Näin teet vaippakakun (ilman liimaa ja hampaiden kiristelyä)

Olen monesti ihastellut hienojen vaippakakkujen kuvia netissä ja pohtinut, koska voisin sellaisen itsekin tehdä. Tässä eräänä päivänä ystäväni kasvavaa vatsaa katsellessani hoksasin tilaisuuteni tulleen ja laitoin kakun heti toteutukseen. Tällainen siitä lopulta tuli!
Kakkupohjaan tarvitset
1 pkt 2-koon vaippoja (tässä kakussa on 32 Liberon vaippaa eli paketista jäi 4 käyttämättä)
vessa- tai talouspaperirullan (vessapaperirulla = yksikerroksinen kakku, talouspaperirulla = kaksikerroksinen kakku, vessapaperirulla + talouspaperirulla yhteenteipattuna = kolmikerroksinen kakku)
silkkinauhaa tai muuta vastaavaa
kumilenkkejä
irtopohjavuoan reunat (tässä kakussa käytössä oli halkaisijaltaan 22 cm:n vuoka)

pahvia tai kartonkia sekä halutessasi jotain koristusta sen päälle, tässä kakussa on kakkupaperi

 

Tee näin

1. Rullaa vaipat rullalle ja kiinnitä kumilenkeillä. Täytä kiinnilukittu irtopohjavuoka vaipparullilla ja laita keskelle vessa- tai talouspaperirulla. Saat kakkuun siistin reunan, kun käännät vaipparullien reunakohdat keskustaan päin!
2. Vedä kumilenkit pois vaipoista ja solmi nauha kakun ympärille.
3. Avaa irtopohjavuoka ja nosta pois. Jos päätät tässä vaiheessa tehdä alkuperäistä korkeamman tai matalamman kakun, keskustarullan vaihto onnistuu vielä helposti!
4. Asettele vaipat talouspaperirullan ympärille ja kiinnitä nipuksi nauhan avulla. Vedä kumilenksut pois.
5. Koristele kakku.

Jos teet kolmikerroksisen kakun, kannattaa irtopohjavuoan reunoja käyttää apuna myös keskimmäisessä kerroksessa!

Kakun alle saa tehtyä alustan esimerkiksi pahvilaatikon reunasta tai kartongista. Ympyrän piirtämisessä irtopohjavuoka on jälleen näppärä apu ja alustan saa koristeltua nopeasti kiinnittämällä sen päälle kaksipuoleisella teipillä kakkupaperin. Tässä kakussa kakkupaperin pitsireuna on käännetty pohjan puolelle ja kiinnitetty teipillä.

 

Täytteet

Kuten monessa muussakin asiassa, myös vaippakakussa vähemmän on enemmän – jos kakkuun laittaa paljon isoja esineitä kuten tuttipulloja ja pehmoleluja, se alkaa helposti muistuttaa enemmän tavarakasaa kuin kakkua. Keskityin kakussa pieniin lahjoihin, joista on vauvan lisäksi iloa toivottavasti myös äidille.

 

 

Tästä kakusta löytyy pari tuttia ja heijastin talvivauvalle sekä äidille huulirasva ja korvakorut. Geishat sopivat hyvin väriteemaan ja kakunkoristeena on suloinen KappAhlin uniriepu. Sen saa juuri ja juuri tungettua talouspaperirullan sisälle, mutta sen sijasta keskiputken voi täyttää esimerkiksi makeisilla. Yksi tekokukka kakun päällä voisi myös olla aikas kiva!

Makeiset on kiinnitetty kakkuun kaksipuoleisella teipillä. Kiinnitys ei ole kovin vahva, mutta riittävä siihen, etteivät suklaat lähteneet irti kuljetuksen aikana. Monessa kakkuohjeessa ohjeistetaan liimaamaan keskirulla kiinni alustaan, mutta ainakaan nyt se ei ollut ollenkaan tarpeen – kakku on tiivis paketti ja pysyy hyvin kasassa ja paikoillaan. Geishat reunoilla ovat pieniä stoppareita kakun liukumiselle ja tämän liimattoman kakun sai kuljetettua linja-autossakin rattaiden aisassa ehjänä perille.

Minähän tosiaan valitsen yleensä aina vauvoille vihreää, keltaista ja violettia. Nyt höpsähdin ihan täysin vaaleanpunaiseen. :D

Oletko sinä tehnyt tai saanut vaippakakun?

Mikä oli sen hittijuttu? :) 

Ja ihan mielenkiinnosta tuli mieleen – loukkaantuisitko, jos tietäisit (ja muut tietäisivät) hyvin varmasti odottavasi poikaa, mutta saisit vaaleanpunaisen kakun? Tai toisinpäin odotat tyttöä ja saat vaaleansinisen kakun? Näin ei siis tässä tapauksessa käynyt, mutta tulipa vain mieleen, millaisen vastaanoton tuollainen värijekku saisi aikaan.

