Itse tehdyt joululahjat – 25 ideaa

Meidän vakiojoululahjamme on nyt neljättä vuotta valokuvakirja tytöistä iso- ja isoisovanhemmille. Siihen on kiva koota kuvia vuoden varrelta ja ihmetellä itsekin, miten nopeasti aika on kulunut ja kuinka paljon lapset ovatkaan kasvaneet. Kirja on parhaillaankin työn alla, kuten aika monta muutakin lahjaa.

Tykkään itse tehdyistä lahjoista, sillä niihin saa helposti valittua juuri saajalleen sopivia värejä, muotoja, materiaaleja ja makuja. Lahja voi olla suuritöisempi tai nopea, lähes huomaamatta valmistuva. Kuten lahjoissa yleensäkin, tykkään tehdä käytettäviksi tai syötäviksi tarkoitettuja lahjoja.

Millaisia lahjoja sinä tykkäät tehdä? Olisiko sinulla mielessäsi joku, jolle voisit antaa lahjaksi jotain näistä?

Ja hei, jos kaipaat herkkujuomaa lahjavalvojaisiin tai mukavan kylkiäisen lahjapakettiin, kurkkaa postauksen lopusta arvonta!

SONY DSC

Tuunatut pyykkipojat

Pyykkipojat ovat näppäriä pussinsulkijoita teelle, jauhoille tai kahville. Voit tuunata niistä persoonallisia servettien ja decoupage-lakan avulla, liimata niihin erilaisia koristeita tai maalata lahjansaajan lempivärillä. Tein servettipäällysteisiä pyykkipoikia viime vuonna ja voit lukea niistä lisää täältä. Pakastusta lakka ei oikein kestänyt, mutta muuten servetit ovat pysyneet mainiosti pyykkipoikien pinnassa – jopa teepusseissa olevat ovat vuoden ahkerasta käytöstä huolimatta samanlaisia kuin tehdessä!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Keksiainekset purkissa

Keksejä voi antaa lahjaksi toki myös valmiina kauniisti paketoituna, mutta myös pelkkinä raaka-aineina. Valitse keksiohje, jonka voi toteuttaa helposti ajatuksella sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu margariini sekä mahdollisesti jokin neste tai kananmunat. Esimerkiksi täältä löydät ohjeet kolmeen näppärään ja herkulliseen keksiohjeeseen, jotka ovat maidottomia ja munattomia sekä osa gluteenittomiakin – ne sopivat siis myös monille allergisille!

Jos mietit, miten printatun tekstin saa läpinäkyvällä pohjalla purkkiin, löydät siihen ohjeet täältä! Jos sen jälkeen haluat tehdä myös kookoskeksejä ja hyödyntää tekemiäni tekstejä, löydät ne täältä ja täältä.

Muita lahjaideoita

Kaikkia lahjaideoita ei millään ehdi toteuttaa, joten tyydyn monesti vain laatimaan listoja ja suunnittelemaan töitä mielessäni. Löytäisitkö sinä intoa ja aikaa tehdä esimerkiksi jotain näistä?

Arjen iloja -blogissa kerätään marraskuun DIY-haasteessa töitä aiheella itse tehdyt joululahjat. Käyhän kurkkaamassa sieltä muiden DIY-lahjoja ja osallistu itsekin mukaan! :)

virkkukoukkunen-kahvit

Arvonta

Ihana jouluhumu jatkuu blogissa! Yhteistyö Virkkukoukkusen kanssa jatkuu ja tällä kertaa pääsen ilahduttamaan jotain onnekasta herkkukahveilla! Voittaja saa palkinnoksi kolme kahvipaketillista: Säväyttävän suklaachilikahvin, Valloittavan vaniljakahvin ja Karkeloivan kookoskahvin. Niistä riittää monta kupillista itselle tai useampi kupillinen myös lahjaksi. :) Arvonta-aika on 23.11. asti ja voit osallistua siihen kommentoimalla tähän postaukseen olevasi mukana. ARVONTA ON PÄÄTTYNYT, KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE!

Vaikka arvonta päättyi jo, niin uutta pukkaa! Jos sinua siis kiinnostaa liput Koiramäen jouluun, niin käyhän osallistumassa arvontaan!

