Joulu kaikille – hyvää tekevät lahjat

Läheisten lisäksi jouluna – ja toki ympäri vuoden – voi muistaa myös tuntemattomia. Heitä, jotka syystä tai toisesta tarvitsevat apua saadakseen joulun. Voit ilahduttaa ihmistä omalla asuinpaikkakunnallasi tai valtakunnallisesti tai muistaa heitä, jotka elävät katastrofialueilla, köyhyydessä tai sota-alueella.

Listasin tähän joitain mielenkiintoisia kohteita niin kotimaasta kuin kauempaakin. Löydätkö sieltä sinuun kolahtavan avustuskohteen? Otsikkonimeä klikkaamalla pääset tutustumaan lisää sivustoon tai järjestöön!

Jouluapua

Jouluapua yhdistää apua tarvitsevat vähävaraiset perheet ja apua tarjoavat. Kartalta tai sivuston fb-ryhmästä voit valita perheen, jota haluat auttaa ja voit luoda yhteyden perheeseen. Perheet ovat esittelyissään määritelleet, minkälaista apua toivovat, joten voit valita avustuskohteen omien resurssiesi mukaan ja joko läheltä tai kauempaa. Apu voi olla esimerkiksi joululahjoja, -koristeita tai -ruokia.

Joulupata

Pelastusarmeijan Joulupata-keräyksellä avustetaan Suomessa asuvia vähävaraisia lapsiperheitä, yksinäisiä vanhuksia ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Voit lahjoittaa kaduille ilmestyviin joulupatoihin 16.-23.12. tai tehdä rahalahjoituksen netissä.

Joulupuu

Joulupuu-keräys kohdistuu lastensuojelun piirissä oleviin lapsiin ja nuoriin, jotka eivät muuten saisi joululahjaa. Erityisesti 11-17 -vuotiaiden lahjoista on pulaa, sillä heitä on lastensuojelun piirissä eniten. Sivuilta voit katsoa hyvät lahjavinkkilistat ja paketoida mieleisesti paketin. Paketteja kerätään eri puolilla Suomea ja keräystietoja päivitetään sivuille. Siellä näkyy jo Helsingin tiedot ja esimerkiksi Tampereen keräyksestä löytyy tietoa Särkänniemen sivuilta.

Hyvä Joulumieli

Hyvä Joulumieli -keräys on Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämä keräys, jossa kerätään varoja vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseen Suomessa. Voit tehdä nettisivuilla rahalahjoituksen, joka välitetään ruokalahjakortteina niitä tarvitseville.

HelsinkiMission aikalahjat

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii yksinäisten tukena. Aikalahjoista voit ostaa lahjaksi aikaa – esimerkiksi kahvihetken yksinäisen kuulemiseen, soittamisen iloa erityisoppijalle, kävelyseuraa kotiin unohtuneelle tai äiti- tai isämentorin lapsiperheelle.

Luonnonperintösäätiö

Luonnonperintösäätiön kautta voit ostaa lahjaksi esimerkiksi palan ikimetsää – ostamalla tuet metsänsuojelua ja lahjoituksilla ostetaan uusia suojelualueita.

WWF

WWF:n kautta voit avustaa esimerkiksi Itämerta ja saimaannorppaa. Lahjoituksen koosta riippuen saat WWF:n joulutervehdyksen tulostettavaksi tai jaettavaksi sähköisesti, tulostettavia pakettikortteja tai tulostettavan diplomin.

Oman kotipaikan avustukset

Tietoa oman kotipaikkakunnan avustusmahdollisuuksista löydät esimerkiksi diakonialta. Kannattaa lukea paikallislehteä ja pitää silmät auki liikkuessasi asioilla, sillä esimerkiksi täällä pystyy Prismassa käydessään muistamaan lapsia paketeilla tai ostamaan vanhuksille joulukukkia.

Joulumieltä voi viedä myös ulkomaille joko jouluun liittyvien keräysten kautta tai avustamalla ympäri vuoden toimivaa järjestöä.

Toisenlainen Lahja

Ostamalla toisenlaisen lahjan avustat kehitysmaiden ihmisiä. Voit valita monista erihintaisista tuotteista sinulle sopivan ja ostaa sen kehitysmaihin. Halutessasi voit antaa lahjasta kertovat kortin hänelle, jonka joululahja toisenlainen lahja on.

Interpedia

Interpedian kautta voit ostaa lahjan, joka tukee koulutusta kehitysmaissa. Interpedia on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, ja sen kautta saat tietoa myös kummitoiminnasta ja kansainvälisestä adoptiosta.

Unicef

Unicef on YK:n lastenjärjestö, jonka tehtävänä on auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia. Ostamalla Unicef-lahjan voit tarjota lapselle esimerkiksi rokotustarpeita, kouluvälineitä tai ravitsemusta.

World Vision

Myös World Visionin kautta voit ostaa eettisiä lahjoja -esimerkiksi puhdasta vettä, ruokaa lapsille tai hygieniapaketin.

