Helmitontut ja -enkelit

Heips, jouluinen DIY-viikko jatkuu! Oletko huomannut, että tuolla ylhäällä välilehdissä on oma sivunsa stressittömälle joululle ja sieltä löytyy linkit kaikkiin postauksiini? Olen kerännyt sinne myös stressitön joulu -postauksia muista blogeista – käyhän kurkkaamassa, mitä hienoja vinkkejä muut ovat antaneet! (En ole ehtinyt kunnolla etsiä postauksia, joten jos olet mukana haasteessa ja postauksesi puuttuu tuolta niin hihkaise ja laita linkki postaukseesi, niin lisään sen ehdottomasti mukaan!)

Helmitontut ja -enkelit ovat näppärä sijoituskohde ylimääräisille helmille ja niitä voi tehdä myös yhdessä lasten kanssa. Tarvitset niitä varten metallilankaa, sekalaisia helmiä, isommat helmet päiksi sekä tonttulakkiin 1/3-sektorin mallisen palan punaista kangasta. Korupihdit helpottavat metallilangan katkaisemista ja kiertämistä.

SONY DSC

Helmitonttu

Pujottele helmiä kolmionmalliin taivutettuun metallilankaan – lasten on helpompi pujotella helmiä, kun toinen reuna on heti taivutettu eivätkä helmet karkaa helposti. Pujota lopuksi molemmat langanpäät isomman helmen läpi, liimaa kangaspala tonttulakiksi ja pujota lankojen läpi. Taivuta metallilankojen päitä lenksuksi.

helmitonttukuva

Helmienkeli

Tee alku samoin kuin helmitontussa. Ota siipiä varten uusi pätkä metallilankaa ja kieputa se pään alle kiinni. Pujota pieniä helmiä siiveksi, vedä metallilanka pään alta lenksuksi ja tee toinen siipi.

helmienkelikuva

Pujota vielä ripustuslanka tai -nauha. :)

Kivaa päivää sinulle!

Jos et ole vielä osallistunut joulukorttiarvontaan, niin käyhän osallistumassa! Aikaa on vielä hyvin. :)

TUUNATUT JOULUPALLOT / 15 JOULUKORTTI-IDEAA / HELMITONTUT JA -ENKELIT / KUIVATUT APPELSIINIT / KOTITEKOISET ASKARTELUMASSAT


Voit seurata blogia Facebookin, Blogit.fin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löytyy Instagramista. Tervetuloa mukaan! :)

Tallenna

Advertisement

6 vastausta artikkeliin “Helmitontut ja -enkelit

    1. Oi, kiva että lähdit mukaan haasteeseen! Tulenkin heti kurkkaamaan postaustasi ja laitan linkin tuonne stressittömän joulun -sivulle! :) Oikein ihanaa joulunalusaikaa myös sinne (jos jo näin aikaisin voi joulunalusajasta puhua…)! :)

      Tykkää

    1. Kyllä, nämä ovat mukavia töitä tehtäviksi lasten kanssa! Tein osan tontuista ja enkeleistä vuosi sitten 2,5-vuotiaan kanssa, joka tykkäsi todella paljon helmien pujottelusta. Mukavia jouluaskarteluhetkiä sinne mummulle ja lastenlapsille! :)

      Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s