Viisi vinkkiä stressittömämpään kesään

Terveisiä konmarituksen keskeltä! On aika jättää tavarapinot hetkeksi rauhaan ja suunnata ajatukset kohteeseen kesäkuun #listahaaste!

Kesä on ihanaa aikaa, mutta aina välillä monelle meinaa tulla stressiä yhdestä jos toisestakin kesäpuuhasta. Kesään ja kesälomaan kohdistuu paljon odotuksia ja toiveita, ja välillä lomailu on enemmän suorittamista kuin lomailua. Ennen kuin kesä on mennyt ohi, pysähdy hetkeksi miettimään, mitä olet tekemässä!

SONY DSC

Tee tilaa sinulle. Onko ympärilläsi aikasyöppöjä, jotka varastavat ajan ja huomion? Ehkä olet paljon somessa tai selaat muuten puhelinta? Tai ehkä kodin tavarat ovat päässeet kasautumaan läjiksi ja vuoriksi ja kaipaisit tilaa ympärillesi? Kokeile sometonta päivää tai viikkoa, järjestä vaatekaapista pois turhat vaatteet tai käy vaikka läpi tietokoneen tiedostot ja laita kansiot vihdoinkin järjestykseen. Kaikkea ei tarvitse ehtiä järjestää kesäloman aikana, mutta mieti, mikä sinua häiritsee eniten.

Aikatauluta harkiten. Sekä vanhemmat että lapset tarvitsevat myös hetkiä ja päiviä, jolloin ei ole mitään ohjelmaa ja jolloin saa vain olla. Aikatauluja laatiessa kannattaa huomioida myös kumppanin tai lasten mieltymykset, sillä emme ole samasta muotista valettuja – toinen saattaa nauttia tapahtumista ja menoista, toinen rauhasta ja hiljaisuudesta. Kotona viihtyvälle kesä tienpäällä ei ehkä ole se stressittömin vaihtoehto ja reissaajaa puolestaan kotiseinät voivat ahdistaa.

Jousta aikatauluissa ja periaatteissa. Asiat eivät yleensä ole niin justiinsa. Jos ulkona on ihana ilma, jätä tiskit myöhemmäksi. Jos ei nappaa tehdä ruokaa, syö kevyemmin tai osta valmisruoka. Unohda myös kaikki asiat, jotka ”täytyy” tehdä kesällä. Tee ne, joihin on nyt mahdollisuus ja loput seuraavana vuonna. Ei kaikkia elämyksiä tarvitse mahduttaa yhteen kesään.

Älä stressaa säästä. Kesä ei mene pilalle, vaikka sataa tai tuulee. Niin tylsältä kuin se kuulostaakin, tarkeneminen on asenne- ja vaatetuskysymys. Olisi ihanaa päästä käyttämään uusia kesämekkoja, mutta jos on kylmää ja märkää, fiilis on paljon parempi lämpimissä vaatteissa. Sateinen keli estää auringonottamisen, mutta monia kesäpuuhia voi tehdä myös huonommalla ilmalla – esimerkiksi useimmat huvipuistolaitteet pyörivät myös sateella ja pitävät taukoa vain ukkosen aikana.

Löydä kesäisin lempparisi. Mikä on just se juttu, joka tekee kesästä kesän? Säätilaan et ehkä voi vaikuttaa, mutta monissa muissa asioissa voit riemuita kesästä – onko lempparisi ehkä kotimaiset marjat, valoisat aamut tai lenkki iltahämärässä? Lintujen laulu, vihreä luonto tai torielämä? Vai tykkäätkö sittenkin lukea vihdoinkin kirjan alusta loppuun, käydä hyvällä keikalla tai vaikkapa kesäteatterissa?

SONY DSC

SONY DSC

Jos et ole vielä kuullut Listahaasteista, niin kyseessähän on siis Kivemman blogin listahaaste, jossa olen kesäkuussa mukana emännöimässä. Aiheena on 5 ihaninta kesäpuuhaa ja voit osallistua mukaan blogipostauksella tai muualla somessa #listahaaste-tunnusta käyttämällä.

Hyvää juhannusta ja kesälomaa kaikille sen aloittaville! :)


Voit seurata blogia Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löytyy Instagramista. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

10 vastausta artikkeliin “Viisi vinkkiä stressittömämpään kesään

 1. Viisaita sanoja! Mukavaa ja stressitöntä kesää sinulle! Sometauko ja tavaroiden järjestelemistä luvassa jossain sopivassa välissä. Ensin ainakin kerätään voimia täällä Pärnussa. :)

  Tykkää

  1. Kiitos! Katselinkin instasta, että olette reissussa! Näyttää kivalta ja rennolta lomalta! Mä olen vähän niin ja näin sometauon kanssa, mutta tavaroita raivaan senkin edestä. :)

   Tykkää

 2. Erittäin viisaita ohjeita. Noiden ohjeiden mukaan olen ajatellut kesän mennä. Varsinkin tuo vaatekaapin raivaus on listalla. Se piti tehdä nyt viikonloppuna, mutta siihen oli aivan liian hyvä sää… :D

  Tykkää

  1. Mä mietin myös, että raivaan sittenkin jossain vaiheessa vaatekaappini. Luulin viime syksynä ja taas alkuvuodesta, että nyt se on raivattu loppuun asti. Vaan ei olekaan! Tiedän jo nyt, että sieltä lähtee valtavasti vaatteita pois. :D

   Tykkää

 3. Mä olen huomannut, että kesäsade voi olla ihana asia :) Varsinkin, jos on peltikatto. Ei ole hirveästi mitään ihanampaa kuin sateen ropina katossa.

  Tykkää

  1. Niin onkin! Me muutettiin tänne kolme vuotta sitten ja aika siinä ensimmäisinä öinä satoi vettä. Oltiin ihan fiiliksissä siitä, että kuultiin sateen ropina kattoa vasten monen kerrostalovuoden jälkeen. :D

   Tykkää

 4. Fiksuja ajatuksia. Kesän ja loman ei kuuluisi olla stressin aihe.

  Minä unohdin koko listahaasteen. No, ehkä en sitten turhaan stressannut sitä.

  Tykkää

  1. Hyvä, ettet stressannut! Ja ehtiihän listahaasteeseenkin mukaan myöhemmin – heinäkuussa tulee taas uuden listan aiheet! :)

   Tykkää

 5. Kesä on kyl ihmisen parasta aikaa ♥ Satoi tai paistoi =) Sateessa on se hyvä puoli, että silloin voi hyvällä omalla tunnolla tehdä kotitöitä, joita ei oikein raski tehdä aurinkoisella säällä =)

  Mä otan tästä kesästä kaiken irti! Aion nauttia ihan joka hetkestä ja otan oppia lapsilta, että mistä kaikesta voi iloita =) Koskahan viimeksi olen hyppinyt vesilätäkössä? Kuinkahan korkealle vesi lentää, kun siihen hyppää tasajalkaa? Aurinkoista kesää ♥

  Tykkää

  1. Niinpä, mä välillä ihan kaipaan sadepäiviä, jotta ollaan sisällä ja saan järjestettyä tavaroita! :D Aurinkoisina päivinä tytöilläkin on niin kova hinku ulos, ettei niitä pidättele sisällä mikään.

   Superihanaa kesää teille! Tähtää oikein korkeisiin vesiroiskeisiin!! :) <3

   Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s