Paras suklaajäätelö – itsetehty ja ilman jäätelökonetta!

Helteet ovat täällä! Jäätelöähän voi syödä koska vain, mutta erityisen hyvältä se maistuu, kun ulkona on lämmin ja sisälläkin hiostaa. Alkukesästä nousi some-hitiksi helppo jäätelöohje, jossa on vain kolmea ainesosaa eikä sen tekemiseen tarvita edes jäätelökonetta. Minäkin tottakai kokeilin ohjetta ja jep, hyvää tuli! Tosin perusmassasta en kovin paljoa tykännyt, mutta tämä suklainen versio oli ihan superhyvää.

Jäätelön perusmassa vaihtelee hieman ohjeittain. Useimmiten ohjeissa on mukana 1 prk kondensoitua maitoa ja 0,5 dl glukoosisiirappia sekä noin 4-6 dl vispikermaa. Kerma vispataan kovaksi vaahdoksi, joukkoon lisätään siirappi ja kondensoitu maito ja sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Sekaan lisätään omia makulemppareita (kastikkeita, suklaata, makeisia, marjoja… mitä vain!) ja pakastetaan vähintään viiden tunnin ajan.

Jäätelö on oikeasti jäätelömäistä: se ei ole jäähileistä ja tiivistä, vaan aivan kuin kermajäätelöä. Kokeilin tehdä salmiakkijäätelöä lisäämällä perusmassaan salmiakkikiisseliä, mutta yhdistelmä ei oikein toiminut. Erityisesti tuo jäätelöosuus maistui hassulta eikä makea salmiakki yhtään parantanut tilannetta. Suklaajäätelössä sen sijaan maistuu suklaa, joten taidan keskittyä siihen jatkossa!

suklaajäätelö, itsetehty jäätelö, kananmunaton, ilman jäätelökonetta
Täyteläinen suklaajäätelö, n. 1,5 litraa
1 levy taloussuklaata
6 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
0,5 dl glukoosisiirappia

Kuumenna kermasta 1,5 dl kiehuvaksi ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa loput kermasta kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito, glukoosisiirappi sekä noin puolet jäähtyneestä suklaamassasta.

Kaada pakastusrasiaan noin puolet jäätelömassasta ja lisää osa suklaamassasta raitoina. Laita loputkin jäätelömassasta rasiaan ja päälle loppu suklaamassa. Pakasta noin viiden tunnin ajan.

Jäätelö on kovaa heti pakkasesta otettaessa, joten anna sen lämmitä hetki huoneenlämmössä ennen leikkaamista.
suklaajäätelö, itsetehty jäätelö, kananmunaton, ilman jäätelökonetta

Jos jäätelökriitikkooni on uskominen, niin on kuulemma lähes paras suklaajäätelö ikinä. Vain Minetin appelsiini-chili vei voiton, mutta sekin nipin napin!

Jos olet kokeillut tätä helppoa jäätelöä, niin kerrohan, mitä laitoit joukkoon ja miltä maistui!

Voit seurata blogia Facebookin, Blogit.fin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löytyy Instagramista. Tervetuloa mukaan! :)

26 kommenttia artikkeliin ”Paras suklaajäätelö – itsetehty ja ilman jäätelökonetta!

 1. Mä en uskalla meidän allergisella tuota glukoosisiirappia käyttää (voi olla vehnästä peräisin), mutta ilman sitäkin tulee hyvää! Joukkoon ollaan laitettu mm. kauden tuoreita marjoja ja itse tehtyä kinuskikastiketta tai keksin murusia.

  Tykkää

 2. Mä en uskalla meidän allergisella tuota glukoosisiirappia käyttää (voi olla vehnästä peräisin), mutta ilman sitäkin tulee hyvää! Joukkoon ollaan laitettu mm. kauden tuoreita marjoja ja itse tehtyä kinuskikastiketta tai keksin murusia.