. . . . . .

Tipulaa voit seurata Facebookin, Bloggerin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löydät Instagramista!

 

Advertisement

60 vastausta artikkeliin “Näin teet vaippakakun (ilman liimaa ja hampaiden kiristelyä)

 1. Anti-askartelijana en ole ryhtynyt vaippakakkua väsäämään, babyshowereissa niitä tietenkin on näkynyt. Muistaakseni omassani, jonka sain babyshowereissani oli mukana harsoja ja sappisaippuaa, tarpeeseen ovat tulleet. Voi kun saisi juhlat tässäkin odotuksessa, se oli kyllä ihanaa! Hienon kakun olet tehnyt ja kivaa, että siellä on jotain muutakin kuin vauvajuttua.

  Tykkää

 2. Anti-askartelijana en ole ryhtynyt vaippakakkua väsäämään, babyshowereissa niitä tietenkin on näkynyt. Muistaakseni omassani, jonka sain babyshowereissani oli mukana harsoja ja sappisaippuaa, tarpeeseen ovat tulleet. Voi kun saisi juhlat tässäkin odotuksessa, se oli kyllä ihanaa! Hienon kakun olet tehnyt ja kivaa, että siellä on jotain muutakin kuin vauvajuttua.

  Tykkää

 3. Tuli kaunis vaippakakku! Aika ajankohtainen aihe. Se tuttien muovilaatikko kannattaa yrittää tunkea mukaan kakkuun koska sen tutit voi sterilisoida siinä muovilaatikossa mikrossa.

  Tykkää

 4. Tuli kaunis vaippakakku! Aika ajankohtainen aihe. Se tuttien muovilaatikko kannattaa yrittää tunkea mukaan kakkuun koska sen tutit voi sterilisoida siinä muovilaatikossa mikrossa.

  Tykkää

 5. Kaksi kakkua olen itse tehnyt.. En ole käyttänyt mitään rullaa sisässä vaan olen laittanut kakkuun esim kosteuspyyhkeitä ja kuoharipullon sisälle ja muotoillut ja asetellut vaippoja niin että tullut suurinpiirtein pyöreä ! Vaikka voihan kakku olla muunkin mallinen :)

  Tykkää

 6. Kaksi kakkua olen itse tehnyt.. En ole käyttänyt mitään rullaa sisässä vaan olen laittanut kakkuun esim kosteuspyyhkeitä ja kuoharipullon sisälle ja muotoillut ja asetellut vaippoja niin että tullut suurinpiirtein pyöreä ! Vaikka voihan kakku olla muunkin mallinen :)

  Tykkää

 7. Aivan ihana kakku<3 Mä olen tehnyt kahdelle ystävälleni jo ja molemmat tykkäsivät kovasti :) Ihania tuotteita olet laittanut tähän mukaan ja toi kakkuvuoka on ihan mielettömän hyvä idea! Mä en kyllä osais loukkaantua mistään väriseikasta siinä vaiheessa jos joku näkisi vaivan tehdä minulle kakun :)

  Tykkää

 8. Aivan ihana kakku<3 Mä olen tehnyt kahdelle ystävälleni jo ja molemmat tykkäsivät kovasti :) Ihania tuotteita olet laittanut tähän mukaan ja toi kakkuvuoka on ihan mielettömän hyvä idea!

  Mä en kyllä osais loukkaantua mistään väriseikasta siinä vaiheessa jos joku näkisi vaivan tehdä minulle kakun :)

  Tykkää

 9. Makee kakku! Itse en ole (vielä) tehnyt moista, mutta sain ystäviltäni sellasen kolmatta odottaessa. Vaippakakku on siitä kiva, että mukaan voi laittaa mitä vaan budjetista riippuen. :)

  Tykkää

 10. Makee kakku! Itse en ole (vielä) tehnyt moista, mutta sain ystäviltäni sellasen kolmatta odottaessa. Vaippakakku on siitä kiva, että mukaan voi laittaa mitä vaan budjetista riippuen. :)

  Tykkää

 11. Tuollainen kakku ilahduttaisi naihan väristä riippumatta :) Mä en ole noita nähnytkään kuin kuvissa, mutta seuraavalle lähipiiriin syntyvälle pienokaiselle olisi tarkoitus tehdä. Saa nähdä joudunko odottamaan mummoikään asti :D

  Tykkää

 12. Tuollainen kakku ilahduttaisi naihan väristä riippumatta :) Mä en ole noita nähnytkään kuin kuvissa, mutta seuraavalle lähipiiriin syntyvälle pienokaiselle olisi tarkoitus tehdä. Saa nähdä joudunko odottamaan mummoikään asti :D