Toivon Lahja

Toivon Lahja on Filantropian tarjoama eettinen lahja. Filantropia on Suomen ortodoksisen kirkon rinnalla toimiva kansainvälisen diakonian ja lähetystyön järjestö. Eettisenä lahjana voit ostaa esimerkiksi kotieläimiä, halkoja lämmikkeeksi, puhdasta vettä tai kirjoja.

Operaatio Joulun Lapsi

Keräyksessä avustetaan Euroopan köyhimpiä lapsia välittämällä heille lahjapaketteja. Keräys on tämän vuoden osalta jo päättynyt, mutta laita sivu kirjanmerkkeihin, jos olet kiinnostunut osallistumaan ensi vuonna!

joulukaikillekuva.jpg

Jos haluat antaa lahjaksi jotain lahjansaajallekin konkreettista, voit ehkä löytää sopivan lahjan eettisestä yrityksestä. Kepan sivuilla on hyvin kattava lista yrityksistä ja verkkokaupoista, joista ostamalla voit tukea kestävää kehitystä ja auttaa maailman köyhiä.

Muistathan myös Suomalainen joulu -sivuston, josta löydät kotimaista työtä tukevia vinkkejä jouluun! :)

Aika monta tapaa tehdä hyvää, vai mitä? Liikenisikö sinulta hieman aikaa tai rahaa johonkin ylläolevista kohteista?

Kurkkaahan myös ideoita itse tehtyihin sekä aineettomiin lahjoihin! Jos sinua muuten kiinnostaa liput Koiramäen jouluun, niin käyhän osallistumassa arvontaan!


Voit seurata blogia Facebookin, Blogit.fin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löytyy Instagramista. Tervetuloa mukaan! :)

Tallenna

Advertisement

8 vastausta artikkeliin “Joulu kaikille – hyvää tekevät lahjat

 1. Olipa hyvä lista! Olemme jo vuosien ajan joulun alla osallistuneet johonkin hyväntekeväisyyskeräykseen. Näistä on kyllä vaikea valita.

  Tykkää

  1. Joo, ainakin on mistä valita. :D Mä en osaa yhtään arvottaa noita ja jos on monta samaan kohteeseen avustuksia jakavaa tahoa, niin aika vaikea on määritellä, mikä olisi parempi kuin muut. Toisaalta ihan hyvä, että tahoja on paljon, niin ehkä apukin tavoittaa paremmin tarvitsijansa!

   Tykkää

 2. Hyvä lista! Me ollaan aina lasten kanssa toimitettu pienet paketit keräykseen. Lapset ovatkin jo kivasti oppineet, että vaikka meillä on ruokaa, vaatteita ja leluja tarpeeksi, ne eivät ole itsestäänselvyyksiä. On olemassa lapsia, jotka joutuvat kulkemaan pienissä kengissä kenties nälissäänkin ilman hittileluja, koska kaikilla ei vain niihin varaa ole. Lasten pakettien lisäksi aiotaan tänä vuonna kunnioittaa meidän jo edesmennyttä papparaista, joka jakoi puolelle kylälle joulutähtiä, ja ostaa sellainen jonkin vanhuksen iloksi :)

  Tykkää

  1. Kaunis tapa muistaa pappaa!! Mä osallistuin viime vuonna johonkin paikkakunnan keräykseen ja osallistun tänäkin vuonna, mutta en varmaan vielä ota asiaa erityisemmin esiin lasten kanssa… Tai no, pitääkin miettiä asiaa!

   Tykkää

 3. Jälleen loistava postaus! Useana jouluna olen osallistunut tuohon Joulupuu-keräykseen. Musta on kiva ostaa lahjoja, ja varsinkin teinipojille ostetaan kai aika vähän lahjoja…Olen hankkinut jotain sellaista, mitä olisin voinut hankkia omillekin lapsille. Toisenlaiset lahjat ovat myös tuttuja muutaman vuoden takaa. Loistavia lahjoja sellaisille, jotka eivät halua lahjoja, ja joilla on jo kaikkea!:)

  Tykkää

  1. Joo, uskon että teinipojat ovat varmaankin aika lahjavähemmistössä! Ja kieltämättä munkin on vähän vaikea keksiä, mitä laittaisin lahjapakettiin jonkun suihkugeelin lisäksi. Onneksi esimerkiksi tuolla Jouluavun fb-ryhmässä oli viime vuonna todella konkreettisia lahjatoiveita – ehkä kynnys osallistua on pienempi, kun tietää jo valmiiksi, mitä aikoo ostaa.

   Tykkää

 4. Hienon listan olet koonnut! Etenkin joulun aikaan on hyvä suunnata katsetta omaa napaa edemmäs. Eniten kiinnostaa Joulupuu-keräys, siihen voisi osallistua yhdessä lasten kanssa ja saada heidätkin tuntemaan antamisen iloa ja ajattelemaan, ettei kaikilla välttämättä ole asiat yhtä hyvin.

  Tykkää

  1. Jouluna auttamishenki tuntuu heräävän itsestään, vaikka pitäisikin muistaa, että myös ne 11 muuta kuukautta vuodesta ovat sellaisia, jolloin voisi tehdä hyviä asioita toisille. Mä myös mietin, että voisi harkita lasten ottamista mukaan, mutta pohdin vielä sopivaa esitystapaa.

   Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s