Mahdollisuuksien ja haasteiden joululahja

Nyt kun olemme viime viikolla pyörineet joulukoristeiden maailmassa, on aika suunnata katseet kohti lahjoja. Mitä sitä antaisikaan tänä vuonna lahjaksi vai antaako lahjaa ollenkaan?

Jouluun liittyy vahvasti läheisten muistaminen ja monet haluavat osoittaa välittämistään joululahjojen muodossa. Lahjojen antaminen ja saaminen on kuitenkin usein melkoisen kinkkinen asia. Mitäs sitten, kun joku ei halua saada lahjoja ja toinen ehdottomasti haluaa antaa lahjan? Tai kun lahjoihin käytettävät rahasummat ovat ihan eri ääripäistä – toinen olisi valmis antamaan satojen eurojen arvoisen lahjan ja toinen huomattavasti edullisemman? Tai kun haluaisi antaa lahjan, mutta rahat eivät yksinkertaisesti riitä siihen? Entä voiko antaa itsetehdyn lahjan ja onko syötävä lahja ok? Mitä jos lahjansaaja ei tykkääkään villasukista tai lanka on ihan väärän värinen?

SONY DSC

Uskon, että lahjassa tärkeintä on ajatus. Viesti, että minä olen ajatellut juuri sinua. Lahjan ei tarvitse olla kallis, iso tai erikoinen, vaan jo pienikin juttu voi olla saajalleen merkityksellinen. Lahjan ei myöskään tarvitse maksaa, sillä voit antaa lahjaksi omaa aikaasi – ja lopultahan aikasi ja huomiosi on äärettömän arvokkaita asioita annettavaksi.

Jos mietit, mitä antaa lahjaksi, niin tällä viikolla on tiedossa ideoita itsetehtyihin ja aineettomiin lahjoihin sekä lopuksi vinkkejä hyväntekeväisyyslahjoista. Olen mielikuvitukseton ja kiireinen paketoija, joten paketointivinkkejä kannattaa hakea esimerkiksi Kaikki paketissa -blogista! En myöskään osaa oikein antaa vinkkejä ostettavista lahjoista tai verkkokauppojen tarjonnasta, mutta kannattaa ehdottomasti tutustua Suomalainen joulu -sivustoon ja pohtia, voisitko ostaa joululahjaksi kotimaisuutta ja tuoda jouluiloa myös lahjan tekijälle. :)

Mikäli lahjojen miettiminen ja suunnittelu ahdistaa sinua taloudellisesta näkökulmasta, niin käyhän lukemassa Kotiäidin elämää -blogista mainioita vinkkejä rahan säästämiseksi. Voit myös pyytää apua kotipaikkakuntasi diakonialta tai lähettää avustuspyynnön Jouluapua-sivustolle.

Ei stressata lahjoistakaan liikaa, eihän? Mukavaa päivää sinulle!


Voit seurata blogia Facebookin, Blogit.fin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löytyy Instagramista. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Mahdollisuuksien ja haasteiden joululahja

  1. Hyviä mietteitä! Meillä on erään kaverin kanssa sopimus, jossa lahjaa ei todellakaan hankita vain pakosta. Ennemmin antaa sitten vaikka pelkän kortin, jossa lukee olet tärkeä tms. ja jättää lahjan seuraavaan vuoteen. Tai sitten lupaa sitä yhteistä aikaa :)

    Tykkää

    1. Yhteinen aika on ihana lahja! Varsinkin, jos molemmat ovat perheellisiä, ei kahdenkeskistä rauhallista aikaa välttämättä kovin helposti tule järjestettyä. :)

      Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s