Seuraavaksi jatketaan aineettomien lahjaideoiden parissa, nähdään hetken päästä! :)


Voit seurata blogia Facebookin, Blogit.fin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löytyy Instagramista. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

130 vastausta artikkeliin “Itse tehdyt joululahjat – 25 ideaa

 1. Minä olen myös harrastanut valokuvakirjojen tekemistä, mutta sikojen lapsista. Niissä muistot säilyvät kivasti ja ne on helppo ottaa hyllystä ja selailla.
  Voisinpa olla mukana arvonnassakin.

  Tykkää

  1. :D :D :D Et arvaakaan, kuinka kauan luin kommenttiasi sähköpostin puolella ja mietin, että jopas on erilainen kuvakirjan aihe ja teillä taitaa possut olla tosissaan lemmikkejä eikä elinkeino. Skrollaaminen lopulta alaspäin selvensi huomattavasti asiaa. :D Mutta siis, kuvakirjat lapsista ovat näppäriä! En ole oikein saanut aikaiseksi tilata yksittäisiä kuvia tässä viime vuosina, mutta kuvakirjakin tiivistää mukavasti vuoden yksiin kansiin. :)

   Liked by 1 henkilö

 2. Mukana arvonnassa! Me eletään sun kanssa aika samaa tahtia elämässä. Löysin blogisi viime viikolla ja jännä huomata miten paljon samoja asioita on mietitty ja tehty😁 tein juuri viime viikolla listan diy-lahjoista. Ainoat jotka olen jo saanut valmiiksi on pyyhepidikkeet. Lapselle (3vee) teen pussilakanasetin ja toiselle(1.5vee) maalaan rakennusapalikoita liitutaulumaalilla, voi sit värittää niitä samalla kun rakentaa😜 lisäksi painan pyyhkeitä ja teen kynttilöitä vanhoihin kahvikuppeihin. Ja valmiin leipäainespurkin annan kiireisestä arjesta kärsiville. Oih, ihan pursuan nyt ideoita kun vielä luin listasi. Pinterest myös mahtava ideapankki. Kiitos ihanasta blogista!

  Liked by 1 henkilö

  1. Oi, hauska kuulla! :D Kiva, että löysit blogini! Meillä taitaa olla lapsetkin suht samanikäisiä, sillä täältä löytyy tytöt 3 v ja 2 v. :) Ihan mainioita lahjaideoita sullakin! Erityisesti tuo rakennuspalikat ja liitutaulumaali iski, sillä mulla olisi mielessä jo sopivat palikat ja tarvitsisin vain maalin. Innokkaita piirtelijärakentelijoita täältä löytyisi varmasti!

   Tykkää

 3. Kiva arvonta, mukana tietenkin :) Kivoja lahjaideoita olet koonnut! Tykkään tehdä paljon joululahjoja itse joka vuosi: enimmäkseen käyttötavaraa (esim. lapasia, pannunalusia, patalappuja) tai syötävää (hillot, leivät, makeat leivonnaiset), joskus jotain koristetavaraakin. Tänä vuonna valmistuu ainakin säärystimiä, koristetyyny ja mietelausetaulu.

  Tykkää

  1. Kuulostaa ihanilta lahjoilta! Mun tekisi mieli kokeilla jotain uutta kuten kynttilöitä tai jotain kosmetiikkajuttua. Katsotaan, löytäisinkö niiden tekemiseen sopivan ajan. :) Onnea arvontaan!

   Tykkää

 4. Kivoja lahjaideoita! Meilläkin on usein tehty lasten valokuvista isovanhemmille lahjaksi joko kuvakirja tai -kalenteri :) Liityn mukaan myös ihanaan arvontaan♥

  Liked by 1 henkilö

  1. Kalenteri olisikin myös kiva! Ihanaa, kun kuvien tilaaminen ja työstäminen lahjoiksi on nykyisin niin helppoa. :) Onnea arvontaan!

   Tykkää

 5. Mukana arvonnassa. Harkitsen vielä, mitä lahjoja ehtisi itse tehdä. Muutamat sukat on jo puikoilla. Joskus olen tehnyt itse mysliä. Viime vuonna leivottiin saaristolaisleipää jouluviemisiksi.

  Tykkää

  1. Mulla myös lahjat ovat osittain harkintalistalla – lapsille tuntuu olevan helppo keksiä juttuja, mutta aikuiset ovat vähän kinkkisempiä. Olisi kiva antaa jotain pientä ja tarpeellista! Pitääkin miettiä syötäviä lahjoja tarkemmin. :) Onnea arvontaan!

