Kesähaaste: Pois mukavuusalueelta

Olen urautunut ja rutinoitunut! Havahduin hetki sitten siihen, että oleskelen hyvin paljon mukavuusalueen sisäpuolella, teen asioita joita osaan ja käyn tutuissa paikoissa. Välillä voisi olla hyvä astua mukavuusalueen ulkopuolelle, kokeilla jotain ihan uutta tai raivata tilaa jollekin, mitä ei ole viime aikoina ehtinyt tehdä.

Askel mukavuusalueen ulkopuolelle

Askel vaatii rohkeutta ja uskallusta, mutta onneksi sen ei tarvitse olla suuren suuri. Voit aloittaa juuri niin turvallisesta askeleesta kuin haluat!

Kokeile esimerkiksi näitä!

Tutustu lähi- tai kaukoympäristöön

 • poikkea uudelle kadulle tai lähde extempore reissuun kauemmas
 • piipahtaa kaupoissa, jotka olet tähän asti aina ohittanut
 • liiku vieraassa ympäristössä ilman karttaa
 • aja ilman määränpäätä ja poikkea sinne, mikä fiiliksen mukaan tuntuu kivalta

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Opettele jotain uutta

 • ilmoittaudu kurssille tai etsi tietoa kirjoista tai internetistä
 • valitse aihe, jossa olet surkea ja jota olet vältellyt tähän asti
 • hio jotain osaamaasi taitoa uudelle tasolle – opettele lisää tai löydä uusi tapa toimia

Lue kirja

 • tutustu aiheeseen, josta et tiedä mitään tai josta sinulla on hyvin negatiivinen kuva
 • kokeile lukea elämänkerta, runokokoelma tai fantasiaromaani – jotain, mitä et ole ennen lukenut
 • pyydä, että joku muu valitsee sinulle kirjan ja tutustu siihen rohkeasti ilman ennakko-odotuksia

Tee uutta ruokaa

 • kokeile uutta raaka-ainetta tai reseptiä
 • tutustu erilaisiin ruokakulttuureihin
 • käy etnisessä ruokakaupassa tai kotimaisella pientilalla
 • pyydä ruoanlaittokaveriksi ihminen, jonka kanssa et ole koskaan kokannut

Kohtaa ihmisiä

 • hymyile tai keskustele tuntemattoman kanssa
 • osallistu vapaaehtoistyöhön ystävänä nuorelle, vammaiselle tai ikääntyneelle
 • ota yhteyttä unohtuneeseen ystävään
 • puhu aiheista, joita yleensä välttelet

SONY DSC

SONY DSC

Miltä kuulostaa? Oletko sinäkin turvallisesti mukavuusalueen sisäpuolella?

Nyt on hyvä hetki napata tästä kesähaaste itsellekin ja miettiä, mitä uutta tänä kesänä voisi tehdä! Sen ei tarvitse olla mitään suurta tai mullistavaa, mutta jotain, mitä et ole tehnyt koskaan ennen tai ainakaan pitkään aikaan. Voisitko esimerkiksi opetella virkkausta, lähteä juoksulenkille tai leipoa uudenlaisen kakun? Tai opetella olemaan tekemättä mitään tai raivata vihdoinkin kaapit siisteiksi? Jos lähdet haasteeseen mukaan, niin olisi tosi kiva kuulla, millä haastat itsesi ja miten haaste etenee!

Mitä uutta siis aiot tehdä kesällä? Ja hei, saa heitellä taitoehdotuksia! Katsotaan, jos löytäisin sieltä jonkin hyvän idean, johon tarttua. :)

Kivaa sunnuntaita! :)


Voit seurata blogia Facebookin, Bloglovin’n, Blogit.fin ja Instagramin kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

26 vastausta artikkeliin “Kesähaaste: Pois mukavuusalueelta

  1. Täytyy kyllä kokeilla sitä! Tein muutama vuosi sitten jo yhden pienen kokeilun, mutta koostumus oli jotenkin niin palasaippuamainen, että kokeilu jäi hyvin lyhyeksi. Tällä kertaa mä voisin varautua useammalla eri ohjeella ja sitkeämmällä asenteella. Sitten avokadoa mutustaessa yritän pitää mielessä, miten lapsiltakin menee jopa 15 kertaa siihen, että tottuvat uuteen makuun. Saattaa tulla avokadokesä! :D

