VIRKKAA: Vanhan talvitakin piristys

Kuten kerroinkin aiemmin tällä viikolla, olen mukana Vaapulan käsityöhaasteessa, jossa teemana lokakuussa ovat tilkkutyöt. Työn kokoa, tekniikkaa tai materiaaleja ei ole rajattu tarkemmin, joten jokainen saa osallistua tilkkusotaan hyvin omannäköisellä työllä. Olen koko viikon käynyt kurkkimassa muita osallistuneita ja todennut tunkeneeni itseni hyvin, hyvin tasokkaaseen joukkoon. Tilkkutyöt ovat olleet toinen toistaan upeampia!

Olen jo jonkin aikaa pohdiskellut talvitakkini kaipaavan pientä piristystä, joten haaste osui kannaltani todella mainioon aikaan. Monista tilkkutöistä poiketen päätinkin tällä kertaa tehdät tilkut virkkaamalla. Vaikka tilkkuni eivät ole kiinni toisissaan, toivon työni täyttävän tilkkusotahaasteen ehdot. :)

Ennen-kuvassa värit ovat nyt hölmösti pielessä, mutta idea lienee selvä näinkin: villakangastakki sai uutta ilmettä virkatuilla tilkuilla! Tilkut kehystävät etukappaleen reunaa kaveten ylös ja taakse. Joukossa on isoja kärrynpyöriä sekä pieniä rinkuloita, joiden virkkaaminen oli ihanan nopeaa – tykkään siitä, että työstä näkee sen edistymisen!

Käytin tilkkuihin Blend bamboo -lankaa, josta löytyy paljon kivoja, kirkkaita värejä. Siinä on 70 % bambua ja 30 % puuvillaa, joten hieman jännäilen, miten hyvässä kunnossa virkkaukset pysyvät.

Mietin palasia virkatessani, tuleekohan takista sittenkin liian räikeä. Kiinnittäessäni palasia nuppineuloilla kankaaseen mietin edelleen samaa, mutta laittaessani takin ensimmäisen kerran päälleni totesin, että tykkään! Hieman pohdiskelin, pitäisikö tasapainon vuoksi myös toisella puolella olla pari kuviota esimerkiksi hartioiden kohdalla. Koska huivini kaulan ympärillä ovat yleensä kuitenkin isoja, taitavat lisätilkut olla turhia. Tällä siis mennään eteenpäin ja vastaanotetaan lähestyvää talvea!

Mitä mieltä olet, tuliko väriöverit? :D

Entä keksitkö muita näppäriä takintuunausideoita? Minulla olisi vielä toinen talvitakki tuunattavaksi!

Kiitos kuvausavusta A ja ideointijelpistä V! :)

Voit seurata blogia Facebookin, Bloglovin’n, Blogit.fin ja Instagramin kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Tallenna

Advertisement

100 vastausta artikkeliin “VIRKKAA: Vanhan talvitakin piristys

 1. Saipa takki kivan piristysruiskeen, minusta värit ovat just hyvät eivätkä yhtään liian räikeät. :) Uskoisin, että lanka kestää hyvin tällaisessa käytössä. Mukavaa että otit haasteeseen langat käyttöön, kun toistaiseksi ollaan nähty vain ommeltuja töitä.

  Tykkää

 2. Saipa takki kivan piristysruiskeen, minusta värit ovat just hyvät eivätkä yhtään liian räikeät. :) Uskoisin, että lanka kestää hyvin tällaisessa käytössä. Mukavaa että otit haasteeseen langat käyttöön, kun toistaiseksi ollaan nähty vain ommeltuja töitä.

  Tykkää

 3. Tykkään! (Ja kiva blogilöytö myös tämä.) Itse löysin kivan ympyrämallin, tai se on osa isompaa nelkkua, mutta sen keskusympyröistä saisi siis varmasti hauskoja ja värikkäitä piristeitä esim. hameeseen.

  Tykkää

 4. Tykkään! (Ja kiva blogilöytö myös tämä.) Itse löysin kivan ympyrämallin, tai se on osa isompaa nelkkua, mutta sen keskusympyröistä saisi siis varmasti hauskoja ja värikkäitä piristeitä esim. hameeseen.

