Porkkanakakku maidottomana ja kananmunattomana

Jokin aika sitten juhlimme Miehen synttäreitä ja menin kysymään 2,5-vuotiaaltamme, millainen kakku leivotaan isille. Vastaus tuli heti ja hetkeäkään epäröimättä: ”Pupukakku!”. Joten mitäpä muuta sitä olisi voinutkaan tehdä kuin pupukakun? Ja mitäpä muuta kakkuun tarvitaan kuin porkkanoita ja jauhoja? :D

Löysin mainion porkkanakakun reseptin Sweet cheats project -blogista. Ohje on hieman mukailtu versio Lettupannu-blogin ohjeesta, josta puuttuu appelsiini. Kakku on maidoton ja munaton, mutta silti mehevä!

 • 4,5 dl porkkanaraastetta
 • 3,5 dl fariinisokeria
 • 2 dl rypsiöljyä
 • 1,5 dl appelsiinimehua
 • 5,5 dl vehnäjauhoja
 • 0,5 dl perunajauhoja
 • 1,5 tl leivinjauhetta
 • 1,5 tl ruokasoodaa
 • 2 tl kanelia
 • 1 appelsiinin kuoriraaste

 

Sekoita keskenään öljy, appelsiinimehu ja sokeri sekä toisaalla kuivat aineet. Yhdistä ainekset, sekoita kevyesti sekaisin ja lisää joukkoon porkkana- ja appelsiiniraaste. Levitä taikina uunipellille tai muuhun vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tein uunipellillisen kakkupohjaa, josta leikkasin kaksi pyöreää päätä sekä korvat. Pyöreiden kappaleiden välissä on hieman aprikoosimarmeladia ja koko kakku on kuorrutettu soijavaahdolla.

 

 

 

 

Tällä hetkellä keittiössämme ei juurikaan valmistu kakkuja tai muita herkkuja, sillä päätin ryhtyä jälleen herkkulakkoon. Tällä kertaa kyseessä ei kuitenkaan ole totaalinen lakko, joten ainakin joulutortuilla aion herkutella tässä lähiaikoina!

Lisää kuvia keittiössä-teemalla löytyy MakroTex-valokuvahaasteesta. :)

Pieni Lintu - MakroTex challenge

78 kommenttia artikkeliin ”Porkkanakakku maidottomana ja kananmunattomana

 1. Hmm, hyvä kysymys! Se ei maistu yhtä rasvaiselta ja on muutenkin koostumukselta lähempänä esim. jotain vaniljavaahtoa. Vanilja siinä maistuu muutenkin ja ehkä aavistuksen soijakin. Maku ei ole mitenkään erityisen voimakas, vaan ihan jees – sitä voi hyvin syödä vaikka kiisselinkin kanssa, eikä mikään maku erityisesti ärsytä. Mun täytyy ehkä vastata tähän uudestaan sitten, kun meillä on taas vaahdotettua soijavaahtoa, niin voin oikein makustella asiaa. :D (Ja mähän siis olen hieman ennakkoluuloinen uusia juttuja kohtaan, mutta soijavaahto ei ollut pettymys!)

  Tykkää

 2. Hmm, hyvä kysymys! Se ei maistu yhtä rasvaiselta ja on muutenkin koostumukselta lähempänä esim. jotain vaniljavaahtoa. Vanilja siinä maistuu muutenkin ja ehkä aavistuksen soijakin. Maku ei ole mitenkään erityisen voimakas, vaan ihan jees – sitä voi hyvin syödä vaikka kiisselinkin kanssa, eikä mikään maku erityisesti ärsytä. Mun täytyy ehkä vastata tähän uudestaan sitten, kun meillä on taas vaahdotettua soijavaahtoa, niin voin oikein makustella asiaa. :D (Ja mähän siis olen hieman ennakkoluuloinen uusia juttuja kohtaan, mutta soijavaahto ei ollut pettymys!)

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s