Pienten teekutsut ja helppo ohje ommeltuihin teepusseihin

Vaapulan blogissa pyörivät taas käsityöhaasteet, kiva! Osallistuin helmikuun haasteeseen, jossa aiheena on Ystävälle ja tänään pääsen vihdoin paljastamaan, mitä olen puuhaillut tammikuun lopulla!

Ensin ajattelin tehdä jotain aikuisille ystävilleni, mutta katsellessani eräänä päivänä tyttöjä touhottamassa keskenään totesin, että tämän ystävänpäiväprojektin omistan sittenkin ehdottomasti heille. On ollut valtava ilo huomata, kuinka tytöt ovat etenkin kesän jälkeen alkaneet tehdä asioita yhdessä ja kuinka heistä on muodostumassa oikein mainio tiimi. Vaikka sisko usein aiheuttaakin harmia milloin mistäkin syystä, sisko on myös selvästi tärkeä molemmille. Siskon perään kysellään toisen ollessa muualla ja siskolle tuodaan juuri se oikea unipupu kaveriksi illalla. Telkkaria katsoessa siskon vieressä istutaan ihan kylki kyljessä, vaikka sohvalla olisi tilaa isommallekin hajuraolle. Joskus jopa innostutaan pussaamaan siskoa, mikä on erityisesti isosiskolta ihan valtavan suuri kiintymyksenosoitus.

SONY DSC

SONY DSC

Ei kuitenkaan kahta ilman kolmatta – olen superiloinen siitä, että lähes kolmen vuoden lämmittelyn jälkeen myös kaverisuhteet ovat pikkuhiljaa muodostumassa! Jotta alkavat leikit kaverin kanssa jatkuisivat, tein ompeluksia myös kaverille vietäväksi. Toivottavasti vielä muutama kynnys madaltuu ja yhteisleikit saavat hiljalleen tuulta alleen. :)

Ruokaleikeistä innostuneille neideille ompelin teepussukoita, jotta myös pupukaverit saavat nauttia lämmintä juomaa. Yritin etsiä ompeluohjetta teepusseihin netistä, mutta monet tuntuivat aivan liian työläiltä. Päätin siis tehdä pelkistettyjä teepusseja suojapusseineen – sellaisia, jotka on helppo toteuttaa ja nopea ommella silloinkin, kun oma vapaa-aika on kortilla.

Pitkän tauon jälkeen oli kiva ottaa ompelukone esille ja pitihän sitä tottakai räpsiä kuvia myös tekovaiheista. Tässäpä siis ohjeet näihin näppäriin teepusseihin!

Teepussi

Leikkaa valkoisesta kankaasta (tässä suht jämäkkää puuvillaa) suorakaiteenmuotoinen kappale mitoilla 5,5 cm * 15 cm. Taita kaksinkerroin ja nipsaise avonaisesta reunasta kulmista pois palat. Avaa kappale ja huolittele sivut. Taita uudestaan kaksinkerroin ja ompele sivut n. 0,5 cm:n etäisyydeltä reunasta. Muista jättää kääntöaukko keskelle! Käännä pussukka ja täytä vanulla.

Leikkaa lipuketta varten kankaasta 4 cm * 8 cm -kokoinen pala. Huolittele sivut ja käännä kappale kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain. Ompele kaksi sivua n. 0,5 cm:n etäisyydeltä reunasta ja jätä keskimmäinen sivu kääntöaukoksi. Käännä.

Taita molemmista kappaleista kääntöaukon reunat sisälle ja ompele sivut  kiinni – sujauta väliin pätkä puuvillalankaa.

Ulkopussukka

Leikkaa kankaasta 8 cm * 20,5 cm -kokoinen kappale sekä halutessasi valkoisesta kankaasta 4 cm * 4 cm -kokoinen pala ja kirjoita siihen kangastussilla haluamasi teksti. Silitä käänteet: vasemmasta reunasta katsottuna käänteiden välit ovat 3,5 cm, 3,5 cm, 8 cm ja 5,5 cm. Huolittele kappaleen sivut ja aplikoi halutessasi kuva teepussin keskelle (kohta, jossa käänteiden välissä on 8 cm).

