Tipulan vuosi 2015 tiivistettynä

Onneksi on blogi ja kamera, joiden avulla on tullut hieman jäsennettyä kulunutta vuotta! Näin jälkikäteen mietittynä vuosi nimittäin on mennyt niin vauhdilla eteenpäin, ettei puoliakaan jutuista muista. Väsymykselläkin tosin on ehkä osansa siihen, miksi etenkin kevät on aavistuksen verran hämärän peitossa…

Tipulan vuosi 2015 on ollut antoisa, mielenkiintoinen ja opettavainen. Olen oppinut paljon blogin kirjoittamisesta, tästä paljon puhutusta blogimaailmasta sekä blogin hienosäätämisestä – olen sörkkinyt jopa html-koodia! Valokuvaaminen on kehittynyt paljon, mutta paljon olen oppinut myös kuvankäsittelystä. Esimerkiksi valkotasapainonsäätäminen on oikein näppärä juttu!

Herkuttelijoina vuoteemme on mahtunut monia maukkaita ruokia. Olemme juhlineet tyttöjen synttäreitä (Tipunen 2 v ja Untuvikko 1 v), juhannusta, kekriä ja joulua. Pöydästä on löytynyt pupukakku, mustikkapiirakka ja suklaajäätelöä. Suklainen snickers-kakku oli superhyvä ja positiivinen yllättäjä oli maidoton ja kananmunaton mansikkakakku. Kuvasin myös erään viikon arkiruoat ja etsin inspiraatiota uusiin ruokiin. Ihan vielä inspiraatio ei ole päässyt käytännön tasolle, sillä syömme edelleen samoja kana- ja jauhelihakastikkeita. :D

Alkuvuodesta Tipula oli hurjan aktiivinen ja Hyvän mielen vuosi 2015 -kampanja näkyi blogissa vahvasti. Keväällä yöheräilyt alkoivat väsyttää, mutta yöt paranivat onneksi hieman kesää kohti. Kesälomalla aika kuitenkin suuntautui kotoiluun blogin sijasta ja postauksia alkoi tulla harvemmin. Loman jälkeen Tipunen lopetti päiväunien nukkumisen, jolloin blogille käytettävä aika hupeni entisestään. Nyt loppuvuodesta olen tarkoituksella ja välillä inspiraation puutteenkin takia rajoittanut blogiin käytettävää aikaa ja koneella istumisen sijaan olemme pelanneet Miehen kanssa lautapelejä ja katsoneet telkkaria. Olen pitkästä aikaa virkannut, askarrellut ja hieman lukenutkin. Kirjat ovat tosin kaikki edelleen kesken, mutta ehkä saan luettua ne ensi vuoden aikana.

Tänä vuonna olen ehtinyt toteuttaa esimerkiksi nämä nopeat DIY-työt. Vuoden aikana on valmistunut esimerkiksi tuunattu tarjotin, lehtikoristeita, koivuaiheiset taulut sekä vaippakakku. Sen sijaan olen ansiokkaasti tehnyt ja ”tehnyt” nyt lähes vuoden päivät leikkikeittiötä Tipuselle. Keittiö ei valmistunut 2-vuotissynttärilahjaksi, ja kohta onkin jo 3-vuotissynttäreiden aika. Ehkä keittiön aika on muutenkin vasta nyt, kun Untuvikko ei ole heti kimpussa syömässä sitä!

Vuoden aikana olen osallistunut usein MakroTex-valokuvahaasteeseen. Aiheet ovat olleet inspiroivia ja ajankohtaisia, joten valokuvia on ollut ilo ottaa. Esimerkiksi nämä kuvat ovat näkyneet MakroTex-haasteissani:

Yhteisöllisyys ja vaikuttaminen ovat näkyneet tänä vuonna Tipulassa. Kuten pari päivää sitten muistelinkin, alkuvuodesta sysäsin liikkeelle Ilahduta bloggaajakaveria -kampanjan. Kesäkuussa puolestaan oli Sinä loukkasit minua -kampanja, jossa heräteltiin ihmisiä huomaamaan, miten julmaa blogien kommentointi voi olla. Samaan aiheeseen liittyen ihmettelin alkusyksystä somen keskustelukulttuuria ja vähän aikaa sitten osallistuin #verkkorauhaa-kampanjaan. Lisäksi vuoden aikana on voinut linkata postauksia Kuukauden positiivisiin, joka tosin marras-joulukuussa unohtui täysin muiden kiireiden alle.

Alkuvuodesta tutustuin hienoihin äiteihin Mammaliigan merkeissä ja kesällä kahteen ihanaan naiseen Pienen teehetken merkeissä. Vaikka syksy on ollut kiireinen, on ollut hienoa päästä kirjoittelemaan yhteistä blogia Tainan ja Heidin kanssa! :)

Tähän kuvatulvan loppuun täytyy tottakai laittaa vielä muutama kuva murusistamme. Tytöt ovat kasvaneet ja oppineet paljon, alkaneet leikkiä yhdessä ja innostuneet puhumaan. Voi tätä pulputuksen määrää, kun Tipunen on vihdoin päässyt puhumisen vauhtiin ja pikkusisko tulee hurjalla vauhdilla perässä!

Kotiäitivuosi tyttöjen kanssa on ollut antoisa ja aikatauluttoman stressitön, mutta myös väsyttävä, hermojakiristävä ja ylityöllistävä. Vuoden 2016 kotiäitivuoteen lähden kilpavarusteluhengessä Argi+-ravintolisän ja Oppi & Ilon taaperopuuhaa -korttien voimin. :D

 

Mitä teille jäi mieleen vuodesta 2015?
Entä miltä näyttää vuosi 2016? :)

Ihan superiso kiitos kaikille Tipulassa silloin tällöin tai useammin piipahtaneille! On ollut huisin hienoa kirjoitella teille ja teidän kanssa! Nähdään ensi vuonna! :)

. . . . . . .

Tipulaa voit seurata sivun alareunasta löytyvän Bloggerin lukijaraadin lisäksi Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löydät Instagramista!

Pieni Lintu - MakroTex challenge

56 kommenttia artikkeliin ”Tipulan vuosi 2015 tiivistettynä

 1. Ihanalta näyttää vuosi 2015! Minulle on jäänyt mieleen nuo ahkerat askartelusi ja ihanat reseptit, joita olet jakanut meillekin – kiitos niistä :)Ja tyttöset – niin ihanat pienet pupupipoiset taaperot! Nyt käyn omien kuvien kimppuun – katsotaan mitä saan aikaiseksi.Iloista vuoden vaihteen odotusta!

  Tykkää

 2. Ihanalta näyttää vuosi 2015! Minulle on jäänyt mieleen nuo ahkerat askartelusi ja ihanat reseptit, joita olet jakanut meillekin – kiitos niistä :)
  Ja tyttöset – niin ihanat pienet pupupipoiset taaperot!
  Nyt käyn omien kuvien kimppuun – katsotaan mitä saan aikaiseksi.
  Iloista vuoden vaihteen odotusta!

  Tykkää

 3. Sinun blogissasi on ollut kyllä monipuolisia juttuja tänä vuonna! Ihailen kykyäsi uudistaa ja kehittää blogiasi ja saada sille positiivista näkyvyyttä.

  Tykkää

 4. Sinun blogissasi on ollut kyllä monipuolisia juttuja tänä vuonna! Ihailen kykyäsi uudistaa ja kehittää blogiasi ja saada sille positiivista näkyvyyttä.

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s