Nopea mansikkakakku

Hei täältä kiireisen loman keskeltä! Väheneekö sinullakin someaika kuin huomaamatta näin kesällä? Olen viime aikoina hädin tuskin ehtinyt pyörähtää instassa tai fb:ssa ja blogit ovat jääneet valitettavasti lähes kokonaan lukematta. En edes ymmärrä, mihin aika katoaa. KonMarin pariin ainakin, mutta myös käsitöihin ja telkkarin katseluun. Jos et ole vielä ehtinyt lukea paljon hehkutettua KonMaria, niin kannattaa! Meillä on yläkerran aulassa tavaravuori odottamassa jatkosijoituspaikkaa ja loppua ei näy. Olen jemmannut ihan hölmöjä asioita vuodesta toiseen!

Joskus on kiva tehdä kakkuja pitkän kaavan mukaan, mutta joskus nopeus on valttia. Tämä kakku on helppo koota ja pienellä panostuksella siitä saa myös todella näyttävän. :)

SONY DSC

Kakkupohjan ohje löytyi alkujaan Myllyn Parhaan sivuilta. Kakkupohja on maidoton ja munaton ja sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla! Mehevän pohjan resepti on luotto-ohjeeni ja käytössä niin kakuissa kuin piiraissa tai muffineissa.

Mansikkakakku4

Kakkupohja:

 • 3,5 dl vehnäjauhoja
 • 2 dl sokeria
 • 2,5 tl leivinjauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 100 g margariinia
 • 1 dl mangososetta
 • 2 dl hiilihapotettua kivennäisvettä

Sulata margariini ja anna jäähtyä hetken. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon hedelmäsose (mangososetta tuli sopivasti yksi Piltti-purkillinen) ja rasva. Sekoita kevyesti ja lisää lopuksi kivennäisvesi tai vichy. Sekoita mahdollisimman vähän ja kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 40 minuuttia.

SONY DSC

Täyte:

 • 2 dl vispikermaa
 • 200 g appelsiinituorejuustoa
 • 0,5 dl tomusokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle.

SONY DSC

Koristele kakku mansikoilla ja levitä päälle hyytelösokerikiille (n. 1 dl vettä ja 0,5 dl hyytelösokeria). Päälle voi asetella kiilteen jälkeen vielä esimerkiksi muutaman mintun tai sitruunamelissan lehden.

Mansikkakakkuteksti

Jos et ehdi asetella mansikkaviipaleita, saat kivan koristelun myös ihan vain ripottelemalla mansikkalohkoja tai -paloja täytteen päälle.

Kakku on sopivilla maitotuotevalinnoilla laktoositon ja ilman kermatäytettä pelkillä mansikoilla (tai vaikkapa soijavaahdolla) siitä saa herkullisen maidottomankin version. :)

Kivoja kesäpäiviä sinulle! Yritän ehtiä tällä viikolla kirjoitella enemmänkin KonMarin etenemisestä! :)


Voit seurata blogia Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löytyy Instagramista. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

12 vastausta artikkeliin “Nopea mansikkakakku

 1. Nam :)
  Täälläkin aika vierähtää monessa muussa kuin koneen äärellä – kaappien siivousta (varasin kirpparipöydänkin), leivontaa, telkkarin katselua, ulkoilua… Siis ihan täydellistä lomailua :)
  Kivaa kesän jatkoa! <3

  Tykkää

  1. Kuulostaa oikein mukavalta lomailulta! Mulla ei aika ole vielä hirveästi riittänyt leivontaan, mutta ehkä mä jollain tapaa selätän jossain vaiheessa aika- ja leivonnaisten säilytyshaasteet ja pyöräytän vihdoinkin pullia. :) Ihania kesäpäiviä myös sinne! :)

   Tykkää

 2. Kuulostaa kyllä oikein hyvälle kakulle! En ole ehtinyt somettamaan juuri ollenkaan, instaan muutamia pikaisia räpsyjä. Muuten tietokone on ollut kiinni eikä mikään homma ole edennyt :(. Nyt on meillä varmaan viimeinen kesä, kun saadaan koko perheellä yhdessä lomailla, niin ei sitä halua hukata kaikkeen muuhun.

  Tykkää

  1. Samoin! Nyt olen pitkästä aikaa koneella ja someilu on jäänyt kyllä minimiin. Instaan oon pari hassua kuvaa laittanut viime viikkoina, mutta muuten sometus on ollut lähinnä fb:n kirppis- ja roskalavaryhmien kommentointia ja kuvien laittoa. Miehellä loppui loma nyt, joten saa nähdä, löytyykö tästä eteenpäin enemmän aikaa koneella olemiselle. :)

   Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s