Violettia keittiöön ja pikkutavarat piiloon!

Taas se iski. Väripakkomielle.

Kirjoittelin viime syksynä, kuinka minulle tuli suuri tarve saada turkoosia keittiöön. Tällä kertaa mielessä pyöri yhä vahvemmin ajatus violetista keittiöstä, eikä lopulta auttanut muu kuin etsiä sopivat verhot kaapista. Yksinään ne olivat liian ohuet ikkunan vasemmalla puolella, jossa peitettävää seinää on hieman enemmän kuin oikealla. Kaveriksi sinne tuli ruskea verho ja kas, keittiö on syksyinen!

 

 

Kaikki kaitaliinani ovat vihreitä, joten nyt totuttelen liinattomaan pöytään. Silmä selvästi tottuu todella nopeasti tiettyihin asioihin ja pöytä näytti ensimmäiset päivät ihan alastomalta liinattomana. Kynttilät jäivät pöydälle ja tarjotin sai alleen paperinarutabletin.

 

Peilitarjotin on viimeisin kirppislöytö. Olin hieman epävarma sen suhteen, tykkäänkö siitä vai en. Nyt pari viikkoa sitä katselleenani olen täysin rakastunut! Paint my house black -blogissa on muuten myös tehty viime aikoina kirppislöytöjä melko samassa hengessä. :)

Samalla keittiötä järjestellessäni päätin, että yritän taas päästä eroon piuhakasasta, joka aina kerääntyy työtasolle. Olen yrittänyt kotiuttaa sitä jo toiselle pöydälle, laatikkoon ja kaappiin, mutta aina laturit, kännykät ja itkuhälytin haluavat kerääntyä juuri tälle pöydälle. Päätin, että jos en saa niitä kokonaan pois silmistä, niin ainakin on parempi, jos ne eivät ole ihan kokonaan esillä ja pitkin tasoa. Ne saivat siis kodikseen puukulhon, kirppislöytö sekin.

 

 

Keittiömme ei vielä koskaan olekaan ollut violetti, mutta tykkään tästä kovin. Kuten turkoosinkin kohdalla, nytkin oli pakko selvittää, mitä violetista väristä sanotaan!

 

Violetti on henkisyyden, uhrautuvaisuuden ja toisten auttamisen väri. Se kannustaa luovuuteen ja pysähtymiseen sekä haluun tuoda maailmaan rauhaa. Lisäksi sillä uskotaan olevan parantava vaikutus ja lasten mielikuvitus kehittyy, jos huoneessa on jotain violettia.

Oho! Tämäpä vasta oli ajankohtainen väri! Perjantaina pohdiskelin murehtimista ja sivusin huolta maailman ja Suomen tilasta. Uskon siis yhä enemmän siihen, että näissä väripsykologiajutuissa on todellakin jotain perää!

 

Nuo ylimäärätavaroiden kasaantumispaikat ovat muuten haastavia. Toinen kasa meillä muodostuu aina keittiönpöydän päätyyn, jossa kukaan ei syö. Useimmiten pöydällä on ainakin läppärini, yksi mainoslehtinen ja joko kamera / palapeli / pupu / Tipi / nokkamukeja. Tällaiset siistit pöytäkuvat ovat siis harvinaista herkkua. ;)

Minne teillä muodostuu tavarakasoja?

Entä mikä on syysvärisi keittiössä tai muualla kodissa? :)

Ja hei, jos jollekin muulle tulee myös väripakkomielteitä, niin kerro ihmeessä, mikä väri sinuun on kolahtanut viimeisimmäksi!

40 kommenttia artikkeliin ”Violettia keittiöön ja pikkutavarat piiloon!

