Pehmeät herkkupullat (kananmunattomat ja maidottomat!)

Kananmunattomat ja maidottomat pullat

Olen täysin ihastunut tähän pullaohjeeseen ja veikkaanpa, etten palaa maidolliseen taikinaan, vaikka perhe olisikin siltä osin joskus allergiton. Pullat ovat nimittäin superpehmeitä ja superhyviä, vaikka ovatkin maidottomia ja munattomia!

Kananmunattomat ja maidottomat pullat

violetit tulppaanit

Kananmunattomat ja maidottomat pullat

Maidoton ja munaton pullataikina

Noin 24 pullan taikinaan tarvitset:

 • 250 ml vaniljakastiketta (maidoton!)
 • 1 dl vettä
 • 0,75 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 2 tl kardemummaa
 • ripaus suolaa
 • 1/2 palaa tuorehiivaa
 • 6-7 dl vehnäjauhoja
 • 50 g margariinia sulatettuna (maidoton!)
 1. Lämmitä vaniljakastike ja vesi kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva, sokerit, kardemumma ja suola.
 2. Lisää jauhot ja lopuksi sulatettu margariini.
 3. Anna taikinan kohota 40 minuuttia.

Tein helppoja ja nopeita kierrepullia – olen surkea pyörittämään pyöreitä pullia, mutta kauliminen sentään onnistuu. Taikinasta sai sopivasti kaksi kaulittua levyä, joista toiselle levitin lakkahilloa ja rusinoita (oli muuten yllättävän hyvä yhdistelmä) ja toiselle margariinia ja mantelimassaa (takuuvarma suosikki!). Lakkahilloa olen käyttänyt muuten myös muffineissa, joihin se sopi myös hyvin!

Anna pullien kohota rauhassa. Ennen uuniin laittamista voit voidella pullat esimerkiksi hyytelösokerilla. Tähän pullamäärään riitti hyvin 0,5 dl vettä ja 0,25 dl hyytelösokeria. Kiehauta vesi kattilassa, siirrä pois levyltä ja lisää sokeria ja sekoita. Siirrä takaisin kuumalle levylle ja anna kuplahtaa, siirrä sitten pois levyltä ja levitä pullien päälle.

Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Kananmunattomat ja maidottomat pullat

tulppaani

Vinkki! Kokeile täytteeksi myös margariinia / voita ja kookoshiutaleita! On kuulemma todella hyvää, mutta itse en ole ehtinyt vielä testata. :)

Mitä sinä laitat kierrepullien väliin? Uusia ideoita ja makuyhdistelmiä kaivataan! :)


Voit seurata blogia Facebookin, Bloglovin’n, Blogit.fin ja Instagramin kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

11 vastausta artikkeliin “Pehmeät herkkupullat (kananmunattomat ja maidottomat!)

 1. Minäkään en enää käytä kananmunaa pullataikinassa, kun huomasin, että tulee pehmeämpiä pullia ilman sitä. Harmi, kun tuossakin vaniljakastikkeessa on noita E-koodeja, esim. E415 ksantaanikumi, joka voi aiheuttaa herkälle vatsalle suolisto-oireita ja ripulia ): No, onneksi toinen paha E401 karrageeni puuttuu tästä, vaikka tuntuu, että sitä on lähes kaikessa valmiselintarvikkeessa.
  Oma suosikkini pullan täytteeksi on myös mantelimassa.

  Tykkää

  1. Hyvä huomio ja hyvää tietoa lisäaineista! Mä oon tosi huonosti tutustunut e-koodien sisältöihin, mutta pääsääntöisesti vältellään niitä suurimmalta osin. Harmi vain, että etenkin monessa maitoa korvaavassa tuotteessa tuntuu olevan reilusti erilaisia lisäaineita!

   Tykkää

  1. On hyvä ohje, suosittelen testaamaan! Gluteeniton leipominen on mulle vierasta aluetta, mutta ehkä tästä saisi muokattua myös gluteenittoman..? Sikälimikäli kaura on ok. :)

   Liked by 1 henkilö

 2. Oi nam! Mun on pakko laittaa tämä resepti muistiin. Gluteenittomia saa aika helposti vaihtamalla vaan jauhot. Tuo vaniljakastike muuten sopii keliaakikoille (keliaki-liiton sivuilta saa hyviä listauksia sopivista tuotteista, helppo tarkistaa ettei tule tehtyä mokia raaka-aineiden suhteen). Kaura on sallittua, mikäli sitä on käsitelty erillään rukiista, ohrasta ja vehnästä (kuljetukset yms.) eikä sen gluteenipitoisuus ylitä 20mg/kg. Vilja-allergikoille tuo vaniljakastike ei sitten tietenkään sovi. Vaniljakastikkeen voi tehdä tietysti itse, jos haluaa varmistua ettei siinä ole viljaa mm. tästä linkistä pääsee sellaiseen reseptiin (tosin ei sovi pähkinäallergiselle, että se huono puoli) http://www.mytaste.fi/click/index/83142592/antipastaa.blogspot.fi . Myös hakusanoilla maidoton munaton gluteeniton vaniljakastike tuo resepti löytyy. Niin ja minä laitan usein vaniljakreemiä pullien väliin, dallaspullien tapaan. Perinteisesti tietysti meillä maistuu kaneli/voi/sokeri :). Hui, tulipas pitkä viesti, anteeksi :D. Mukavaa viikkoa sinulle Veera!

  Tykkää

  1. Hih, oli pitkä mutta hyvä viesti! :D Gluteeniton leipominen on mulle tosi vierasta, joten etenkin tuo sopivien tuotteiden lista -vinkki oli hyvä! Mun pitäisikin kokeilla joskus vaniljakreemiä – aina mietin, että sitä voisi eri yhteyksissä testata, mutta aina se vain jää ja jää. On varmasti hyvä!

   Tykkää

  1. Kiitos! Mulla alkoi tämän leipomiskerran jälkeen pullahammasta kolottaa ja luulenpa, että mekin tehdään jonkinlaisia leipomuksia loppuviikosta – joko ihan vain pullaa tai jos oikein hurjiksi ryhdymme, niin munkkeja vapun kunniaksi. :)

   Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s