Kotimaiset lempparini

Luin jo jonkin aikaa sitten Hesarin jutun kotimaisista tuotteista – niistä, joita ei ole vain suunniteltu Suomessa vaan myös valmistettu täällä. Artikkeli oli aika mielenkiintoinen, sillä toisaalta Suomessa valmistetaan paljon tuotteita, joiden en ajatellut olevan kotimaisia. Toisaalta mukana oli valtavasti tuotteita, jotka olen luullut Suomessa tehdyiksi. Tiesitkö, että esimerkiksi mitään kaupoissa myytävää raakaa pekonia ei ole valmistettu Suomessa, vaikka liha ehkä onkin peräisin kotimaisesta possusta? Tai että osa Vaasan ja Fazerin leivistä tehdään ulkomailla kuten myös kaikki nenäliinojen taskupakkaukset?

Artikkeli keskittyy marketeissa myytäviin tuotteisiin ja ruokiin, mutta niiden lisäksi Suomessa on valtavasti muutakin osaamista. Haluaisin tukea kotimaisia kädentaitajia mahdollisimman paljon, mutta olen vähän pihi enkä yksinkertaisesti raaski maksaa aina extraa kotimaisuudesta. Monet huonekalumme ovatkin peräisin Ikeasta, mutta toisaalta kotoa löytyy myös paljon kotimaisia tuotteita kuten valtaosa astioista, sänkymme patjat tai kotimaisten valmistajien tekemät erilaiset kynttilät.

kotimaisetlempparitlogo

Yritän silti pienillä valinnoilla tukea kotimaisia tekijöitä. Koska olen löytänyt joitain todellisia lemppareita, haluan vinkata niistä myös eteenpäin muillekin. Tervetuloa siis ensimmäisen juttusarjani, Kotimaiset lempparini, pariin! Postaukset eivät ole yhteistyöpostauksia enkä hyödy niistä mitenkään – paitsi sillä ilolla, että joku ehkä innostuu ostamaan tai tilaamaan jotain pieneltä (tai kenties vähän isommaltakin) kotimaiselta yrittäjältä.

Kotimaiset lempparini: PAULIINA RUNDGREN HANDICRAFTS | INDIEBAND BRACELETS | FLOW KOSMETIIKKA | OLE HYVÄ LUONNONTUOTE | TEKSTIILEJÄ

Mitä mieltä olet HS:n jutusta, yllätyitkö myös jostain kohdasta? Oletko löytänyt jonkin superkivan kotimaisen yrityksen, jota voisit suositella? Suosittele nyt!


Voit seurata blogia Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löytyy Instagramista. Tervetuloa mukaan! :)

Tallenna

Advertisement

9 vastausta artikkeliin “Kotimaiset lempparini

 1. Meillä on periaatteena ostaa aina kotimaista jos se on mahdollista. Ja onneksi lähikauppamme vihannestiskit notkuvat lähituottajien vihanneksia, joten heidän tuotteiden ostaminen on aina etusijalla. Tuotepakkauksista katsomme aina mistä raaka-aine on peräisin ja missä valmistettu – esim. lihatuotteet.
  Suosikkileipämme on tällä hetkellä Perheleipureiden Salosen ruisleipä ja toinen ihana kotimainen leivän tuottaja on Ullan Pakari.

  Tykkää

  1. Oi, kiva että teidän kaupassa on panostettu lähituottajien kasviksiin! Me myös katsotaan etenkin lihan ja kasvisten kohdalla kotimaisuutta. Ullan Pakarin leivät ovat myös tuttuja! :)

   Tykkää

 2. Suosisin minäkin mielelläni suomalaista mutta ihan supisuomalaisia tuotteita alkaa olla aika vähän ja joissakin tapauksissa laatu ei ole enää entisen veroista.

  Tykkää

  1. Totta, vaatii varmaan jo melkein salapoliisityötä, jos haluaa varmistua siitä, että kaikki osat tuotteesta raaka-aineita myöten ovat suomalaisia. Mä aina toivon, että korkeampi hinta ja kotimaisuus korreloisivat laadun kanssa, mutta olen silti vähän skeptinen, jos kyseessä on oikein kallis tuote – silloin tuntuu varmemmalta valinnalta ostaa halvempi muualta kuin maksaa mahdollisesti heikosta laadusta paljon. Sitten taas toisaalta välillä laatu ja hinta korreloivat ja silloin voi kehua itseään, kuinka fiksua olikaan panostaa hieman kalliimpaan mutta myös laadukkaaseen ja kestävään tuotteeseen. :D

   Tykkää

 3. Täälläkin pyritään mahdollisimman paljon suosimaan kotimaista niin ruokaostoksilla kuin vaatteidenkin kanssa :)

  Tykkää

  1. Kiva kuulla! Mä olen omissa (ja Miehen – tuntuu jotenkin tosi vaikealta löytää kotimaisia miestenvaatteita!) vaatteissa vähän heikosti tukenut suomalaisia tekijöitä, mutta tyttöjen vaatteissa kotimaisen suosiminen on paljon helpompaa. :)

   Tykkää

 4. Mä haluaisin suosia kanssa kotimaista. Tein uudenvuodenlupauksen, että tästä lähtien ostan vain kotimaisia pesuaineita. Olen käyttänyt Pohjan Neito-tuotteita: kotimaista ja luontoystävällistä :)

  Tykkää

  1. Ainiin! Unohdin äskeisestä. Hauska, kun blogin värimaailma ei ole oranssi. Oranssia nimi saa nyt aivan uuden merkityksen. Oranssi ei ole vain väri, se on jotain syvempää :)

   Tykkää

  2. Täytyykin tutustua Pohjan Neitoon, se on mulle ihan uusi tuttavuus! Mä olen käyttänyt Ole Hyvän pesuaineita ja tykännyt niistä. :)

   Ja kiitos, Oranssiahan on elämäntapa. ;) Mä ajattelin kokeilla tällaista vaihtuvaa ulkoasuväriä ja otsikon alla olevaa kuvaa. Odotahan kuukausi ja saan tänne ruskavärit ja oranssin. :D

   Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s