   Tykkää

 6. Wau! Ihania kahveja! Ilman muuta mukana! Kiitos myös noista pienistä lahjavinkeistä. Osaa olen jo toteuttanutkin, mutta pyykkipojat haluan myös askarrella. Omassa blogissani on myös muutamia askarteluvinkkejä, joita voi toteuttaa lapsen kanssa, kuten kirjanmerkki tai vanhojen kirjojen uudelleenkäyttö. Kiitos myös veteraanikorttimuistutuksesta – se on tärkeä asia <3 t

  Tykkää

  1. Kiitos sinulle kommentistasi! :) Tulenkin kurkkaamaan blogiasi heti ehtiessäni, sillä olen jemmannut pari vanhaa kirjaa juurikin askartelukäyttöön! Onnea arvontaan! :)

   Tykkää

 7. Ihania ihan ite tehtyjä joululahja-ideoita. Pyykkipoikien tuunausta täytyy ehottomasti testata <3 Virkkuukoukkusen kaffe arvonnassa toki mukana, kahvit muutenkin hyvä joululahja vinkkinen.

  Tykkää

 8. Tee-se-itse lahjavinkit kiinnostaa mua aina. Itse olen joskus antanut lahjaksi vastaavanlaisen purnukan, jossa on ollut valmiina ainekset herkkukaakaon valmistamiseen.

  Kookoskahvi kuulostaa mielenkiintoiselta.

  Tykkää

  1. Herkkukaakaonkin ainekset kuulostavat hyviltä! Mä olen myös nähnyt kuvia, joissa keksiaineksissa on jotain värikkäitä suklaarakeita mukana – hauskan värikäs purkki. :)

   Tykkää

 9. Voi miten kivoja ideoita! Aina olen lahjat itse tehnyt mutta nyt 10-kuinen pikkuherra rajoittaa käsityöharastuksia niin että etsiskelin nopeita helppoja diy juttuja ostettujen joululahjojen kylkeen, jotta olisi edes jotain itsetehtyä. Ja mielellään mukana arvonnassa.

  Tykkää

  1. Toivottavasti löydät sopivia ideoita! Mä tässä aloin juuri miettiä, mitä olen tehnyt joululahjaksi silloin, kun meillä oli 9-kuinen joulutonttu… en varmaan mitään. :D

   Tykkää

 10. Kiitos näistä kivoista ideoista! Itsellä tuppaa pää lyömään aina tyhjää kun yrittää keksiä mitä antaisi esimerkiks ystäville tai perheenjäsenille lahjaksi.. ja tykkään että lahja on sellanen ettei jää hyllyyn keräämään pölyä vaan tulee oikeesti käyttöön :) ja arvontaan mukaan :)

  Tykkää

  1. Tiedätkö, mulla myös lyö useimmiten tyhjää, vaikka keräilenkin ideoita listoiksi tai pinterestiin. :D Mä huomaan usein kiinnostuvani vähän liian suuritöisistä ideoista, joita ei ehtisi kuitenkaan toteuttaa ja sitten tuntuu hölmöltä tehdä jotain tosi nopeaa ja tosi pientä. Onnea arvontaan!

   Tykkää

 11. Arvonnassa mukana. Chilikahvin kävinkin jo pukinkonttiin hakemassa jos sit jättäs itellekkin. :) Keksit menee muuten testiin, kiitos ohjeesta. T:kookoshöperö

  Tykkää

 12. kahvinystävälle oiva palkinto ! niin ja näppäriä nuo pyykkipojat joita lapsetkin osaavat tehdä vaikka kummeille lahjaksi. itse tein ammoisina aikoina isovanhemmille seinäkalenterit kuvilla ym rekvisiitalla ! joten arpa onnea toivon itselleni =)

  Tykkää

  1. Kookoskeksit olivat kyllä ehkä jopa yllättävän hyviä! Mä en oikein ole erityisen suuri kookoksenystävä, mutta tykkäsin näistä kekseistä. :)

   Tykkää

 13. Arvonnassa mukana. Kiitos vinkeistäsi. Olipa mukavaa löytää blogisi näin perjantain kunniaksi.

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s