IHASTU: Selian kotimaiset lastenvaatteet omien toiveiden mukaan!

Pohdiskelin ja kirjoittelinkin viime syksynä joitain tekstejä lastenvaatteisiin liittyen. Päädyin tuolloin pohdinnoissani siihen, että haluan pyrkiä edes jossain määrin tukemaan suomalaisia vaatteita valmistavia pienyrittäjiä. Koska kotimaiset vaatteet ovat yleensä kalliimpia kuin perusvaateketjujen vaatteet, päätin karsia tyttöjen vaatteista turhat pois sekä edelleen etsiä vaatteita myös kirppareilta – näin säästyneen rahan käytän hyvillä mielin suomalaisiin vaatteisiin.
Nyt ajatukset ovat muhineet vuoden pään sisällä ja viimein olen päässyt toteuttamaan suunnitelmiani, sillä Tipunen on uhkaavasti kasvamassa ulos nykyisistä vaatteistaan ja alkaa tarvita uusia paitoja ja housuja. Tämän vuoden aikana en ole ostanut juurikaan heräteostosvaatteita ja suurin osa vähäisistä heräteostoksista on peräisin kirpputorilta. En ole myöskään hamstrannut isoja vaatekasoja kaappiin, sillä olen todennut, ettei Tipunen tarvitse kymmeniä erilaisia housuja tai paitoja – jos vaihtelua haluaa, niin jo muutamallakin perusvaatteella saa aikaan vaikka kuinka monta erilaista yhdistelmää!

Ihastelin jo viime syksynä Selian ihania tunikoita ja nyt viimein tilasin molemmille tytöille omat tunikansa. Ne ovat hieman reilut, sillä valitsin molemmille tällä hetkellä käytössä olevaa kokoa isommat tunikat, jotta niitä varmasti ehtii käyttää mahdollisimman kauan. Tyttöjen pitää siis vähän kasvaa ennen kuin saamme tunikat kunnolla käyttöön. :D
Tiedättekö, mikä näissä tunikoissa on parasta?
Se, että sain valita niihin ihan valtavasti juttuja itse! Selian kotisivuilta löytyy tilaustuotteet-osio, jossa pystyy näppärästi vaikuttamaan siihen, millaisen vaatteen saa. Esimerkiksi tunikoiden kohdalla voi valita mieleisensä aplikoinnin, hihansuiden mallin, hupun, kankaan värin sekä vaatteen ja taskujen mallin.
Pupufanimme sai tottakai puputunikan ja kesällä lampaisiin ihastunut Untuvikko lammastunikan. Molemmat tykkäävät tunikoista valtavasti ja myös minä olen tyytyväinen niihin. Ne ovat käyneet nyt kerran pesussa ja aplikointi, joka usein helposti ryppyyntyy, on pysynyt hyvänä. Lisäksi tunikoiden toimitus oli nopeaa ja sujuvaa ja ihan huippua oli se, että toiveesta sain Untuvikolle lammasaplikoinnin, vaikkei sitä vaihtoehtoa ollutkaan kuviolistassa! :)
Ajattelin ottaa tunikoista näppärästi kuvia yhdessä tyttöjen kanssa. Unohdin kuitenkin, ettei odottaminen ole Untuvikon omimpia juttuja, joten kaksi sekuntia odottamispyynnön jälkeen jalkojeni välistä kuului MAAAAA! ja kuvausapu oli paikalla. Mennään siis näillä kuvilla ja annetaan pusuja pupulle!

Jos siis pohdit vaikkapa joululahjoja, niin mitenkäs olisi uusi lempparipaita tai -housut lapselle? :)

Hauskaa viikkoa kaikille!

(Ja tämähän ei siis ollut blogiyhteistyöpostaus, vaan hyvin tyytyväisen asiakkaan hehkutusta!)

24 kommenttia artikkeliin ”IHASTU: Selian kotimaiset lastenvaatteet omien toiveiden mukaan!

 1. Muutaman kerran olen kuullut valitusta ettei kotimaisia vaatteita lapsille löytyisi, mutta löytyyhän niitä vaikka kuinka paljon! Kokemuksieni mukaan laatukin on todella hyvää, vaikka onhan niillä hintaa hieman enemmän. Miellelläni kuitenkin maksan ja tuen kotimaista tuotantoa :)

  Tykkää

 2. Muutaman kerran olen kuullut valitusta ettei kotimaisia vaatteita lapsille löytyisi, mutta löytyyhän niitä vaikka kuinka paljon! Kokemuksieni mukaan laatukin on todella hyvää, vaikka onhan niillä hintaa hieman enemmän. Miellelläni kuitenkin maksan ja tuen kotimaista tuotantoa :)

  Tykkää

 3. Olivatpa kauniita! Piti käydä heti kurkkimassa, kun olivat niin ihanan värisiäkin. Mutta voi! Meidän lapselle elintärkeä luomukangas puuttui tuosta valikoimasta. Sivuilta löytyi kyllä muutamaa kangasta (raitaisia) luomulaatuisena. Kun noihin vaatteisiin saisi vielä luomuvaihtoehdon mukaan niin voisin hyvinkin tilata meidän pienelle tuolta vaatteita. Tykkäsin kovasti noista.Aurinkoista päivää!

  Tykkää

 4. Olivatpa kauniita! Piti käydä heti kurkkimassa, kun olivat niin ihanan värisiäkin. Mutta voi! Meidän lapselle elintärkeä luomukangas puuttui tuosta valikoimasta. Sivuilta löytyi kyllä muutamaa kangasta (raitaisia) luomulaatuisena. Kun noihin vaatteisiin saisi vielä luomuvaihtoehdon mukaan niin voisin hyvinkin tilata meidän pienelle tuolta vaatteita. Tykkäsin kovasti noista.

