Kesäillan nopeat kauralastut

kananmunattomat ja maidottomat kauralastut

Heippa ja terveisiä kiireen keskeltä!

Allaolevia kuvia käsitellessäni aloin miettiä, miksi viime päivät ovat tuntuneet jotenkin todella kiireisiltä. Mihin aika on mennyt, kun en ole ehtinyt bloginkaan pariin? Onko oikeasti ollut näin hoppu? Nyt istahdan hetkeksi, keitän teetä ja nautin näitä maidottomia, munattomia ja gluteenittomia kaurakeksejä. Alla on ohje sinullekin, ole hyvä. :)

kananmunattomat ja maidottomat kauralastut

kananmunattomat ja maidottomat kauralastut

Kauralastut (maidoton, munaton ja gluteeniton ohje!)

 • 75 g margariinia
 • 1 dl sokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 3 dl kaurahiutaleita
 • 0,5 dl päärynäsosetta
 • 2 rkl perunajauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 1. Sulata margariini kattilassa, lisää joukkoon muut aineet. Sekoita hyvin.
 2. Nostele taikinasta pieniä kekoja leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Muista jättää hyvin tilaa, sillä lastut leviävät uunissa!

Paista 175 asteessa n. 10-12 minuuttia ja anna jäähtyä pellillä.

kananmunattomat ja maidottomat kauralastut

kananmunattomat ja maidottomat kauralastut

Uusia muotoja perinteisiin kauralastuihin saat esimerkiksi taivuttamalla lastuja. Nosta uunista tulleet, vielä hieman pehmeät lastut joko leivinpaperilla vuoratun kaulimen ympärille tai taivuta niitä reunoista esimerkiksi veitsen ja lusikan avulla. Hauskoja muotoja saat myös paistamalla lastuja piparkakkumuottien sisällä!

Nyt menen jatkamaan näperrysprojektejani! Näyttää siltä, että tänä kesänä monen, monen vuoden tauon jälkeen saatan pitää hattua päässä!

Kivaa kesäiltaa sinulle ja ihania juhlia kaikille niitä viikonloppuna viettäville. :)


Voit seurata blogia Facebookin, Bloglovin’n, Blogit.fin ja Instagramin kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

6 vastausta artikkeliin “Kesäillan nopeat kauralastut

 1. Näyttää herkulta! Mun pitää kokeilla, kun nuo kauralastut ovat aivan ihania, mutta jostain syystä en ole niissä ikinä onnistunut =)

  Mä olen ihmetellyt ihan samaa, että miten nämä päivät ovat muuttuneet näin kiireisiksi ja ihan varmasti joku syö multa tunteja vuorokaudesta. Mun oli tarkoitus hidastaa kesäksi, mutta tuntuu, että tahti vain kiihtyy. Mä tiedän, että yksi aikasyöppö on netti ja some ja niiden käyttöä yritän vähentää jättämällä puhelimen sisään kun mennään ulos. Senkin ajan voi sit vaikka virkata tai nyppiä rikkaruohoja =)

  Ihania kesäpäiviä teille ♡

  Tykkää

  1. Mä olen myös viime aikoina jättänyt puhelimen usein sisälle ja kun ulkona on tullut oltua nyt paljon, on sometus jäänyt aika vähäiseksi. Sen sijaan kukkapenkki on rikkaruohoton! :D Tytötkin tykkäävät olla ulkona, joten sisällä kaikki kotityöt sitten jäävätkin hieman vaiheeseen, kun päivät menevät takapihalla tai hiekkalaatikolla… Ja toisaalta itsestäkin on kiva olla ulkona, kun sisällä on tosiaan aikamoinen kaaos. Tästä on tullut itseään toistava kehä, mutta onneksi ulkona tarkenee hyvin. :D

   Kivaa viikonloppua myös teille! :)

   Tykkää

 2. Kivan kuuloinen resepti :). Minullakin on pitkältä ajalta kommentoimatta blogeihin, ja muutenkin on kovin vähän tullut sometettua. Hyväntekeväisyys ompelut veivät aika paljon aikaa ja näin kesäisin menee myös ihan tuolla pojan jalkapalloharkoissa istuessa. Nyt on vielä ollut niin kylmiä säitä, ettei viitsi edes puhelinta kaivaa esille siellä istuessa, kun sormet jäätyy nettiä selatessa :D. Tällä viikolla vielä oli perusharkkojen lisäksi joka päivä jalkapallokoulua. Mutta pyörii se nettimaailma ihan ilman sinne kurkkimista ja onhan se omakin olo paljon rauhallisempi, kun ei vilku silmissä tekstit ja kuvat :). Ihanaa viikonloppua teille <3!

  Tykkää

  1. No niinpä, mua ihan hävettää, miten vähän ehdin kommentoida blogeja! Pitäisi ottaa tavaksi tiettynä iltana keskittyä kommentoimiseen, niin se ei aina unohtuisi tai siirtyisi. :)

   Tykkää

 3. Hei, kauralastut eivät levinneet kyseisellä ohjeella yhtään uunissa. Piti itse litistää lusikalla paistoajan umpeuduttua.

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s