 1. Viloletti sopii minustakin hyvin syksyyn ja teille ruskean kaveriksi tosi hyvin.:) Minäkin kaivoin sen lilan Blossa-pullon viikolla keittiön pöydälle. Violetti ja harmaa on yksi väriparisuosikkini!:) Ja mitä tulee muihin väripakkomielteisiin, niin taidatkin tietää, että mulla se on tällä hetkellä vihreä. Ei siitä mihinkään pääse. Sellainen syvä, metsänvihreä.<3

  Tykkää

 2. Viloletti sopii minustakin hyvin syksyyn ja teille ruskean kaveriksi tosi hyvin.:) Minäkin kaivoin sen lilan Blossa-pullon viikolla keittiön pöydälle. Violetti ja harmaa on yksi väriparisuosikkini!:) Ja mitä tulee muihin väripakkomielteisiin, niin taidatkin tietää, että mulla se on tällä hetkellä vihreä. Ei siitä mihinkään pääse. Sellainen syvä, metsänvihreä.<3

  Tykkää

 3. Ei kääk, mikä kirjoitusvirhe!:/ Piti vielä kommentoida tuota tavarakasajuttua. Niitä tavarakasoja muuten syntyy vähän sinne sun tänne. Eteisen lipaston päällä meillä on kulho kaikenlaista ajelehtivaa varten, mutta mies inhoaa sitä, koska hänen mielestään tavarat hukkuvat sinne. Hän mielummin aina levittelisi kaiken pitkin tasoja…Keittiö on toinen vakiopaikka, erityisesti postit tahtovat jäädä läjiin. Ikuisuusongelmia!

  Tykkää

 4. Ei kääk, mikä kirjoitusvirhe!:/ Piti vielä kommentoida tuota tavarakasajuttua. Niitä tavarakasoja muuten syntyy vähän sinne sun tänne. Eteisen lipaston päällä meillä on kulho kaikenlaista ajelehtivaa varten, mutta mies inhoaa sitä, koska hänen mielestään tavarat hukkuvat sinne. Hän mielummin aina levittelisi kaiken pitkin tasoja…Keittiö on toinen vakiopaikka, erityisesti postit tahtovat jäädä läjiin. Ikuisuusongelmia!

  Tykkää

 5. No nyt mä tiedän miksi meidän lapsilla on niin uskomattoman mahtava mielikuvitus! He ovat kasvaneet vauvasta taaperoiksi violetissa huoneessa :D Meilläkin keittiön pöydälle kerääntyy milloin mitäkin siihen kuulumatonta. Muuta paikkaa ei meillä kotona oikein epämääräisille kasoille olekaan.

  Tykkää

 6. No nyt mä tiedän miksi meidän lapsilla on niin uskomattoman mahtava mielikuvitus! He ovat kasvaneet vauvasta taaperoiksi violetissa huoneessa :D

  Meilläkin keittiön pöydälle kerääntyy milloin mitäkin siihen kuulumatonta. Muuta paikkaa ei meillä kotona oikein epämääräisille kasoille olekaan.

  Tykkää

 7. Meillä tavarakasat kertyvät lähinnä keittiöön, joko juuri ruokapöydän päähän tai puuhellan päälle. Myös kuistin puusohva on potentiaalisten tavarakasojen kerääjä. Kivat luumunsävyiset verhot ja syksyinen ilme keittiössäsi!

  Tykkää

 8. Meillä tavarakasat kertyvät lähinnä keittiöön, joko juuri ruokapöydän päähän tai puuhellan päälle. Myös kuistin puusohva on potentiaalisten tavarakasojen kerääjä. Kivat luumunsävyiset verhot ja syksyinen ilme keittiössäsi!

  Tykkää

 9. Minä olen taas nyt jostain ihan ihmeellisestä syystä alkanut himoita sinistä sisustukseen. Siis semmosta sähkön, kirkkaan tumman sinistä. Ja olen aina vihannut sinistä :D Mutta violettihan on hieno! Ja kiva löytö tuo peilitarjotin :)

  Tykkää

 10. Minä olen taas nyt jostain ihan ihmeellisestä syystä alkanut himoita sinistä sisustukseen. Siis semmosta sähkön, kirkkaan tumman sinistä. Ja olen aina vihannut sinistä :D Mutta violettihan on hieno! Ja kiva löytö tuo peilitarjotin :)