  Aurinkoista päivää!

  Tykkää

 5. Mä myös olen todennut, että näissä muutamissa nyt ostamissani vaatteissa laatu on ollut kyllä kohdillaan! Mulla oli aluksi haasteena löytää lastenvaateompelijoita, koska googlettamalla en keksinyt millään sopivia hakusanoja löytääkseni pieniäkin valmistajia. Nyt olen lopulta pääsemässä perille tästäkin maailmasta! :)

  Tykkää

 6. Mä myös olen todennut, että näissä muutamissa nyt ostamissani vaatteissa laatu on ollut kyllä kohdillaan! Mulla oli aluksi haasteena löytää lastenvaateompelijoita, koska googlettamalla en keksinyt millään sopivia hakusanoja löytääkseni pieniäkin valmistajia. Nyt olen lopulta pääsemässä perille tästäkin maailmasta! :)

  Tykkää

 7. Voi, harmi ettei luomukangasta löytynyt! Pakko myöntää, etten ole kiinnittänyt itse juurikaan huomiota siihen, ovatko kankaat luomua vai ei. Onko luomukankaita miten vaikea löytää?Näistä vaatteista löytyy kyllä väriä, minä tykkään! :) Sateista huolimatta kaunista loppuviikkoa myös sinne! :)

  Tykkää

 8. Voi, harmi ettei luomukangasta löytynyt! Pakko myöntää, etten ole kiinnittänyt itse juurikaan huomiota siihen, ovatko kankaat luomua vai ei. Onko luomukankaita miten vaikea löytää?

  Näistä vaatteista löytyy kyllä väriä, minä tykkään! :) Sateista huolimatta kaunista loppuviikkoa myös sinne! :)

  Tykkää

 9. Ihanaa että löytyy kotimaisia vaihtoehtoja ja ainakin osa on havahtunut halpamyyntiketjujen ”kuplasta”. Vaatteen hinta kun koostuu monesta asiasta, eettisyys ja ekologisuus etunenässä. Kotimaisuus toki myös! :) itse en juurikaan vaatteita osta, koska ompelen, mutta työllistän kotimaisia yrittäjiä kangastilausten myötä kiitettävän runsaasti

  Tykkää

 10. Ihanaa että löytyy kotimaisia vaihtoehtoja ja ainakin osa on havahtunut halpamyyntiketjujen ”kuplasta”. Vaatteen hinta kun koostuu monesta asiasta, eettisyys ja ekologisuus etunenässä. Kotimaisuus toki myös! :) itse en juurikaan vaatteita osta, koska ompelen, mutta työllistän kotimaisia yrittäjiä kangastilausten myötä kiitettävän runsaasti

  Tykkää

 11. Juurikin näin, komppaan! Itsekin olen miettinyt asiaa enemmän vasta juuri tässä kuluneen vuoden aikana ja kovasti yritän saada ostotottumukset ekologiseen ja kestävänkehityksen suuntaan. Ja jos samalla pystyn edes hieman edesauttamaan sitä, että joku taitava suomalainen ompelija pystyy jatkamaan työssään, niin onhan sekin todella jees! :)

  Tykkää

 12. Juurikin näin, komppaan! Itsekin olen miettinyt asiaa enemmän vasta juuri tässä kuluneen vuoden aikana ja kovasti yritän saada ostotottumukset ekologiseen ja kestävänkehityksen suuntaan. Ja jos samalla pystyn edes hieman edesauttamaan sitä, että joku taitava suomalainen ompelija pystyy jatkamaan työssään, niin onhan sekin todella jees! :)

  Tykkää

 13. Luomukankaita löytää kohtuu hyvin ja vaatteitakin. Myös kotimaisia. Itse tosin tutustuin mutkan kautta englantilaiseen Frugiin muutama vuosi sitten ja vähän epäisänmaallisesti ostanut niitä meidän taaperolle…. Luomua on kuitenkin pakko hällä olla, jos haluan, että iho on kunnossa edes jotensakin.

  Tykkää

 14. Luomukankaita löytää kohtuu hyvin ja vaatteitakin. Myös kotimaisia. Itse tosin tutustuin mutkan kautta englantilaiseen Frugiin muutama vuosi sitten ja vähän epäisänmaallisesti ostanut niitä meidän taaperolle…. Luomua on kuitenkin pakko hällä olla, jos haluan, että iho on kunnossa edes jotensakin.

  Tykkää

 15. Seliasta tykkään minäkin. Itse monesti teettänyt vaatteita itse piirtämillä aplikaatioilla/ koko vaate itse suunniteltu. Joskus myös ompeluttanut omasta kankaasta, jonka lähettänyt Selialle. Näin voi saada siis luomukankaastakin vaatteen. Seliallla kyllä kangasvalikoima vaihtelee, että ehkä joskus saattaa olla sielläkin luomukangasta.

  Tykkää

 16. Seliasta tykkään minäkin. Itse monesti teettänyt vaatteita itse piirtämillä aplikaatioilla/ koko vaate itse suunniteltu. Joskus myös ompeluttanut omasta kankaasta, jonka lähettänyt Selialle. Näin voi saada siis luomukankaastakin vaatteen. Seliallla kyllä kangasvalikoima vaihtelee, että ehkä joskus saattaa olla sielläkin luomukangasta.

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s