TEE ITSE: printattu teksti purnukkaan ilman taustapaperia

Kuka muu välttelee printattujen nimilappujen kiinnittämistä purkkeihin ja purnukoihin, koska taustapaperi on niin ankea? Näin tästä tekniikasta videon jonkun linkkaamana jossain fb-ryhmässä, enkä yhtään muista, mikä videoklippi oli kyseessä. Vaikutuin kuitenkin sen sisällöstä niin, että epäuskoisena oli pakko heti testata, voiko se oikeasti toimia. Ja kyllähän se toimi!

Näin siis saat siirrettyä printatun tekstin (tai miksei kuvankin) vaikkapa pilttipurkin pintaan ilman taustapaperia. Tarvitset vain ihan tavalliselle kopiopaperille printatun tekstin ja ihan tavallista kirkasta pakkausteippiä sekä sakset ja kipollisen vettä.

 diy purkinkoristelu

diy purkinkoristelu

diy purkinkoristelu

diy purkinkoristelu

diy purkinkoristelu

Painele pakkausteipin palanen tekstin päälle ja leikkaa ylimääräinen teippi ja paperi pois reunoilta. Upota teipattu paperinpala pariksi minuutiksi veteen ja rapsuta sen jälkeen paperi irti teipistä. Kun paperi on tarpeeksi märkä, se lähtee helposti irti. Kuivaa teipin liimapintaa kevyesti ja painele kiinni purkkiin.

Niin yksinkertaista, ettei sen uskoisi toimivan, vai mitä? Tyhjässä purkissa kirkkaankin teipin ääriviivat erottuvat hieman, mutta täytetystä purkista niitä ei juurikaan huomaa. Ehdin jo maustekaapin marittamisen yhteydessä kirjoitella purkkeihin tekstejä tussilla, mutta taidanpa nimikoida ne uudestaan!

diy purkinkoristelu

Jos jollain on väritulostin ja kokeilee tätä värillisellä musteella, niin huikkaahan minullekin, miten värit siirtyvät! :)

Kivaa sunnuntaita sinulle! Nähdään tiistaina elokuisten kuvien merkeissä!


Voit seurata blogia Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löytyy Instagramista. Tervetuloa mukaan! :)

26 kommenttia artikkeliin ”TEE ITSE: printattu teksti purnukkaan ilman taustapaperia

  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Tämä oli niin hämmentävän yksinkertaista, ettei sen oikein usko toimivan ennen kuin kokeilee itse. :D

   Tykkää

 1. Hauska idea! Olen teettänyt oman logon jolla olen koristellut kotitekoisten ruokaherkkujen purkkeja, tämä ideahan sopii siihen hyvin. Täyttää logon kanssa kokeilla kirkkaalla pakkausteipillä.

  Tykkää

  1. Oi, kiva idea! Logo näyttää varmasti kivalta! :) Mä mietin myös, että joulua varten voisi ehkäpä perinteisen Keksiainekset yhdessä purkissa -purkin kylkeen teipata teko-ohjeen. Voisi näyttää nätiltä. :)

   Tykkää

   1. Tuskin toimii mustesuihkulla, koska väri on vesiliukoista. Ainostaan laser-tulostimella.

    Tykkää

  1. Joo, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Mulla aina iskee flow ja nytkin tekis mieli tehdä juttuja vaan tällä tekniikalla. :D

   Tykkää

 2. Aivan mahtavaa! Mutta sama epäusko vaanii täälläkin, voiko oikeasti onnistua… :)

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s