Kuivatut appelsiinit ja muut luonnonmateriaalit joulukoristeissa

Joulukoristeiden ei tarvitse olla kalliita ja usein tunnelmallisimmat koristeet syntyvätkin luonnonmateriaaleista. Voit esimerkiksi asetella käpyjä kulhoihin, havuja maljakoihin tai tehdä oksista reunat tuikkukipolle. Vai mitäs jos ripustaisit käpyjä roikkumaan ikkunan eteen tai tekisit oksista lumihiutaleita tai tähtiä?

Viime jouluna kuivatin appelsiineja ja tykkäsin koristeita paljon. Voit asetella appelsiinit pöytäkoristeiksi tai tehdä niihin pienen reiän ja ripustaa kuuseen tai muualle roikkumaan. Mikäpä estää myös pujottamasta nauhaa useamman appelsiinin läpi ja ripustamasta sitä kuuseen tai vaikka hyllynreunalle? Jouluista tuoksua saat koristeisiin, kun solmit tai liimaat mukaan kanelitankoja, tähtianiksia tai kokonaisia neilikoita.

SONY DSC

SONY DSC

Kuivatut appelsiinit

Viipaloi appelsiinit muutaman millimetrin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele uunipellille. Ripottele päälle tomusokeria niin saat pinnasta kiiltävän. Kuivata viipaleita 75-asteisessa uunissa 2-4 tuntia – anna uuninluukun olla raollaan, jotta appelsiineista haihtuva neste pääsee pois!

SONY DSC

Säästin viimevuotiset appelsiinimme, jotka ovat edelleen hyvässä kunnossa. Värit ovat hieman rusehtavammat kuin vuosi sitten, mutta muuten ulkonäkö on moitteeton. Luulen, että ne päätyvät tänäjouluna kranssiin ulko-oveen!

Kiitos kaikille tällä viikolla kommentoinneille! Vastaan niihin tänään illalla heti kun ehdin! Nyt vielä fiilistelen hetken tänään otettuja joulukorttikuvia (miettikää, ikinä en ole ollut näin ajoissa!). :) Jos muuten haluat lukea stressittömästä joulusta muiden bloggaajien kirjoittamana, niin löydät lisää luettavaa ylhäältä stressitön joulu -välilehdeltä!

Käytätkö sinä luonnonmateriaaleja joulukoristeissa? Mikä on lempimateriaalisi?

Kivaa viikonloppua sinulle, huomenna massaillaan lisäaineettomasti ja edullisesti!

Jos et ole vielä osallistunut joulukorttiarvontaan, niin käyhän osallistumassa! Aikaa on vielä hyvin. :)

TUUNATUT JOULUPALLOT / 15 JOULUKORTTI-IDEAA / HELMITONTUT JA -ENKELIT / KUIVATUT APPELSIINIT / KOTITEKOISET ASKARTELUMASSAT


Voit seurata blogia Facebookin, Blogit.fin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löytyy Instagramista. Tervetuloa mukaan! :)

Tallenna

Advertisement

5 vastausta artikkeliin “Kuivatut appelsiinit ja muut luonnonmateriaalit joulukoristeissa

  1. Luonnosta saa kyllä kauniita materiaaleja! Meillä on jäkälä, kävyt ja havut olleet suosiossa ja lisäksi kanelitankoja on käytetty paljon niin korteissa kuin askarteluissakin :)

    Tykkää

    1. Oi, mä haluaisin käyttää enemmän jäkälää ja sammalta, mutta tarttisin metsän, josta saisin hakea niitä! Muutenkin luonnonmateriaaliaskarteluja jarruttaa eniten materiaalipuute, kun en ihan kauhean räikeästi uskalla rikkoa lakeja. Onneksi olen saanut havuja laillista tietä nyt parina vuotena, niin pääsen hyödyntämään niitä! :D

      Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s