Porkkanakakku maidottomana ja kananmunattomana

Jokin aika sitten juhlimme Miehen synttäreitä ja menin kysymään 2,5-vuotiaaltamme, millainen kakku leivotaan isille. Vastaus tuli heti ja hetkeäkään epäröimättä: ”Pupukakku!”. Joten mitäpä muuta sitä olisi voinutkaan tehdä kuin pupukakun? Ja mitäpä muuta kakkuun tarvitaan kuin porkkanoita ja jauhoja? :D

Löysin mainion porkkanakakun reseptin Sweet cheats project -blogista. Ohje on hieman mukailtu versio Lettupannu-blogin ohjeesta, josta puuttuu appelsiini. Kakku on maidoton ja munaton, mutta silti mehevä!

Ainekset maidottomaan ja munattomaan porkkanakakkuun

 • 4,5 dl porkkanaraastetta
 • 3,5 dl fariinisokeria
 • 2 dl rypsiöljyä
 • 1,5 dl appelsiinimehua
 • 5,5 dl vehnäjauhoja
 • 0,5 dl perunajauhoja
 • 1,5 tl leivinjauhetta
 • 1,5 tl ruokasoodaa
 • 2 tl kanelia
 • 1 appelsiinin kuoriraaste

Ohje

Sekoita keskenään öljy, appelsiinimehu ja sokeri sekä toisaalla kuivat aineet. Yhdistä ainekset, sekoita kevyesti sekaisin ja lisää joukkoon porkkana- ja appelsiiniraaste. Levitä taikina uunipellille tai muuhun vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tein uunipellillisen kakkupohjaa, josta leikkasin kaksi pyöreää päätä sekä korvat. Pyöreiden kappaleiden välissä on hieman aprikoosimarmeladia ja koko kakku on kuorrutettu soijavaahdolla.

Kaipaatko muuten muita syksyisiä leivontaohjeita? Miten olisivat esimerkiksi näyttävät omenaruusut? Entä koska olet viimeksi tehnyt karjalanpaistia?

Tästä ohjeesta on tulossa asteen verran terveellisempi versio, kun ehdin kokeilla suunnitelmiani. Pysyhän kuulolla! :)

Herkullista viikkoa sinulle! :)


Voit seurata blogia Facebookin, Bloglovin’n, Blogit.fin ja Instagramin kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

78 vastausta artikkeliin “Porkkanakakku maidottomana ja kananmunattomana

 1. Maukas ja juuri sellainen taikina, jonka voisi meilläkin tehdä: munaton ja maidoton. Ja pellillä minäkin useimmiten kakkupohjat teen. Kiitos ohjeesta.

  Tykkää

 2. Maukas ja juuri sellainen taikina, jonka voisi meilläkin tehdä: munaton ja maidoton. Ja pellillä minäkin useimmiten kakkupohjat teen. Kiitos ohjeesta.

  Tykkää

 3. Hmm, hyvä kysymys! Se ei maistu yhtä rasvaiselta ja on muutenkin koostumukselta lähempänä esim. jotain vaniljavaahtoa. Vanilja siinä maistuu muutenkin ja ehkä aavistuksen soijakin. Maku ei ole mitenkään erityisen voimakas, vaan ihan jees – sitä voi hyvin syödä vaikka kiisselinkin kanssa, eikä mikään maku erityisesti ärsytä. Mun täytyy ehkä vastata tähän uudestaan sitten, kun meillä on taas vaahdotettua soijavaahtoa, niin voin oikein makustella asiaa. :D (Ja mähän siis olen hieman ennakkoluuloinen uusia juttuja kohtaan, mutta soijavaahto ei ollut pettymys!)

  Tykkää

 4. Hmm, hyvä kysymys! Se ei maistu yhtä rasvaiselta ja on muutenkin koostumukselta lähempänä esim. jotain vaniljavaahtoa. Vanilja siinä maistuu muutenkin ja ehkä aavistuksen soijakin. Maku ei ole mitenkään erityisen voimakas, vaan ihan jees – sitä voi hyvin syödä vaikka kiisselinkin kanssa, eikä mikään maku erityisesti ärsytä. Mun täytyy ehkä vastata tähän uudestaan sitten, kun meillä on taas vaahdotettua soijavaahtoa, niin voin oikein makustella asiaa. :D (Ja mähän siis olen hieman ennakkoluuloinen uusia juttuja kohtaan, mutta soijavaahto ei ollut pettymys!)

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s