Metsäterapiaa

Ei onni tule köyhyydestä tai rikkaudesta,
ei maailman antamista aineksista.
Se tulee meistä sisältä, hiljaa hymyillen,
suukottaa poskelle ja kuiskaa korvaan,
– Sinä olet minun valittuni

Kulkivatko sielumme samojen usvien läpi,
saman ikävän kantamina
ja nyt tällä tähdellä, tällä polulla kohdatessamme
sielumme samaa sukua
löysivät levon toisissaan.
– Stina Marjaana Vänskä –

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Viime viikolla värien vaikutuksista kirjoittaessani sivusin myös vihreää, joka rauhoittaa, rentouttaa, virkistää ja parantaa mielialaa. Metsä on täynnä vihreää, joten ei ihme, että luonnossa liikkumisellakin on tutkitusti myönteisiä terveysvaikutuksia.

Tiesitkö, että…

 • Jo 20 minuuttia metsässä vähentää stressiä ja laskee verenpainetta.
 • Henkinen hyvinvointi paranee, kun luonnossa viettää kuukaudessa vähintään viisi tuntia. (Yle / Metsäntutkimuslaitoksen tutkimus).
 • Japanissa metsäterapia on lääkärien suosittelema hoitomuoto, jossa metsässä liikkumisella ja oleskelulla pyritään vähentämään stressiä, masennusta, ahdistusta ja vihaa.
 • Japanilaisten mukaan myös puolustuskyky paranee, kun luonnossa viettää vähintään puolet päivästä (IS-artikkeli).

SONY DSC

Olemme tässä lähiaikoina päässeet Miehen kanssa käymään kahdestaan luontoretkellä pariinkin otteeseen ja metsäterapia käy näköjään myös parisuhdeterapiasta.

Metsässä tallustaessa, hiljaisuutta ihmetellessä ja eväitä vierekkäin nauttiessa sitä huomaa, kuinka tärkeä onkaan se ihminen, jonka kanssa polkuja on kulkenut jo monen vuoden ajan. Kuinka olemme edelleen me, vaikka arkena ympärillä pyöriikin kaksi täydellistä aika-, keskittymis- ja virtasyöppöä.

Tykkäätkö sinä liikkua luonnossa ja huomaatko sen vaikuttavan mielialaasi?

Jos muuten kiinnostaa, niin Akuutista löytyy mielenkiintoinen juttu miehestä, joka päätti parantua masennuksesta lääkkeiden sijaan vaeltamalla Suomen ympäri. Hieno tavoite ja huikea suoritus!

Kaunista syyspäivää sinulle! :)


Voit seurata blogia Facebookin, Bloglovin’n, Blogit.fin ja Instagramin kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Tallenna

Advertisement

27 vastausta artikkeliin “Metsäterapiaa

 1. Metsäläinen olen minäkin! keväällä, kesällä ja syksyllä kävellen ja etsien syötävääkin, talvella hiihtäen.

  Tykkää

  1. Mä olen huomannut saman viime aikoina. Piristää ja rentouttaa etenkin mieltä ja myös lapset näyttävät tykkäävän!

   Tykkää

 2. Ihania kuvia♥ Meillä koko perhe on hullaantunut metsään eli metsäterapiasta tulee nautittua useamman kerran viikossa :)

  Tykkää

  1. Teillä siis suositukset menevät kirkkaasti täyteen! :) Me vasta lämmitellään tätä asiaa, mutta ehkä meistäkin tulee jonain päivänä kunnon luontosamoilijoita. ;)

   Tykkää

 3. Minä käyn hoitolasten kanssa joka viikko metsässä. Välillä lyhyempiä piipahduksia, välillä eväiden kanssa. Pitäisi itse käydä yksin lenkkeilemässäkin enemmän metsässä. Kauniita kuvia olet ottanut!

  Tykkää

  1. Totta, yksin ollessa on ihan erilainen fiilis kuin seurassa. Omalla kohdalla pitäisi myös silloin malttaa ottaa kuulokkeet pois korvista ja nauttia hetki hiljaisuudesta. :)

   Tykkää

 4. Tahtoo metsään kovastikin, mutta vasta kun ne siivekkäät pirulaiset ovat häipyneet… Lähimetsissä niitä ei ookaan, joten sinnehän voisikin lähteä vähän käppäilemään… :)

  Tykkää

  1. Tällä kertaa ei ihan hirveästi ollut enää lentäviä öttiäisiä. Muutama kyllä ja ne heti sopivassa paikassa iskivät kimppuun kun oli vähänkään kauemmin paikoillaan. Mä odotan innolla, että tulee vielä vähän lisää värejä metsään! :)

   Tykkää

 5. Metsä ja luonto on elintärkeä juttu, aivan kauhistuttaa ajatus, että olisi pelkkää asfalttia, betonitaloja ja autoja kaikki ympäristö. Tuo juttu masentuneen vaellusretkestä on hyvä, luin sen joskus aikaisemmin.

  Tykkää

  1. Samoin, vaikken ihan superluontoihminen olekaan, niin kaipaan kyllä ympärille muutakin kuin kaupunkia ja betonia. Mä katsoin vaelluspätkän areenasta ja siinä oli paljon hyviä ajatuksia!

   Tykkää

  1. Voi kiitos Pieni Lintu! Toivottavasti teille löytyy kahdenkeskinen hetki metsäretkelle! Tsemppiä uuden kodin järjestelyyn! :)

   Tykkää

 6. Heippa pitkästä aikaa ❤️
  Ihania, rauhoittavia kuvia. Ja sama vaikutus on luontoretkilläkin – niitä on tehty enenevissä määrin ja niissä on sitä jotain….

  Tykkää

  1. Heeeeeei SINÄ! Ihanaa nähdä kommentti sulta! Tämä taitaa siis tarkoittaa sitä, että sun blogi on aktivoitunut? Sinne siis kurkkaamaan. :)

   Tykkää

 7. Ihania syksykuvia! Tänä syksynä olen päässyt ulos ja metsään aivan liian vähän. Harmittaa, että menee koko syksy hukkaan sisällä.. Mutta joskus on liikaa hommia (töitä, juhlia, remontteja), ja joskus sitten ehtii paremmin. Elämä on tällaista.

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s