  Tykkää

 11. Kaunista :) Jotenkin niin söpö toi syöttötuoli tuolla isojen tuolien keskellä<3 :D Meillä kertyy kasoja yöpöydille ja myös keittiönpöydän siihen kulmaan missä kukaan ei yleensä syö. Laitettiin kans eilen keittiötä vähän uusiksi ja siitä innostuin ihan vallan koko kämppää silmäilemään uusin silmin. Kaipaisin myös hieman uusia värejä, mutta en vielä tiedä mitä.. Hmmmmm! Lila on kaunis :)

  Tykkää

 12. Kaunista :) Jotenkin niin söpö toi syöttötuoli tuolla isojen tuolien keskellä<3 :D
  Meillä kertyy kasoja yöpöydille ja myös keittiönpöydän siihen kulmaan missä kukaan ei yleensä syö. Laitettiin kans eilen keittiötä vähän uusiksi ja siitä innostuin ihan vallan koko kämppää silmäilemään uusin silmin. Kaipaisin myös hieman uusia värejä, mutta en vielä tiedä mitä.. Hmmmmm! Lila on kaunis :)

  Tykkää

 13. Kaunis violetti ja ihana, aurinkoinen syksyn tunnelma keittiössä. <3 Tykkään. tavarakasoja tuppaa kerääntymään täälläkin. Keittiön pöytä on ongelmallisin paikka, sillä keittiömme ei ole suuren suuri ja yksikin ylimäärinen tavara siinä ottaa päähän. yritin järjestää toisen tason tälle pikkutavaralle, mutta edelleen niitä päätyy keittiöönkin. Ehkä vielä joskus päätyvät sinne minne kuuluukin. *huokaus*

  Tykkää

 14. Kaunis violetti ja ihana, aurinkoinen syksyn tunnelma keittiössä. <3 Tykkään.

  tavarakasoja tuppaa kerääntymään täälläkin. Keittiön pöytä on ongelmallisin paikka, sillä keittiömme ei ole suuren suuri ja yksikin ylimäärinen tavara siinä ottaa päähän. yritin järjestää toisen tason tälle pikkutavaralle, mutta edelleen niitä päätyy keittiöönkin. Ehkä vielä joskus päätyvät sinne minne kuuluukin. *huokaus*

  Tykkää

 15. Heh, olisin kyllä hyvin nopeasti yhdistänyt vihreän suhun! :)Tavarakasat ovat kyllä hämmentäviä. Tuossa keittiön kulhossa on onneksi vain suht isoja tavaroita, joten mikään ei pääse varsinaisesti hukkumaan sinne. Olen kuitenkin tässä viime aikoina todennut, ettei johtoja ja piuhoja ehkä kannattaisi laittaa sinne ihan vain sellaisenaan… Tulee aikamoisia solmuja!

  Tykkää

 16. Heh, olisin kyllä hyvin nopeasti yhdistänyt vihreän suhun! :)

  Tavarakasat ovat kyllä hämmentäviä. Tuossa keittiön kulhossa on onneksi vain suht isoja tavaroita, joten mikään ei pääse varsinaisesti hukkumaan sinne. Olen kuitenkin tässä viime aikoina todennut, ettei johtoja ja piuhoja ehkä kannattaisi laittaa sinne ihan vain sellaisenaan… Tulee aikamoisia solmuja!

  Tykkää

 17. Hehe. :D Mä aina välillä mietin, kuinka hyvin nämä värianalyysit pitävät paikkansa ja voisiko tietyillä väripainotuksilla oikeasti vaikuttaa selvästi keskittymiskykyyn, mielikuvitukseen tai johonkin muuhun piirteeseen. Ja sitten sen jälkeen mä mietin, mitä tapahtuu, jos värejä on useita ja joka puolella. :P

  Tykkää

 18. Hehe. :D Mä aina välillä mietin, kuinka hyvin nämä värianalyysit pitävät paikkansa ja voisiko tietyillä väripainotuksilla oikeasti vaikuttaa selvästi keskittymiskykyyn, mielikuvitukseen tai johonkin muuhun piirteeseen. Ja sitten sen jälkeen mä mietin, mitä tapahtuu, jos värejä on useita ja joka puolella. :P

