TEE ITSE: Pikkumetsä hillopurkissa

Tässä syksyn ja alkutalven aikana on netissä siellä ja täällä näkynyt upeita purkitettuja pikkumetsiä ja harmittaa, etten ole laittanut sivuja tai blogeja muistiin. Olisi ollut kiva linkata tähän muitakin tuotoksia! Kuten instagram-seuraajat jo huomasivatkin, jahkailun jälkeen päätin minäkin ostaa hillopurkin ja väkertää sinne pienen luontoasetelman – innostuin ja mietin jo, miten saisin jatkettua purkkipupujen elämää talven jälkeenkin!

minimaailma, metsä purkissa, koristepurkki, talvinen askartelu

Purkin päätähtinä on pupupari, jonka Tipunen bongasi joskus kirpparilta. Puput olivat kovin yksinäisiä kirjahyllyllä, mutta tuolla sammaleiden keskellä näyttää olo paljon kotoisammalta!

minimaailma, metsä purkissa, koristepurkki, talvinen askartelu
minimaailma, metsä purkissa, koristepurkki, talvinen askartelu

Pupujen lisäksi purkista löytyy helminauhanpätkä, auringonkukansiemeniä, koristekiviä ja lahjapaketti. Lumi havujen oksilla on pumpulia ja maahan on satanut hienoa merisuolasadetta.

minimaailma, metsä purkissa, koristepurkki, talvinen askartelu

Puput istuskelevat lumisateessa parhaillaankin – purkkin yläosaan on liimattu muutamia lumihiutaletarroja ja roikkumaan on teipattu kolme pikkupumpulipalloketjua.

minimaailma, metsä purkissa, koristepurkki, talvinen askartelu

Toisella sivulla puolestaan näkyy pala tähtitaivasta eli näppäriä ääriviivatarroja.

minimaailma, metsä purkissa, koristepurkki, talvinen askartelu

Vihreänä purkissa on pohjalla sammalta, yhdessä nurkassa havuja kuusena ja reunoilla riidenliekoa.

minimaailma, metsä purkissa, koristepurkki, talvinen askartelu

Pupujen purkittaminen oli kivaa ja myös melko nopeaa. Sammaleet olivat hieman kosteita, joten niiden kuivuminen taisi viedä kauiten aikaa. :)

Pieni teehetki -blogissa kerätään joulukuun teemakuukaudessa postauksia teemalla DIY joulu. Osallistun siihen tällä talvisella asetelmalla – jos sinäkin olet joulukuun aikana tehnyt jouluisen DIY-postauksen, niin käyhän osallistumassa teemakuukauteen täällä!

Oletko sinä tehnyt luontopurkkia?

Mitäköhän kivaa purkkiin voisi keksiä keväällä ja kesällä?

. . . . . .

 

Tipulaa voit seurata sivun alareunasta löytyvän Bloggerin lukijaraadin lisäksi Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löydät Instagramista!

40 kommenttia artikkeliin ”TEE ITSE: Pikkumetsä hillopurkissa

 1. Oi, pilttipurkkien minimaailmat kuulostavat söpöiltä! Mä mietin myös hetken, että tekisin fetapurkkeihin lahjaksi pikkuisia maailmoja, mutten keksinyt, mistä saisin asukkaat purkkeihin. Ei oikein ollut aikaa lähteä sopivaan kauppaan eikä kotoakaan löytynyt mitään näppärää. :)

  Tykkää

 2. Oi, pilttipurkkien minimaailmat kuulostavat söpöiltä! Mä mietin myös hetken, että tekisin fetapurkkeihin lahjaksi pikkuisia maailmoja, mutten keksinyt, mistä saisin asukkaat purkkeihin. Ei oikein ollut aikaa lähteä sopivaan kauppaan eikä kotoakaan löytynyt mitään näppärää. :)

  Tykkää

 3. Välillä sitä onnistuu löytämään jotain, jonka täydellisen sijoituspaikan keksii vasta myöhemmin. :) Mä mietin, että jos olisin ehtinyt tehdä purkkeja lisää lahjaksi, olisin käynyt ostamassa joltain tarpeeksi kattavalta leluosastolta sellaisia pieniä muovisia aidonnäköisiä eläimiä.

  Tykkää

 4. Välillä sitä onnistuu löytämään jotain, jonka täydellisen sijoituspaikan keksii vasta myöhemmin. :) Mä mietin, että jos olisin ehtinyt tehdä purkkeja lisää lahjaksi, olisin käynyt ostamassa joltain tarpeeksi kattavalta leluosastolta sellaisia pieniä muovisia aidonnäköisiä eläimiä.

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s