Pääsiäistä ja herkuttomuusfiiliksiä

Heippahei! Pääsiäinen on jo loppusuoralla ja 3-vuotissynttäreitäkin on juhlittu antaumuksella kahtena päivänä. Blogin pariin on ollut vähän haastava ehtiä, mutta tässä vihdoinkin palasia pääsiäisestämme. Tällaiset kevätjuhlat ovat ihania kaikkine väreineen!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Palmusunnuntaina oven takana oli useampaankin kertaan noitia ja kissoja. Tänä vuonna vitsoja tulikin paljon, sillä lähes jokainen virpoja antoi vitsan, vaikka olisikin ollut isommassa porukassa mukana. Itse en ehtinyt enkä muistanut edes miettiä pajunoksien etsimistä, joten tällaiset kotiin tuodut ja valmiiksi koristellut pääsiäiskoristeet kelpaavat oikein hyvin!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Synttäreiden aikaan koti täyttyi niin hyvin kukista, että maljakotkin ehtivät loppua. Yllä on pikahätäratkaisu, kun kippasin jouluisen metsän pois hillopurkista. Tulipahan sekin viimein tyhjennettyä!

SONY DSC

Keittiössä luovuin hetkeksi vahakankaasta ja asettelin pienemmän liinan pöydälle. Pöytä näytti ihan alastomalta! Tipunen protestoi liinan vaihtamista ja muisti huomauttaa joka ruokailukerralla, kuinka edellinen liina oli parempi ja keltainen liina ei ole hyvä. Lopulta tuo taisi olla pöydällä vain pari päivää, sillä kaikkien mielenrauhan takia vaihdoin tilalle synttärijuhliakin silmällä pitäen vihreän liinan. Se näköjään sopii hyvin myös 3-vuotiaan tyylisilmään. :D

SONY DSC

SONY DSC

Instagramissa pohdinkin jo, miten käy hieman myöhässä kylvetylle pääsiäisruohollemme. Hyvin kävi! Löysin kirpputorilta myös aivan ihanan pupupurkin, joka sopi pääsiäiseen ja 3-vuotissynttäreihin täydellisesti. Ihania pikkupupusia!

Koska muuten blogille ei tunnu riittävän niin paljoa aikaa, että ehtisin jakaa kaikki kuvat ja tekemiset heti, kannattaa kurkata myös instagramiin! Sieltä löydyn @tsirppu -nimimerkin takaa ja kuvia päivittyy sinne tiheämmin kuin postauksia blogiin.

SONY DSC

Ja sitten vielä ne herkuttomuuskuulumiset! Helmikuussa tarkoitus oli olla sokerittomalla muutamaa juhlapoikkeusta lukuunottamatta ja ihan hyvin pärjäsinkin – pari kertaa tosin repsahdin, mutta vain pienesti.

Maaliskuulle en asettanut mitään varsinaisia rajoituksia, kunhan vain sokerin mättäminen pysyy aisoissa. Ilmeisesti kahden kuukauden sokerittomuus / hyvin vähäinen herkuttelu toimi, sillä selvästi makea maistuu nyt makeammalta kuin ennen. Nyt jopa ymmärrän heitä, jotka sanovat vain muutaman suklaapalan riittävän makeanhimoon! Totesin myös, että esimerkiksi kahvilan kaakao kermavaahdolla on sittenkin niin makea, että sen hädintuskin pystyi juomaan loppuun. Mitä ihmettä?! Mukana ei edes ollut makusiirappia!

Nyt synttäreiden aikaan on tullut herkuteltua ja olen huomannut napostelleeni taas vanhan tottumuksen mukaisesti keksejä silloin tällöin ohimennessäni. Myös iltaisin olen napostanut suklaata, mutta hyvin, hyvin kohtuullisissa määrin. Sen sijaan maustettuja jogurtteja tai limppareita (!!!) ei edes tee mieli ja se marmelaadipussikin on edelleen koskematta.

Olen siis iloinen tammi-helmikuun sokerittomuusprojektistani ja sen lopputuloksesta. Oikeasti ei tee enää samalla tavalla mieli makeaa! Tosin ensi viikolla taidan jättää pikkunapostelutkin napostelematta, etten vahingossa pääse luisumaan takaisin korkeamman makeansietokyvyn puolelle.

Nyt kiirehdin telkkarin äärelle Miehen kaveriksi. Jos olit myös alkuvuodesta herkuttomalla, olisi kiva kuulla kokemuksiasi ja havaintojasi! :) Käykääs muuten kurkkaamassa myös Kivempaa blogia! Siellä on Viikonlopun linkkiringin sijasta Kevät Linkkirinki, jossa jaetaan kevätaiheisia postauksia. Mainio idea!

Kivaa loppupääsiäistä sinulle! :)

9 kommenttia artikkeliin ”Pääsiäistä ja herkuttomuusfiiliksiä

 1. Sokerittomuusprojektin lopputulos kuulostaa hienolle! Itse pääsin myös niillä omilla keinoillani aika hyvin irti sokerista. Ajattele, en ole syönyt edes yhtään isoa pääsiäismunaa, vaikka superherkkua Mignoniakin on kaapissa!

  Tykkää

  1. Oi, hyvä sinä! :) On kyllä kiva huomata, että pienimuotoinen kärvistely kannatti! Suklaa taitaa olla se mun heikko kohta, mutta aika kohtuudella sitäkin on tullut syötyä. Sen sijaan muita karkkeja ei edes oikein tee mieli. Hassu juttu kyllä! Nyt pidän vain peukkuja pystyssä, etten lipsahda laajempaan herkutteluun takaisin. :)

   Tykkää

 2. Iloisen värikäs ja puuhakas pääsiäinen! Meillä ei tänä vuonna käynyt yhtään vierasta virpojaa – onneksi pikkumiehet hoitivat tuon mallikkaasti ja niin sain koristeltuja oksia pajunkissojen seuraksi.
  Kivaa maaliskuun viimeistä viikkoa – kohta vaihtuu huhtikuu :)

  Tykkää

  1. Tutut virpojat ovatkin usein niitä ilahduttavimpia! Katsotaan, lähteekö meiltä ensi vuonna pupukaksikko virpomaan lähisukua. ;)

   Tykkää

 3. Ihanaa pääsiäistunnelmaa teillä! Värikästä ja iloista. Herkuttomuus tekisi mullekin hyvää, tuli ehkä suklaaöverit pääsiäisenä :D. Mukavaa tiistaita sinne!

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s