Suunnittelupohja jouluksi (tulosta ja hyödynnä!)

Heips! Onpas kiva, että niin moni on lähtenyt mukaan stressittömän joulun haasteeseen! Ihan huikeaa! Oletko huomannut, että tuolla välilehdissä on oma välilehtensä stressittömälle joululle ja sinne pääsee myös sivupalkin kuvasta? Sieltä löytyy näppärästi kaikki tähän jouluun liittyvät kirjoitukset ja heti kun ehdin, linkkailen sinne myös muiden blogien stressitön joulu -kirjoituksia!

Kuten viimeksi jo sivusin, suunnittelu on yksi tapa vähentää joulustressiä. Olemme erilaisia ihmisiä ja jotkut haluavat suunnitella asiat pilkuntarkasti hyvissä ajoin, kun taas toiset elävät enemmän hetkessä ja tekevät spontaaneja päätöksiä. Uskon, että joka tapauksessa joululle – sikälimikäli sitä aikoo jollain tapaa viettää – on hyvä suoda jo nyt edes muutama ajatus. Suunnittele joulua sen verran kuin sinusta tuntuu luontevalta – joko suuripiirteisesti tai yksityiskohtiin paneutuen.

Muistathan kuitenkin, että suunnitelmat ovat kirjaimellisesti suunnitelmia – keskeneräisiä, alustavia ja muutettavissa. Älä ota stressiä siitä, että sinun on tehtävä asiat kuten nyt ajattelet! Jos saat mainion idean myöhemmin, toteuta se ihmeessä! Tai jos huomaat, ettei aikasi riitäkään johonkin, jätä se tekemättä! Kuitenkin silloin, kun joulustressi puskee päälle ja alkaa ahdistaa ajan loppuminen, käännä katseesi suunnitelmaan ja pysähdy muistelemaan, mitä sinä alunperin halusitkaan joululta.

suunnitellaanjoulua2

Jouluihmisenä huomaan usein haalivani ihan liikaa tekemistä: koristeiden väkertämistä, ruokaohjeiden testailua ja lahjojen tekemistä. Viime vuodet ovat olleet joulunkin osalta kiireiset, kun pikkuihmiset ovat vieneet niin ajan, huomion kuin yöunetkin. Tänä jouluna päätin jatkaa kesällä alkanutta ajattelutapaa ja elää hetkessä sekä keskittyä kivoihin asioihin.

Jotta joulustressi ei tänä vuonna tulisi, päätin suunnitella joulua hyvissä ajoin. Kun ajatukset on kirjattu paperille, on helpompi pitää mielessä ne joulun keskeiset, itselle tärkeimmät asiat. Ajatuksia voi kirjoittaa vaikka ranskalaisilla viivoilla muistiin tai voit hyödyntää tätä tekemääni suunnittelupohjaa.

joulusuunnitelmakuva

Voit kopioida ylläolevan kuvan tai ladata sen pdf-tiedostona täältä!

Suurin oivallukseni joulun osalta tähän mennessä onkin se, että joulu todellakin on mielentila. Viime vuonna se löytyi vasta juuri ennen joulua, mutta tänä vuonna toivottavasti jo aikaisemmin. Uskon löytäväni sen rauhallisista illoista, lahjastressittömyydestä ja tekemisen rajoittamisesta. Mistä sinun joulusi löytyy?

Mukavia suunnitteluhetkiä sinulle! :)

Jos sinua muuten kiinnostaa liput Koiramäen jouluun, niin käyhän osallistumassa arvontaan!


Voit seurata blogia Facebookin, Blogit.fin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löytyy Instagramista. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

9 vastausta artikkeliin “Suunnittelupohja jouluksi (tulosta ja hyödynnä!)

  1. Joo, mä olen sen verran pihi, etten osaa suunnitella juttuja miettimättä lainkaan rahaa. Toisaalta uskon, että joulu on hetki, jolloin euroja saattaa huveta huomaamattakin enemmän kuin olisi ollut tarkoitus tai varaa. :)

   Tykkää

 1. Tässä on ideaa! En tiedä pystynkö itse olemaan näin suunnitelmallinen, mutta voisi olla hyödyksi. Kuvittelen, että Joulustressiä ei olisi jos saisi kuukauden joulunsuunnitteluloman, jonka aikana saisi rauhassa valmistella. Käytännössä luultavasti silti suunnittelisi liikaa ja tulisi se stressi.

  Tykkää

  1. Mä aloitin jouluvalmistelut kerrankin jo lokakuun lopulla ja nyt ainakin tuntuu, että tämä vähentää stressiä parhaiten. Tässähän ehtii tehdä vaikka mitä ennen joulua! Yleensä olen aina odottanut ekaan adventiin, mutta sittenhän tulee ihan hirveä kiire!

   Tykkää

 2. Mahtava lista ja postaus! Kiva, että näin ajoissa jo saa alkaa fiilistellä joulua :) Itse säästelen joulukalenteria varten, toivottavasti niistä vielä silloin on iloa jollekin :)

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s