  Tykkää

 19. Oh, onneksi meillä ei ole kuistia! Sinne nimittäin varmasti kerääntyisi meilläkin valtavasti eksyneitä tavaroita! Vaikka toisaalta kuisti olisi kyllä kaikin puolin muuten tosi ihana. :)

  Tykkää

 20. Oh, onneksi meillä ei ole kuistia! Sinne nimittäin varmasti kerääntyisi meilläkin valtavasti eksyneitä tavaroita! Vaikka toisaalta kuisti olisi kyllä kaikin puolin muuten tosi ihana. :)

  Tykkää

 21. Yöpöydät, check! Tavarakasoja löytyy täältäkin sieltä, miten mä unohdinkaan ne! Muutenkin kaikki lipastot ja puolikorkeat kaapit ovat mainioita paikkoja pitää koriste-esineitä eli peittää ne kaikilla eksyneillä ja paikkaansa etsivillä tavaroilla.

  Tykkää

 22. Yöpöydät, check! Tavarakasoja löytyy täältäkin sieltä, miten mä unohdinkaan ne! Muutenkin kaikki lipastot ja puolikorkeat kaapit ovat mainioita paikkoja pitää koriste-esineitä eli peittää ne kaikilla eksyneillä ja paikkaansa etsivillä tavaroilla.

  Tykkää

 23. Kiva kuulla, että tykkäät! :)Mua kanssa hämmentää, miten sitkeästi tavarat pyrkivät koko ajan samoihin vääriin paikkoihin. Ja samoin mua hämmentää se, että vaikka aina siivoan tasot ja päätän, että nyt tavarat löytävät oikeille paikoilleen, niin silti vain hetkeä myöhemmin olen kasaamassa lehtiä keittiönpöydälle tai asetan askarteluvälineet ”ihan vain väliaikaisesti tähän työpöydän kulmalle”. Mutta ainakin tähän asti kippo on toiminut suht hyvin! :)

  Tykkää

 24. Kiva kuulla, että tykkäät! :)

  Mua kanssa hämmentää, miten sitkeästi tavarat pyrkivät koko ajan samoihin vääriin paikkoihin. Ja samoin mua hämmentää se, että vaikka aina siivoan tasot ja päätän, että nyt tavarat löytävät oikeille paikoilleen, niin silti vain hetkeä myöhemmin olen kasaamassa lehtiä keittiönpöydälle tai asetan askarteluvälineet ”ihan vain väliaikaisesti tähän työpöydän kulmalle”. Mutta ainakin tähän asti kippo on toiminut suht hyvin! :)

  Tykkää

 25. Ja jos vielä onnistuu siivoamaan pöydän niin, ettei siinä ole yhtään mitään – ei edes kynttilöitä – niin pöytä näyttää alastoman lisäksi myös valtavan suurelta!

  Tykkää

 26. Ja jos vielä onnistuu siivoamaan pöydän niin, ettei siinä ole yhtään mitään – ei edes kynttilöitä – niin pöytä näyttää alastoman lisäksi myös valtavan suurelta!

  Tykkää

 27. Kulho on ollut näppärä, mutta osittain uutena ongelmana on tullut piuhojen solmuuntuminen keskenään. Näköjään silläkin, kuinka monta piuhamyttyä kulhoon laittaa, on jokin rajansa. :D

  Tykkää

 28. Kulho on ollut näppärä, mutta osittain uutena ongelmana on tullut piuhojen solmuuntuminen keskenään. Näköjään silläkin, kuinka monta piuhamyttyä kulhoon laittaa, on jokin rajansa. :D

  Tykkää

 29. Kivalta näyttää tuo violetti. Ja voih, tuota tavarapaljoutta. Mäkin olen koittanut keksiä vaikka mitä säilytysratkaisuja ajelehtiville tavaroille, mutta aina sitä kertyy lisää ja lisää. Joka. Paikkaan. Argh! :D

  Tykkää

 30. Kivalta näyttää tuo violetti. Ja voih, tuota tavarapaljoutta. Mäkin olen koittanut keksiä vaikka mitä säilytysratkaisuja ajelehtiville tavaroille, mutta aina sitä kertyy lisää ja lisää. Joka. Paikkaan. Argh! :D

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s