Virkatut kesäpipot

Tiedättekö ne hetket, kun koko universumi on vastaan ja kaikki yritykset tuntuvat menevän pieleen? Kun mainio idea osoittautuu surkeaksi ja suunnitelma B:kin menee mönkään useamman kerran?

Ilmoitin itseni alkuvuodesta kahteen Vaapulan käsityöhaasteeseen, joista toinen pyörii juuri nyt teemalla kevään kaunein / komein asu. Tarkoitukseni oli ensin virkata itselleni jotain isompaa, sitten ommella jotain ja lopulta keksin, että tuunaan eräästä mekosta paremman: lisään helmanpituutta virkkaamalla siihen nätin pitsireunan!

Virkkasin iltaisin telkkaria katsellessa ja näin silmissäni upean keltaisen kesämekon. Maanantaina aloin sommitella virkkausta mekon helmaan (pöljä minä, tämän olisi voinut tehdä jo paljon aikaisemmin!) ja huomasin, että lanka on liian paksua, väri liian vaalea, pitsi liian matala ja pituutta on liian vähän, vaikka luulin sitä olevan tarpeeksi. Ja lankakin meinasi loppua.

Nolona siis täytyy tunnustaa, ettei tällä kertaa täältä löydy kevään kauneinta asua, mutta nopeilla suunnitelmamuutoksilla ja purkutöillä sain aikaiseksi ehkä kaksi kevään söpöintä asustetta. :D

ohje

ohje

Tadaa, elämäni ensimmäiset virkatut pipot!

Pipot on virkattu perusohjeen mukaan pylvässilmukoilla eli 6 ketjusilmukkaa lenkiksi, ensimmäisellä kerroksella 3 ketjusilmukkaa ja 11 pylvästä ja seuravalla kerroksella kaksi pylvästä jokaiseen silmukkaan. Sen jälkeen jokaisella kerroksella lisäyksiä tulee yhden silmukan verran harvemmin:

 • 3. krs: 1 pylväs, 2 pylvästä samaan silmukkaan, 1 pylväs, 2 pylvästä samaan
 • 4. krs: 2 pylvästä, 2 pylvästä samaan silmukkaan, 2 pylvästä, 2 pylvästä samaan
 • 5. krs: 3 pylvästä, 2 pylvästä samaan silmukkaan
 • 6. krs: 4 pylvästä, 2 pylvästä samaan silmukkaan jne.

Kerrokset on suljettu piilosilmukalla ja seuraavalle kerroselle on siirrytty kolmella ketjusilmukalla (jotka vastaavat ensimmäistä pylvästä). Lisäyksiä tehdään kunnes ympyrä on ympärysmitaltaan yhtä iso kun päänympärys – itse mittasin sopivuuden summittaisesti katsomalla, peittääkö ympyrätilkku päälaen.

Virkattupipo4

ohje

Olisi ehkä pitänyt mitata tarkemmin, sillä kuopuksen ensimmäinen versio piposta oli lähempänä uimalakkia kuin pipoa ja esikoisen pipo on hieman yli-iso. Se valuu melkein silmille, mutta tyttö ehti ihastua siihen niin, ettei siihen saa tehdä muutoksia. Onneksi näiden päät eivät ainakaan kutistu, joten ehkä pipo on joskus sopivampi!

Sain tässä ohessa muuten suoritettua käsityökirjahaasteestani toisen kirjan! Ohje reunakuvioon ja kukkaan löytyi Virkkaa kukkia, neliöitä ja reunapitsejä -kirjasta. Tästä olen monesti ennenkin hakenut apua virkatessani tilkkuja ja kuvioita, ja tykkään kirjasta valtavasti! Siitä löytyy monta erilaista mallia, jotka on helppo toteuttaa, vaikka ei olisi erityisen harjaantunut virkkaamisessa.

virkattu pipo

Tällaista siis tällä kertaa. Suuret pahoittelut Mandalle, sillä haastesuoritukseni ei nyt ollut ihan sitä, mitä ehkä odotettiin. Kannattaa kuitenkin käydä kurkkaamassa muiden osallistujien töitä täältä! :)

Kivaa viikonloppua kaikille! :)


Voit seurata blogia Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löytyy Instagramista. Tervetuloa mukaan! :)

14 kommenttia artikkeliin ”Virkatut kesäpipot

  1. Selvästikään ei mene aina suunnitellusti. :D Mutta tulipa kokeiltua pipojen virkkaamista – näitä tulee varmasti tehtyä uudestaankin, kun ei niissä ollutkaan iso homma. :)

   Tykkää

 1. Nämähän on kauneimmat kesäpipot, joten ihan varmasti istuu täydellisesti haasteeseen :). Kauniin malliset ja niin herkulliset värit ❤

  Tykkää

  1. Kiitos Hanna! Tytöt saivat itse valita tuon lisävärin ja valkkasivat kyllä niin omat lempparinsa. Olisin varmaan kummallekin valinnut värit noin, vaikka en olisi mitään heiltä kysellyt. :D

   Tykkää

 2. Voiko mitään suloisempaa ollakaan, kuin pikkutyttö virkatussa kesäpipossaan? Hurjan suloiset ovat ja kivat väriyhdistelmät olet löytänyt. Älä suotta ole pahoillasi, nämä istuvat vallan mainiosti haasteeseen :). Eipä itselläkään sujunut ihan niin kuin suunnittelin… ;)
  Kiitos kirjavinkistä, täytyypä katsella tuota kirjastosta. Pikkuisen kesän tullen on virkkausinnostus nostanut päätään, pari tiskirättiä on valmiina ja muutakin tekisi vielä mieli kokeilla.

  Tykkää

  1. Hih, kiva kuulla Manda! :) Mä olen tykännyt virkata pitkästä aikaa! Virkatessa tarttuu jotenkin fiksumman kokoisiin töihin, kun taas neuloessa tulee suuruudenhulluus ja haluan neuloa paidan tms. Ja eihän tällä ajankäytöllä sellainen valmistu koskaan!

   Tykkää

 3. Suloiset kesäpipot! Ei sujunut minunkaan kaunein asu kuten oli suunniteltu, jonkin näköinen mekko valmistui, mutta juhlamekko päätyi ehkä ikuiseksi ufoksi :)

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s