Aineettomia joululahjoja

Joululahjan ei tarvitse olla välttämättä konkreettinen tai se voi muuttua materiaksi vasta myöhemmin joulun jälkeen. Lahjakortit kauppoihin ovat tottakai näppäriä aineettomia lahjoja, mutta lahjaksi voi antaa myös paljon asioita, jotka eivät välttämättä vaadi lainkaan rahaa.

SONY DSC

Elämyslahjat

Kun tavaroita on jo valmiiksi paljon eikä lahjan antaja tai saajakaan tiedä, mitä toivoisi, voi konkreettisen paketin korvata elämyksellä – mukavalla, mielenkiintoisella, kenties jopa jännittävällä tekemisellä yhdessä tai yksin.

 • LAPSELLE: Retki HopLopiin tai muuhun puuhapaikkaan, lastenteatteriesitys, miniretki linja-autolla tai junalla (kun kulkuväline itsessään on elämys ja ihmetys), museovierailu (esimerkiksi Helsingissä on monta lapsille sopivaa museota), yhteinen ruoanlaittohetki tai ravintolakäynti
 • AIKUISELLE: teatteriliput, keikka- tai konserttiliput, lupaus ravintolaillallisesta tai miniseikkailu ennestään tuntemattomaan kaupunkiin. Paljon erilaisia elämyksiä löydät elämyslahjat.fi-sivustolta!

Ilmaiset lahjat

Mitä jos antaisit lahjaksi jotain eri tavalla arvokasta, sinun aikaasi?

 • LAPSELLE: Seikkailu (leikki)puistoon, aarteenmetsästys kartan avulla ja aarteeksi mukavaa yhteistä tekemistä, luontoretki, peli-ilta, ”vapaudut kotityövuorosta” -kortti tai ”saat päättää viikonlopun ruoista” -kortti tai kulttuuri- tai tapahtumaseikkailu (kannattaa seurata oman paikkakunnan tapahtumia, sillä joukossa on yleensä myös pääsymaksuttomia tilaisuuksia!).
 • AIKUISELLE: seuraa lenkille, luontoon tai työmatkalle, peli-ilta lautapelien ja rennon tunnelman merkeissä tai ”lahjakortti”, jossa lupaat esimerkiksi siivousjelppiä, viisi ruohonleikkuuta tai lumikolausta tulevan vuoden aikana tai opettaa jonkin taidon (esimerkiksi jonkin ruoan tai leivonnaisen tekeminen, soittimen soittaminen, käsityötaito tai apua lenkkeilyn aloittamiseen).

Läheisiä on mukava muistaa jouluna, mutta monien jouluun kuuluu myös tuntemattomien muistaminen. Nähdään siis taas pian, tällä kertaa hyväntekeväisyyskohteiden merkeissä! :)

Inspiroivia hetkiä lahjojen parissa – välillä pähkähulluimmat ideat ovat niitä parhaimpia!

Joulukorttiarvonta yhteistyössä Virkkukoukkusen kanssa on muuten suoritettu! Onnetar suosi nimimerkkiä Piijuli, onnea! Laitan sinulle sähköpostia hetimmiten! Jos arpaonni ei tällä kertaa osunut sinun kohdallesi, niin käyhän osallistumassa herkullisten kahvien arvontaan. :)


Voit seurata blogia Facebookin, Blogit.fin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löytyy Instagramista. Tervetuloa mukaan! :)

Tallenna

Advertisement

5 vastausta artikkeliin “Aineettomia joululahjoja

  1. Kiva kuulla! Aikuiset varmaan arvostavatkin aineettomia lahjoja enemmän – lapset ehkä kaipaavat niitä konkreettisia paketteja. :)

   Tykkää

 1. Ihania ideoita! Mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän alan mieltyä erilaisiin aineettomiin tai ei-kaupallisiin lahjaideoihin.

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s