  Tykkää

 13. Kiva ja hyödyllinen lahja, tyylillä toteutettu!:) Meillä on onneksi vaippa-ajoista jo sen verran aikaa, ettei enää oikein muistakaan millaista se oli.;D Vauvojakaan ei ole enää juuri odotettavissa lähipiiriin, paitsi nuorimmalle pikkuveljelleni toivottavasti jossain vaiheessa! Hän menee naimisiin vuoden vaihteessa.<3 Huomaan, että elämä menee vaiheittain: Aikuisena on vietetty naimisiinmeno-vaihetta (paljon häitä), sitten lastensaantivaihetta (vauvoja ja ristiäisiä), juuri nyt on meneillään rippikoulu-vaihe, joillain ystävilläni jo lapset lähtevät kotoa-vaihe. Onneksi olemme välttyneet ero-vaiheelta, mutta sitäkin voi olla luvassa jossain vaiheessa. Vuodet vierii niin vinhaan…Oikeasti mun piti tulla kertomaan, että sulle on haaste blogissani.:Dhttp://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2015/11/kai-sen-saa-jo-mainita.html

  Tykkää

 14. Kiva ja hyödyllinen lahja, tyylillä toteutettu!:) Meillä on onneksi vaippa-ajoista jo sen verran aikaa, ettei enää oikein muistakaan millaista se oli.;D Vauvojakaan ei ole enää juuri odotettavissa lähipiiriin, paitsi nuorimmalle pikkuveljelleni toivottavasti jossain vaiheessa! Hän menee naimisiin vuoden vaihteessa.<3 Huomaan, että elämä menee vaiheittain: Aikuisena on vietetty naimisiinmeno-vaihetta (paljon häitä), sitten lastensaantivaihetta (vauvoja ja ristiäisiä), juuri nyt on meneillään rippikoulu-vaihe, joillain ystävilläni jo lapset lähtevät kotoa-vaihe. Onneksi olemme välttyneet ero-vaiheelta, mutta sitäkin voi olla luvassa jossain vaiheessa. Vuodet vierii niin vinhaan...

  Oikeasti mun piti tulla kertomaan, että sulle on haaste blogissani.:D
  http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2015/11/kai-sen-saa-jo-mainita.html

  Tykkää

 15. Pupuriepu on ihana! Meiltä löytyy myös Untuvikolta tuollainen, mutta ihan hirveästi siihen ei ole kiinnytty. Sen sijaan Tipusella on vähän vanhempi apinariepu, joka on ihan <3!

  Tykkää

 16. Pupuriepu on ihana! Meiltä löytyy myös Untuvikolta tuollainen, mutta ihan hirveästi siihen ei ole kiinnytty. Sen sijaan Tipusella on vähän vanhempi apinariepu, joka on ihan <3!

  Tykkää

 17. Hmm, hauska idea laittaa keskelle jokin lahja! Mä mietin ekaksi suorakaiteen mallista kakkua, mutta päädyin lopulta tähän perinteiseen. Ajattelin, että siinä on pakko olla syynsä, miksi siitä tehdään useimmiten pyöreä. :D

  Tykkää

 18. Hmm, hauska idea laittaa keskelle jokin lahja! Mä mietin ekaksi suorakaiteen mallista kakkua, mutta päädyin lopulta tähän perinteiseen. Ajattelin, että siinä on pakko olla syynsä, miksi siitä tehdään useimmiten pyöreä. :D

  Tykkää

 19. Näistä kakuista olisi kyllä varmaan vaikea olla tykkäämättä! Ehkä silloin, jos on hyvin vahva aikomus käyttää kestovaippoja ja jos kaikki vauvatarvikkeet on muutenkin hankittu, kakku voisi olla hieman turha. Silloinkin taustalla olisi kuitenkin hyvä ja kaunis ajatus, joten toivottavasti kakku ei ole kenellekään pettymys. :)

  Tykkää

 20. Näistä kakuista olisi kyllä varmaan vaikea olla tykkäämättä! Ehkä silloin, jos on hyvin vahva aikomus käyttää kestovaippoja ja jos kaikki vauvatarvikkeet on muutenkin hankittu, kakku voisi olla hieman turha. Silloinkin taustalla olisi kuitenkin hyvä ja kaunis ajatus, joten toivottavasti kakku ei ole kenellekään pettymys. :)

  Tykkää

 21. Niinpä, ja budjetin mukaan voi myös miettiä kakun kokoa! Joissain ohjeissa oli käytetty kaksi vaippapakettia – jos yhdestäkin tuli näin iso, niin kolmikerroksinen kakku on varmasti valtava!

  Tykkää

 22. Niinpä, ja budjetin mukaan voi myös miettiä kakun kokoa! Joissain ohjeissa oli käytetty kaksi vaippapakettia – jos yhdestäkin tuli näin iso, niin kolmikerroksinen kakku on varmasti valtava!

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s