   Tykkää

 1. Upean värikylläiset unikkokuvat! Mukavasti haastat itsesi :) Arjen kiireissä helposti tulee tarrauduttua rutiineihin: helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Nyt olen poikkeuksellisen paljon kokeillut uusia juttuja. Johtuneekohan tästä lomailusta, että olen ollut poikkeuksellisen tarmokas olosuhteisiin nähden. Katsotaanpa sitten, miten käy, kun vauva syntyy…

  Tykkää

  1. No niinpä, kiireisinä päivinä tulee pitäydyttyä tutuissa ja turvallisissa rutiineissa! Ehkä näin kesällä voi sitten olla hieman hurjempi. :)

   Tykkää

 2. Upeita kuvia!
  Kannattaa todella ravistella itseään rutiineista. Se on piristävää ja niin pitäisi tehdä tarpeeksi usein. Samanlaisen toistoon ajautuu yllättävän helposti ja nopeasti.
  Itselleni paras uusi aluevaltaus on ollut kotijumppa, johon hurahdin talvella. Nyt pitäisi saada jumppaan jo uusia liikkeitä ;).

  Tykkää

  1. Kiitos! Ja oh, kotijumppa! Se on mulle aivan vierasta aluetta, joten siinäpä olisikin mielenkiintoinen kesäprojekti! Wiihin meiltä löytyy yksi zumbalevy, mutta sekin on jäänyt äärimmäisen vähäiselle käytölle. Tämäpä asia pitää laittaa mietintämyssyyn!

   Tykkää

  1. Hih, hyvä ajoitus! Kirjoita ihmeessä aiheesta, on mielenkiintoista lukea, mitä muiden mukavuus- tai epämukavuusalueelta löytyy! :)

   Tykkää

  1. Mulla innokkuus mukavuusalueen ulkopuolelle riippuu vähän päivästä – joskus olisi isokin into tehdä jotain uutta ja erilaista, mutta usein kaipaa tuttua ja turvallista puuhaa. Kaunista kesäviikkoa sinne! :)

   Tykkää

 3. Upeita unikkokuvia ♥ Niin ihanan värikkäitä ♥
  Mä myönnän, että oon kans kaavoihini kangistunut, mutta toisaalta tutut rutiinit taas tekee arjesta helpompaa. Kesä tosin rikkoo muutenkin rutiineja, kun kerhot on lomilla ja ainoa mikä määrittelee viikkorytmin on se, että muistaa mennä toripäivänä torikahvilaan =)

  Uuden oppiminen on kuitenkin niin ihanaa, että voisin vaikka haastaa itseni opettelemaan jonkun uuden käsityötaidon tai ihan oikeasti kokeilla tuota, ettei tekisi mitään. Sepä olisikin huimaa! Kuulisikohan sitä silloin omat ajatuksensa? Pitää funtsia =)

  Tykkää

  1. Kiitos Johanna! Mä ihastuin unikoihin heti, kun bongasin ne anopin kukkapenkistä. Ihanat väriläiskät!

   Mua myös vähän houkuttelisi opetella jokin uusi käsityötaito. Oon huomannut, että tosi moni asia jää toteuttamatta, koska ”en osaa” tai ”kauhea vaiva” tai ”en tiedä, mitä siihen tarvitaan”. Mutta eipä niitä koskaan voi osata, jos ei opettele! Täytyy miettiä, mikä olisi sopivanlainen projekti. :)

   Tykkää

 4. Minä aina aika useinkin pompin pois mukavuusalueelta, mutta kyllä sitä mukavuusaluettakin välillä tarvitaan. On ihanaa, kun joskus ei tarvitse jännittää ja rohkaistua, vaan saa vaan tehdä jotain tuttua. Se antaa voimaa myös mukavuusalueelta ponkaisuun.

