Suklaa-banaanimuffinit (kananmunaton ja maidoton ohje!)

Mukavaa perjantaita kaikille!

Nyt kun en ole enää sokerittomuuslinjalla, on jauhopeukaloa syyhyttänyt aina aika ajoin. Olen yrittänyt pitää herkuttelun kohtuullisena, mutta on pakko myöntää, että lämpimien kelien myötä jäätelönkulutus on kasvanut huimasti. Samalla huomaan, että myös sokerinsietokykykin kasvaa koko ajan – siinä missä maaliskuun alussa yksikin rivi suklaata maistui lähes ylimakealta, ei parikaan riviä tunnu nyt niin kummoiselta.

Näyttää siis siltä, että olen lipsumassa taas kohti sokerista elämää. Aina välillä yritän kuitenkin korvata sokerisen herkun jollain edes aavistuksen terveellisemmällä vaihtoehdolla, ja esimerkiksi nämä maidottomat ja kananmunattomat suklaa-banaanimuffinit täyttävät hyvin herkkukiintiön.

maidoton ja kananmunaton

 • 2,5 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl grahamjauhoja
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1 rkl kaakaojauhetta
 • 1-2 riviä tummaa suklaata pieninä paloina (maidoton, esim. Panda tai Brunberg)
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 0,5 tl soodaa
 • 0,5 dl sokeria
 • 1 dl rusinoita
 • 2 banaania
 • 100 g margariinia sulatettuna
 • 2 rkl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon soseutettu banaani, vesi ja sulatettu margariini. Sekoita kevyesti sekaisin ja kaada taikina muffinivuokiin. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia.

maidoton ja kananmunaton

Nämä kesäkelit ovat näkyneet jäätelökipollisten lisäksi myös ulkona vietetyissä tunneissa. On ihana mennä ulos, kun lapsille riittää päälle vain kengät ja hatut eikä tarvitse taistella haalareiden ja rukkasten peukalopaikkojen kanssa!

Tytöt viihtyvät mainiosti ulkona ja äiti myös – niin kivaa kuin välillä onkin tehdä hiekkakakkuja tai ihmetellä kukkia, en millään jaksa vain hengata pihalla. Kun pienempi ei enää syö kaikkea kädenulottuvilta löytyvää, huomaan nauttivani ulkoilusta aivan eri tavalla kuin viime kesänä – siinä ohessahan pystyy tekemään vaikka mitä! Instagramin puolella jo hehkutinkin, että takapiha kesäkuntoon 2016 -projekti alkoi hetki sitten ja sen parissa on vierähtänyt useampikin tunti. Tytöt ovat olleet mainioita apulaisia ja tonkineet multaa, matkustaneet kottikärryissä, kastelleet kukkia ja siirrelleet reunuskiviä. Välillä on puhalleltu saippuakuplia, potkittu palloa tai juostu rinnettä ylös alas ja välipalat on syöty (vihdoinkin pestyllä) terassilla. Vauvat ovat suloisia, mutta onneksi lapset kasvavat! Tämä 3 v ja kohta 2 v -duo alkaa olla aika mainio parivaljakko. :)

Niin ja siis, kukkapenkki on valmis! Jos se kestää viikonlopun rankkasateet, uskallan ehkä ottaa siitä kuvat ja näyttää teillekin, mitä olemme saaneet aikaiseksi. :D

Kivaa viikonloppua kaikille! Muistakaa sateenvarjot ja kumisaappaat!


Voit seurata blogia Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löytyy Instagramista. Tervetuloa mukaan! :)

4 kommenttia artikkeliin ”Suklaa-banaanimuffinit (kananmunaton ja maidoton ohje!)

  1. Kiva kuulla! :) Kannattaa muuten kurkata tuolta Ruokia-välilehdeltä – sieltä löytyy lisää maidottomia ja munattomia ohjeita ja erityisesti makeita leivonnaisia. :)

   Tykkää

 1. Sinulta kyllä saa hyviä reseptejä, kiitoksia kun jaat niitä! Pikkuhiljaa pitää taas aloittaa pojan synttäreiden valmistelut, joten kaikki makeat reseptit maidottomina ja munattomina ovat todella tervetulleita! Näihinkin on taas niin helppo vaihtaa jauhot gluteenittomiksi.

  Tykkää

  1. Ja sinulta kommentteja, kiitos! :) Mun pitäisi tutustua enemmänkin tuohon gluteenittomaan leipomiseen. Voisinkin kokeilla gluteenittomia jauhoja tässä jokin kerta!

   Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s