  Tykkää

 5. Hei, miten hauska ja toimiva idea!<3 Tykkään! Takki on minusta paljon mukavamman ja mielenkiintoisemman näköinen nyt.:) Ehtisköhän vähän kässäillä tässä lomalla…Elokuusta asti on niin kovin tehnyt mieli tehdä jotain omin käsin, ja tokihan on tuullut maalailtua yms., mutta ompelukoneelle tekisi mieli.:)

  Tykkää

 6. Hei, miten hauska ja toimiva idea!<3 Tykkään! Takki on minusta paljon mukavamman ja mielenkiintoisemman näköinen nyt.:) Ehtisköhän vähän kässäillä tässä lomalla...Elokuusta asti on niin kovin tehnyt mieli tehdä jotain omin käsin, ja tokihan on tuullut maalailtua yms., mutta ompelukoneelle tekisi mieli.:)

  Tykkää

 7. Miten suloinen ajatus !! :) Mä en tykkää kun kaikki takit on aina yksvärisiä ja melkeinpä tummia, tuosta saiskin kivan säväyksen, olis ainakin pari vanhaa villakangastakkia kaapissa joita vois hyvin tuunailla. Vaan ei ne mahdu mulle tänä talvena joten voinee olla että jää johkin hamaan tulevaisuuteen :D

  Tykkää

 8. Miten suloinen ajatus !! :) Mä en tykkää kun kaikki takit on aina yksvärisiä ja melkeinpä tummia, tuosta saiskin kivan säväyksen, olis ainakin pari vanhaa villakangastakkia kaapissa joita vois hyvin tuunailla. Vaan ei ne mahdu mulle tänä talvena joten voinee olla että jää johkin hamaan tulevaisuuteen :D

  Tykkää

 9. Kiitos, kiva kuulla, ettei tullut väriövereitä! :) Mä myös toivon, että lanka kestää hyvin. Varuiksi laitoin kuitenkin kuviot sille puolelle, jossa en käytä olkalaukkua!

  Tykkää

 10. Kiitos, kiva kuulla, ettei tullut väriövereitä! :) Mä myös toivon, että lanka kestää hyvin. Varuiksi laitoin kuitenkin kuviot sille puolelle, jossa en käytä olkalaukkua!

  Tykkää

 11. Kiitos! :) Takki sai nyt omannäköisensä persoonan esiin! Mä olen nyt innostunut langoista ja virkkaamisesta / neulomisesta, kun taas ompelukoneelle ei tee yhtään mieli. Taitaa pipojenkin ompelu jäädä kevääseen. :D

  Tykkää

 12. Kiitos! :) Takki sai nyt omannäköisensä persoonan esiin! Mä olen nyt innostunut langoista ja virkkaamisesta / neulomisesta, kun taas ompelukoneelle ei tee yhtään mieli. Taitaa pipojenkin ompelu jäädä kevääseen. :D

  Tykkää

 13. Hih, tämäkin takki on ollut muutaman talven mahanmahtumissyiden takia syrjässä ja viime vuonna siksi, että tykästyin niin toiseen takkiini. Nyt kun tähän ruskeaan sai pirteämmän ilmeen, odotan oikein, että saan sen taas pitkästä aikaa käyttöön! :)

  Tykkää

 14. Hih, tämäkin takki on ollut muutaman talven mahanmahtumissyiden takia syrjässä ja viime vuonna siksi, että tykästyin niin toiseen takkiini. Nyt kun tähän ruskeaan sai pirteämmän ilmeen, odotan oikein, että saan sen taas pitkästä aikaa käyttöön! :)

  Tykkää

 15. Toivottavasti saat tuunattua kivan takin! Jos kuvioiden ompelu ei veisi aikaa, melkein tekisi mieli virkata useita erivärisiä tilkkuja ja vaihtaa takin väri-ilmettä useamminkin! :D

  Tykkää

 16. Toivottavasti saat tuunattua kivan takin! Jos kuvioiden ompelu ei veisi aikaa, melkein tekisi mieli virkata useita erivärisiä tilkkuja ja vaihtaa takin väri-ilmettä useamminkin! :D

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s