  Tykkää

 3. Minulla on lähes samanlainen resepti mutta siinä on mausteena viskiä. No se ei sovi lapsille. Toinen hyvä mauste on aito vanilja tai kaaksojauhe.Vakkari

  Tykkää

 4. Minulla on lähes samanlainen resepti mutta siinä on mausteena viskiä. No se ei sovi lapsille. Toinen hyvä mauste on aito vanilja tai kaaksojauhe.

  Vakkari

  Tykkää

 5. Oi oi, nams! Mulla on glukoosisiirapit ja kondenssimaidot olleet ostettuna jo monta viikkoa, mutta en oo jätskiä saanut vielä aikaiseksi, vaikka sen listasin kesän to do -listaankin. No onneksi on vielä vähäsen kesää jäljellä, jos sais yhdet jätskit aikaiseksi!

  Tykkää

 6. Oi oi, nams! Mulla on glukoosisiirapit ja kondenssimaidot olleet ostettuna jo monta viikkoa, mutta en oo jätskiä saanut vielä aikaiseksi, vaikka sen listasin kesän to do -listaankin. No onneksi on vielä vähäsen kesää jäljellä, jos sais yhdet jätskit aikaiseksi!

  Tykkää

 7. Minäkin olen tehnyt jäätelöä tällä helpolla ohjeella ja on kyllä nannaa. Ehdoton lempparini on piparminttuaromilla ja herukka-vadelmakastikkeella maustettu jäde, niin hyvää.

  Tykkää

 8. Minäkin olen tehnyt jäätelöä tällä helpolla ohjeella ja on kyllä nannaa. Ehdoton lempparini on piparminttuaromilla ja herukka-vadelmakastikkeella maustettu jäde, niin hyvää.

  Tykkää

 9. Mulla myös oli ainekset valmiina ikuisuuden ennen kuin sain viimein kokeiltua! :D Mä käytin tavallista kondensoitua maitoa. Muistankohan oikein, jos sanon jossain lukeneeni myös suklaisesta kondensoidusta maidosta? Voikohan sellaista olla? Jos on, niin se olisi näppärä suklaajäätelössä!

  Tykkää

 10. Mulla myös oli ainekset valmiina ikuisuuden ennen kuin sain viimein kokeiltua! :D Mä käytin tavallista kondensoitua maitoa. Muistankohan oikein, jos sanon jossain lukeneeni myös suklaisesta kondensoidusta maidosta? Voikohan sellaista olla? Jos on, niin se olisi näppärä suklaajäätelössä!

  Tykkää

 11. Kinuskikastike seassa on varmasti hyvää!! Mä myös oon lukenut, ettei siirappia välttämättä tarvi eikä se silti mene jäähileiseksi, mutta ajattelin pelata varman päälle. :D

  Tykkää

 12. Kinuskikastike seassa on varmasti hyvää!! Mä myös oon lukenut, ettei siirappia välttämättä tarvi eikä se silti mene jäähileiseksi, mutta ajattelin pelata varman päälle. :D

  Tykkää

 13. Vanilja olisikin hyvä! Mietin jo jossain vaiheessa, pystyisiköhän jäätelöä tekemään esimerkiksi Flora Vanillasta. Se taitaa olla kuitenkin vähän liian löysää. Aito vanilja kerman seassa olisi hyvä kokeilu!

  Tykkää

 14. Vanilja olisikin hyvä! Mietin jo jossain vaiheessa, pystyisiköhän jäätelöä tekemään esimerkiksi Flora Vanillasta. Se taitaa olla kuitenkin vähän liian löysää. Aito vanilja kerman seassa olisi hyvä kokeilu!

  Tykkää

 15. Jäätelökone on kyllä mahtava. :) Vie vain aika paljon tilaa pienessä keittiössämme – etenkin kun saatiin pari vuotta sitten suurempi kone. Kuudelle hengelle ei silti meinaa tulla tarpeeksi. :D

  Tykkää

 16. Jäätelökone on kyllä mahtava. :) Vie vain aika paljon tilaa pienessä keittiössämme – etenkin kun saatiin pari vuotta sitten suurempi kone. Kuudelle hengelle ei silti meinaa tulla tarpeeksi. :D

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s