Syksyistä hömpänpömppää

Viime viikolla blogissa oli hieman isompia ajatuksia, kun kirjoitin somen keskustelukulttuurista ja pohdin hieman maahanmuuttajakeskustelua. Niiden vastapainoksi on siis hyvä laittaa välillä syksyistä hömpänpömppää ja kuvia ihanasta, kirpeästä syyssäästä!
Palaan some-juttuun todennäköisesti myöhemmin, mutta maahanmuuttajakirjoitusta kommentoin vielä tässä lyhyesti. Siihen tulleet kommentit olivat nimittäin suurilta osin sellaisia kuin odotinkin: monet pelkäävät kirjoittaa aiheesta mitään, koska mielipiteet ovat jakautuneet niin vahvasti kahteen ääripäähän. Keskusteluissa leimataan hyvin herkästi rasistiksi, jos vähäänkään pohtii tai kyseenalaistaa mitään asioita.
Minä olen hyvin harvassa asiassa jyrkästi mitään mieltä ja yritän aina ymmärtää eri näkökulmia, minkä tiedän olevan joistain hyvin ärsyttävää. Kuitenkin minusta aivan yhtä ärsyttävää on se, että omaa mielipidettä huudetaan täysillä ja kun tulee toisen argumentoinnin vuoro, laitetaan kädet korville ja hoetaan ”En kuule, en ymmärrä, en suvaitse, en keskustele!”. Nyt keskusteluista puuttuvat usein ne puheenvuorot, joissa todetaan eri puolten olevan oikeassa tietyissä asioissa ja että molempien puolien näkemyksissä on kohtia, joista pitää joustaa.
Maailma ei ole niin mustavalkoinen paikka, että täällä olisi vain rasisteja ja suvakkeja / maailmanhalaajia / mitä lie. Täällä on valtavasti mielipiteitä ja on todella iso sääli, että nopeiden rasistituomioiden takia keskustelut ovat menettäneet nyt monta kenties todella hyvää, mielenkiintoista ja asioita eteenpäin vievää ajatusta.
Muttapa siis, nyt on hömpänpömpän vuoro. Ihana, ihana syksy!! :) Ja hei, eikai syyskuusta voi mitenkään puhua ilman, että päässä alkaa soida Hector? Jos sinulla ei vielä soi, niin klikkaapa tästä hieman taustamusiikkia! :)

Pieni Lintu - MakroTex challenge

112 kommenttia artikkeliin ”Syksyistä hömpänpömppää

 1. Tunnistan itsessäni juurikin saman piirteen, aina mietin asioita muidenkin näkökulmista ja yritän ymmärtää kaikkia. Ja oma mielipiteeni seilaa.. :DMutta kuvista olen ykskantaan sitä mieltä, että hienoja ovat! Niin syksyisiä ja kauniita. Viljapelto ♥

  Tykkää

 2. Tunnistan itsessäni juurikin saman piirteen, aina mietin asioita muidenkin näkökulmista ja yritän ymmärtää kaikkia. Ja oma mielipiteeni seilaa.. :D
  Mutta kuvista olen ykskantaan sitä mieltä, että hienoja ovat! Niin syksyisiä ja kauniita. Viljapelto ♥

  Tykkää

 3. Todella hienot syyskuvat. Mielenkiinnolla luin ne vakavammatkin pohdinnat. En vain ehtinyt kommentoimaan. Se somekeskustelukulttuuri juttu oli kyllä niin naulan kantaan ja esimerkit loistavia. Viikonloppuna juuri törmäsin muutamaan keskusteluun, josta ihan naurettavasta aiheesta ihmiset saivat riidantyngän aikaiseksi.

  Tykkää

 4. Todella hienot syyskuvat. Mielenkiinnolla luin ne vakavammatkin pohdinnat. En vain ehtinyt kommentoimaan. Se somekeskustelukulttuuri juttu oli kyllä niin naulan kantaan ja esimerkit loistavia. Viikonloppuna juuri törmäsin muutamaan keskusteluun, josta ihan naurettavasta aiheesta ihmiset saivat riidantyngän aikaiseksi.

  Tykkää

 5. Hienoja kuvia! Erityisesti tuo junakuva.<3 Juu, eilen erehdyin lukemaan Lahti-ryhmän keskustelua pakolaisista ja tänään lisää. Alkaa johtaa siihen, etten halua enää kuulla sanaakaan, sillä osa ”keskustelusta” on niin ala-arvoista. Käsittämätöntä. Sitten pidetään itseä jotenkin parempina ja viisampina. Huoh! Ei taida auttaa mikään puhe joihinkin…

  Tykkää

 6. Hienoja kuvia! Erityisesti tuo junakuva.<3
  Juu, eilen erehdyin lukemaan Lahti-ryhmän keskustelua pakolaisista ja tänään lisää. Alkaa johtaa siihen, etten halua enää kuulla sanaakaan, sillä osa ”keskustelusta” on niin ala-arvoista. Käsittämätöntä. Sitten pidetään itseä jotenkin parempina ja viisampina. Huoh! Ei taida auttaa mikään puhe joihinkin…

  Tykkää

 7. No just kattelin viljapeltoa tänään täällä Suomen toiseksi isoimmassa kaupungissa ajellessani. On se vaan mukavaa että luonto on ihmistä lähellä kaupungissakin :)

  Tykkää

 8. No just kattelin viljapeltoa tänään täällä Suomen toiseksi isoimmassa kaupungissa ajellessani. On se vaan mukavaa että luonto on ihmistä lähellä kaupungissakin :)

  Tykkää

 9. Oi olipa ihana Hector ja Syyskuu =) upean upeat kuvat..ihana keltainen viljapelto joka odottaa leikkaajaa ja vau siis niin ihana toi kaurakuva…ja ötökkä..ja..ja..siis niin vaan nättei kuvii..=) tykkää..

  Tykkää

 10. Oi olipa ihana Hector ja Syyskuu =) upean upeat kuvat..ihana keltainen viljapelto joka odottaa leikkaajaa ja vau siis niin ihana toi kaurakuva…ja ötökkä..ja..ja..siis niin vaan nättei kuvii..=) tykkää..

  Tykkää

 11. Hyvä teksti ja ihanat kuvat. Taustamusiikki jäi vielä tänään mysteeriksi, kun en uskaltanut laittaa ääniä päälle nukkuvan vauvan vieressä. Käyn sitten huomenna päivällä kurkkimassa senkin. :)

  Tykkää

 12. Hyvä teksti ja ihanat kuvat. Taustamusiikki jäi vielä tänään mysteeriksi, kun en uskaltanut laittaa ääniä päälle nukkuvan vauvan vieressä. Käyn sitten huomenna päivällä kurkkimassa senkin. :)

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s