  Tykkää

  1. Totta tuo! Mä ainakin olisin varmasti paljon stressaavaisempi, jos olisin enemmän epämukavuusalueellani. Ehkä sietokykykin paranisi, mutta tällainen stressitön elämä on toisaalta kyllä myös ihan tosi jees!

   Tykkää

 5. Aivan ihanat kuvat! ♡ Ja joo, hyvä haaste. Urautuminen on ärsyttävää ja tympeää. Tekee elämästä rajoittunutta. Itse ärsyynnyn välillä itsessäni siihen niin rajusti, että teen jopa jotain niin radikaalia, että ruokakaupassa harhautan itseni tutulta reitiltä ja poimin hyllystä lähes umpimähkään mitä sattuu. ;) Kotona sit ihmetellään et mitähän näillä sitten tekee. ;)

  Tykkää

  1. Hih, kiitos Sanna! Pääsin taas kyykkimään kukkapenkkiin. :D

   Tuollainen ruokakauppaeksyminen olisikin hauska kokeilu! Se ei ole käynyt ikinä mielessäkään, mutta toi olisi suht helppo toteuttaakin! Saattaa tosin olla, että sitten mä joudun syömään pöperöt ihan yksinäni. :D Mainio idea, joka varmasti toteutuu kesän aikana!

   Tykkää

 6. Onpa kauniita kuvia!

  Tää mukavuusaluehaaste on kyllä juuri täydellinen itsellekin, tuntuu että niihin omiin tapoihin niin juurtuu. En edes muista, milloin olen edellisen kerran kokeillut uutta ruokaohjetta tai lukenut kirjan loppuun, joten aika lailla samoilla mukavuushaasteilla mennään! Myös valokuvauksessa voisin haastaa itseäni enemmän, ja kerrankin varata kokonainen iltapäivän taitojeni hiomiseen, je kenties myös opetella uutta. Kiitos inspiraatiosta! :)

  Tykkää

  1. Ihana haaste!<3 Tähän on pakko lähteä mukaan!:) Mä tykkään välillä juuri tietoisesti ylittää rajoja, ja tämä ois just sitä. Ihanaa, kun osallistut myös Kukkailotteluun ja linkkailet! Kiitos Veera<3

   Tykkää

   1. Hih, kiva että lähdet mukaan haasteeseen! Ja kiitos myös kivasta linkkiringistä! Harmittaa ihan, etten ehdi joka kerta mukaan. :D

    Tykkää

  2. Valokuvaus olisi kyllä yksi kohde, jossa olisi kiva kehittyä! Siinäkin olen jo pitkään ajatellut, että ”sitten joskus kun…”, mutta oikeastihan voisin tänä kesänä opetella vihdoinkin vähän tarkemmin kameran asetuksia! Superkiva kuulla, että sait inspiraatiota! :)

   Tykkää

 7. Minä löysin tähän kivaan postaukseesi Mansikkatilalta. Minä se opettelen lasten kasvettua olemaan laiskempi ja itsekkäämpi, mikä ei aivan helppoa ole. Lehtijuttujen myötä olen loikannut mukavuusalueeni rajan yli ja löytänyt itsestäni photogeenisisyyden ja valovoiman. Uudet tuulet virkistävät! Nyt pölkyttämään kätköjä/jemmoja huomiselle Ikea -kirppikselle. Terveisin Tuija

  Tykkää

  1. Laiskuus ja itsekkyys kuulostaa oikein hyviltä taidoilta! Välillä on ihan hyvä ajatella itseään. :) Kiva, että löysit blogiin ja tervetuloa uudestaankin!

   Tykkää

 8. Mansikkatilan mailta tupsahdin tänne ja tämähän onkin hauska haaste itselle! Minä kyllä pysyttelen aika visusti mukavuusalueellani, mutta nythän sitä voisi haastaa itsensä johonkin ihan uuteen, vaikkapa juoksulenkkiin aamulla ajoissa…

  Tykkää

  1. Tsemppiä haasteisiin! Onneksi alkuun voi ottaa ihan pieniäkin haasteita, niin elämä ei mene ihan liian jännäksi. :) Kiva kun kävit ja tervetuloa uudestaan! :)

   Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s