa tosissaan jännältä. Pitää ryhtyä miettimään sokeritonta versiota läheisiäni varten joilla on diabetes. Onkohan PIltti mangososeessa sokeria? Selviää varmasti purkin kyljestä.Olet esittänyt nuo aineet kivasti kuviin kirjoittamalla. Ehkä opettelen saman taidob jonain päivänä :)

  Tykkää

 6. Vaikuttaa tosissaan jännältä. Pitää ryhtyä miettimään sokeritonta versiota läheisiäni varten joilla on diabetes. Onkohan PIltti mangososeessa sokeria? Selviää varmasti purkin kyljestä.

  Olet esittänyt nuo aineet kivasti kuviin kirjoittamalla. Ehkä opettelen saman taidob jonain päivänä :)

  Tykkää

 7. Kyllä mustikkaa riittää vielä! Olen ollut jo kolme kertaa mustikassa, kaksi kertaa Bonskun kanssa ja kerran yksin. Jos lapsella ”ahneutta” on se, ettei yhtään mustikkaa päädy kuppiin asti, niin aikuisella taas se, ettei yhtään mustikkaa raaski pistää suuhun jo metsässä.Hyvä idea laittaa tuoreita mustikoita piirakkaan!

  Tykkää

 8. Kyllä mustikkaa riittää vielä! Olen ollut jo kolme kertaa mustikassa, kaksi kertaa Bonskun kanssa ja kerran yksin. Jos lapsella ”ahneutta” on se, ettei yhtään mustikkaa päädy kuppiin asti, niin aikuisella taas se, ettei yhtään mustikkaa raaski pistää suuhun jo metsässä.

  Hyvä idea laittaa tuoreita mustikoita piirakkaan!

  Tykkää

 9. Totta, tämä toimii varmasti gluteenittomanakin! Meillä leipomukset sijoittuvat munaton-maidoton -akselille, joten gluteenittomia tulee tehtyä melko harvoin. :)Voi mustikkatilannetta! Taitaa olla todella paikkakunta- tai metsäkohtaista, kuinka paljon siellä on poimijoita. Harmi, että siellä poimijoita on enemmän kuin mitä mustikkaa riittää!

  Tykkää

 10. Totta, tämä toimii varmasti gluteenittomanakin! Meillä leipomukset sijoittuvat munaton-maidoton -akselille, joten gluteenittomia tulee tehtyä melko harvoin. :)

  Voi mustikkatilannetta! Taitaa olla todella paikkakunta- tai metsäkohtaista, kuinka paljon siellä on poimijoita. Harmi, että siellä poimijoita on enemmän kuin mitä mustikkaa riittää!

  Tykkää

 11. Hyvä pointti tuo vitamiinien säilyttäminen! Enpä tullutkaan ajatelleeksi sitä. :)Me käytiin tyttöjen kanssa taloyhtiön talojen takana minimetsässä poimimassa mustikoita. Taidettiin ryövätä sieltä suurin osa mustikoista, mutta tosin raakileita jäi varpuihin vielä paljon.

  Tykkää

 12. Hyvä pointti tuo vitamiinien säilyttäminen! Enpä tullutkaan ajatelleeksi sitä. :)

  Me käytiin tyttöjen kanssa taloyhtiön talojen takana minimetsässä poimimassa mustikoita. Taidettiin ryövätä sieltä suurin osa mustikoista, mutta tosin raakileita jäi varpuihin vielä paljon.

  Tykkää

 13. Hmm, sokerittomia vaihtoehtoja en olekaan kovin paljoa tehnyt! Piltin mangososeessa ei ole lisättyä sokeria, mutta mangossa muuten on tietty hedelmäsokeria. Pohjaan voi käyttää myös jotain muuta hedelmäsosetta ja mietinkin, mikä olisi sellainen hedelmä, jossa olisi sokeria mahdollisesti vähemmän kuin mangossa. Omena ehkäpä?Minäkin vasta harjoittelen tätä raaka-aineiden kuvaamista. Kiva siis kuulla, että näytti nytkin kivalta! :)

  Tykkää

 14. Hmm, sokerittomia vaihtoehtoja en olekaan kovin paljoa tehnyt! Piltin mangososeessa ei ole lisättyä sokeria, mutta mangossa muuten on tietty hedelmäsokeria. Pohjaan voi käyttää myös jotain muuta hedelmäsosetta ja mietinkin, mikä olisi sellainen hedelmä, jossa olisi sokeria mahdollisesti vähemmän kuin mangossa. Omena ehkäpä?

  Minäkin vasta harjoittelen tätä raaka-aineiden kuvaamista. Kiva siis kuulla, että näytti nytkin kivalta! :)

  Tykkää

 15. Heheh, olet aivan oikeassa ahneuden suhteen! En ole erityisen fanaattinen marjastaja (vielä), mutta huomasin kyllä itsekin, että ahnehdin vain kuppia täyteen enkä jäänyt maistelemaan marjoja metsässä. :D

  Tykkää

 16. Heheh, olet aivan oikeassa ahneuden suhteen! En ole erityisen fanaattinen marjastaja (vielä), mutta huomasin kyllä itsekin, että ahnehdin vain kuppia täyteen enkä jäänyt maistelemaan marjoja metsässä. :D

  Tykkää

 17. Nam mustikoita! Niitä meilläkin on nyt syöty urakalla, tosin ihan sellaisenaan, vielä ei olla piirakkaa tehty. Enpä ole muuten ajatellut, että ne voi ripotella piiraan päälle kun pohja on valmis, kiva idea ja mustikoiden kaikki vitamiinit ja muu hyvä pysyy tallella kun niitä ei lämmitä uunissa. :)Tuo mangosose pohjassa kuulostaa jännältä, varmasti namia!

  Tykkää

 18. Nam mustikoita! Niitä meilläkin on nyt syöty urakalla, tosin ihan sellaisenaan, vielä ei olla piirakkaa tehty. Enpä ole muuten ajatellut, että ne voi ripotella piiraan päälle kun pohja on valmis, kiva idea ja mustikoiden kaikki vitamiinit ja muu hyvä pysyy tallella kun niitä ei lämmitä uunissa. :)
  Tuo mangosose pohjassa kuulostaa jännältä, varmasti namia!

  Tykkää

 19. Pinnalle ripottelu oli ihan kivaa vaihtelua vaihteeksi! Mun mielestä tuoreet mustikat ovat parhaimpia sellaisenaan, kun taas uunissa marjat menettävät ”sen jonkin”. Mustikoiden alle voisi ehkä levittää hieman jotain, niin ne pysyisivät paikoillaan paremmin. :)

  Tykkää

 20. Pinnalle ripottelu oli ihan kivaa vaihtelua vaihteeksi! Mun mielestä tuoreet mustikat ovat parhaimpia sellaisenaan, kun taas uunissa marjat menettävät ”sen jonkin”. Mustikoiden alle voisi ehkä levittää hieman jotain, niin ne pysyisivät paikoillaan paremmin. :)

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s