Joulukalenteriin tarina (tulosta ja hyödynnä!)

Päivitys 7.11.2022: Voit ladata joulukalenteritarinan täältä. Tänä vuonna on tulossa kolmas hiiri Hiirunen -tarina! Jos haluat tietää ensimmäisten joukossa siitä, ota seurantaan instagramissa Kotikolo Keltainen. Nähdään siellä!

Päivitys 10.11.2021. Jos haluat päästä lukemaan kolmannen osan Hiiri Hiirusen joulukalenterista, voit ladata sen täältä tai vierailla Karkkilan MLL:n sivuilla. Kolmas Hiirunen-kalenteritarina ei ole minun tekemäni. :)

PÄIVITYS 11/2017: Löydät blogista Hiiri Hiirusen joulukalenteritarinan myös vuodelle 2017!

Olen aina tykännyt tehdä joulukalentereita ja ennen lapsia tein muutamana jouluna kalenterin Miehelle. Viime jouluna Herra Jouluhiiri -pehmomme odotti tyttöjä pöydällä jonkin kivan tekemisen kanssa ja sitä edellisenä vuotena samainen hiirulainen oli yön aikana mennyt mitä kummallisimpiin paikkoihin The Elf on the Shelf -ideaa mukaillen.

Kalentereista on tykätty ja ne ovat olleet ihan kivoja, mutta myönnetään: ovathan ne myös työläitä! Tälle vuodelle halusin jotain, missä ei tarvitse askarrella, ei väsätä eikä näpertää. Jotain, joka ei sido päivän tekemisiä kummemmin ja josta voi iloita missä kohtaa päivää tahansa. Jotain yhteistä tekemistä, mutta ei tavaroita tai syötävää.

Eräänä iltana kalenteria miettiessäni sain ajatuksen tarinasta, jota voisi lukea päivä kerrallaan ja kuvittaa tapahtumat lapsen selkään. Niin syntyi lopulta Pienen hiiri Hiirusen joulutarina – kertomus yhden hiiren joulunodotuksesta.

SONY DSC

Joulutarina pienen hiiri Hiirusen joulunodotuksesta

Tarinassa Hiirunen valmistelee joulua ja tekee erilaisia talvisia puuhia. Jokaiselle päivälle on oma lyhyt kertomuksensa sekä ohjeet, miten sitä voi kuvittaa selkään. Välillä liikkeitä oli vaikea pukea sanoiksi, mutta esimerkiksi tältä ne näyttävät:

paiva3paiva7

Jos et ole vielä tehnyt joulukalenteria tai vaikka olisitkin, niin ole hyvä, tarina on kirjoitettu luettavaksi ja käytettäväksi! Voit ladata ja printata sen pdf-muodossa täältä. :)

SONY DSC

Meillä tarinakääröt pääsivät aikoinaan äitini minulle ompeleman kalenterin taskuihin, mutta voit ihan yhtä hyvin laittaa ne purkkiin tai ripustaa pyykkipojilla roikkumaan. Ja mikä estää lukemasta tarinaa suoraan näytöltä? Ei mikään!

SONY DSC

Olisi kiva kuulla, mitä lapsiyleisösi tykkää tarinasta! Jos siis jossain vaiheessa ehdit ja muistat, niin huikkaa, millainen vastaanotto tarinalla on. :)

Mukavia yhteisiä satuhetkiä ja joulunodotusta!

Kaikki blogin suositut joulupostaukset löydät ylhäältä Joulu-välilehdeltä.


Voit seurata blogia Facebookin, Bloglovin’n, Blogit.fin ja Instagramin kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Tallenna

Advertisement

40 vastausta artikkeliin “Joulukalenteriin tarina (tulosta ja hyödynnä!)

 1. Ihana idea♥ Mä otin lapsille Tonttu Toljanteri ja joulupukin salainen tehtävä-kirjan, jossa on kullekin päivälle yksi luku. Tuo kirja sopii vielä kivasti meidän kaikille lapsille, sillä ihan kaikesta ei yhdessä enää jaksa innostua niin 3-vuotias kuin 10-vuotiaskin :D

  Tykkää

  1. Hei, tuo kirja kuulostaakin mielenkiintoiselta! Tytöt on ehkä siihen vähän liian pieniä ainakin osittain, mutta tuo täytyy pitää mielessä tulevina vuosina! Meillä on kirjahyllyssä myös jokin metsän jouluun liittyvä satukirja, joka pitääkin kaivaa esille. Siinäkin on lyhyt tarina jokaiselle päivälle. :)

   Tykkää

 2. Voi miten kiva idea! Taidan vaikka lukea vain läppärin näytöltä tämän joka päivä, uskon että esikoinen tykkää. :) Oma kalenteritouhuni olikin sellainen viritys. :D

  Tykkää

  1. Meillä ainakin esikoinen tykkäsi – ehkä jopa enemmän kuin pienempi. Läppärin näyttö voi olla aika näppärä, sillä mun paperirullat ovat koko ajan kippurassa!