Itse hahmotin kappaleen ompelun ja kääntämisen helpoiten niin, että taittelin sen oikeannäköiseksi: oikeasta sivusta taitetaan reuna keskelle ja toisesta päästä käänne kaksinkerroin oikean sivun päälle. Pidin päät päällekkäin ja käänsin työn. Kun pussukka on käännetty, 3,5 cm leveä läppä jää siis alle ja päälle jää 5,5 cm kangasta. Ompele sivut n. 0,5 cm:n etäisyydeltä reunasta ja käännä työ oikeinpäin.

Valmis! En jaksanut alkaa säätää tarranauhojen tai muiden kiinnityssysteemien kanssa, joten tällainen koristetyynyratkaisu oli todella näppärä. Teepussin saa sujautettua hyvin pussiin (tosin nämä alle 3-vuotiaat tarvitsevat siinä hieman apua, mutta onpahan ainakin jotain, mitä treenata!) ja reunat näyttävät siisteiltä.

Jotta teekutsuilla ei tarvitsisi litkiä vain teetä, virkkasin nopeasti kaveriksi muutaman Dominon. Sokerilakon takia ei kaapista löytynyt oikeaa keksimallia, joten taisin innostuksissani tehdä aavistuksen liian isot Dominot. Täytettä on kuitenkin samassa suhteessa kuin oikeissa kekseissä. ;)

Kohta lähdemme viemään lahjuksia taaperoystävälle! Katsotaan, saammeko aikaiseksi sopuisan teehetken!

Käyhän kurkkaamassa muitakin käsityöhaasteeseen osallistuneita töitä täältä! Tipulan ystävänpäiväviikon arvonnan puolestaan löydät täältä. :)

. . . . . .

Tipulaa voit seurata sivun alareunasta löytyvän Bloggerin lukijaraadin lisäksi Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löydät Instagramista!

31 kommenttia artikkeliin ”Pienten teekutsut ja helppo ohje ommeltuihin teepusseihin

 1. Taas ihan mahtava idea! Kiitos!Tämä on pakko toteuttaa joskus, sillä tuo meidän 2,5v neitokainen käy välillä ottamassa äidin oikeita teepusseja leikkeihinsä ja sen jälkeen niitä ei halua enää ottaa oikeaan käyttöön kun ovat pyörineet mm. lattialla.Tuollaiset leikkiteepussit on kyllä pakko väkertää meillekin, ihanat!

  Tykkää

 2. Mä kanssa mielenkiinnolla odotan, millaiset välit tytöillä on muutaman vuoden päästä! Hauska kyllä seurata näin sivusta, miten taitojen kertyessä myös tyttöjen keskenäinen puuhastelu kehittyy. :)

  Tykkää

 3. Hih, hauska aina kuulla, miten monet leikit menevät ikäkausittain. Taitaa todella monessa tämänikäisten lapsosten perheessä olla kahvi- ja teekattauksia. :) Mun virkatut herkut ovat hieman tuollaisia kotitekoisenoloisia… ehkä yritän joskus uudestaan virkata herkkujakin. :D

  Tykkää

 4. Ihania teepusseja! Tykkään näistä väreistä paljon. Kiitoksia ohjeesta, täytyy laittaa muistiin, jos ystävien pienille tytöille joskus tarvitsee tehdä jotain pientä viemistä :).

  Tykkää

 5. Toivottavasti teilläkin kutsuillaan hetken päästä! Seuraava projekti voisi olla herkkujen tekeminen, sillä nyt suurin osa teetarjottavista koostuu porkkanoista ja muista kasviksista. Vaikka toki ovathan ne huomattavasti keksejä terveellisempiä. :)

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s