   Tykkää

 3. Tämä tuli kuin tilauksesta! Viimetingassa aloin pohtimaan tarinan mahdollisuutta kalenteriin ja tämä pomppasi facebookissa eteeni. Kiitos! Ihana tarina :) Täytyy käydä kertomassa sitten, mitä lapsi tykkäsi. :)

  Tykkää

  1. Oi, ihana kuulla! Hyvä jos tarina pikkuisen onnistui lievittämään viimeisen illan stressiä ja vähentämään työmäärää. :)

   Tykkää

 4. Aivan mielettömän ihana tarina! Otan varmuudella käyttöön oman kaksivuotiaan kanssa ja luulen, että sama tarina pitää piirtää kolmen koululaisenkin selkään. :) <3

  Tykkää

  1. Hih, kiitos! Meillä 2-vuotias kiemurtelee ja kikattaa kun vähänkään piirtää selkään, mutta haluaa kuitenkin aina uudestaan ja uudestaan. Toivottavasti myös koululaiset tykkäävät! :)

   Tykkää

   1. Ovat tykänneet aivan hirmuisesti. Piti käydä vielä viimeiset päivät tulostamassa uusiksi, kun olivat mystisesti kadonneet kuukauden aikana. Eli joulupäivänä piirretään kaksi viimeistä päivää. :) Kiitos paljon tästä tarinasta! :)

    Tykkää

 5. Hei!
  Aivan ihana idea! Nyt ensimmäinen tarina on luettu meidän 3v:ille ja se pitikin lukea ainakin kymmenen kertaa. 😃
  Eli meillä ainakin super hyvä vastaanotto…johtuen tuosta selkään piirtelystä. Kiitos! ❤

  Tykkää

  1. Oooh! Huikeaa kuulla! Ihanaa, että 3-vuotiaasi tykkäsi! :) Meillä on vaadittu aina myös edellisiä päiviä tehtäväksi, joten näyttää siltä, että joulun lähestyessä kalenterituokiot vain pidentyvät ja pidentyvät. :D

   Tykkää

 6. Ihanasti innosti myös koululaiset! Mulla on eka-ja tokaluokkalainen ja useampaan kertaan saa lukea ja ”hieroa” :) kiitos!

  Tykkää

  1. Oi, hienoa! Hauska kuulla, että tarinasta tykkäävät niin monen ikäiset! Mä ajattelin sitä kirjoittaessani noita omia 2- ja 3-vuotiaitani, mutta pohdin kyllä, innostuisivatkohan vanhemmatkin lapset siitä. Kiva, että innostui! :)

   Tykkää

 7. Ihana idea! Etsin juuri jotain tämän tapaista kummipojan ja oman lapsen kalenteriin. Oma mielikuvitus ei tarinoihin riitä, joten iso kiitos kun jaoit pdf:n, jossa on tarina ja ohjeet. :)

  Tykkää

 8. Kiitos ihanasta tarinasta. Se että tarinaa voi elävöittää tuolla kuvituksella on aivan huippua kun yksi lapsenlapsistani on sokea…

  Tykkää

  1. Oi! En osannut edes ajatella asiaa tuosta näkökulmasta – ihanaa, että tarina voi ilahduttaa heitä, jotka näkevät kosketuksen kautta!

   Tykkää

 9. Ihana idea! ❤ Voisimmekohan saada luvan välittää idean – tietysti krediittien kanssa – kaverikouluillemme Erasmus+ -projektissa? Meillä on meneillään hyvinvointiteemainen projekti kuuden eurooppalaisen alakoulun kesken.

  Tykkää

  1. Tottakai! Hauska lukea näitä kommentteja, joissa tarinaa käytetään myös päiväkodeissa ja kouluissa – en osannut yhtään tarinaa tyttärilleni kirjoittaessa ajatella, että tätähän voisi tosiaan itsekin joskus käyttää myös töissä oppilaiden kanssa! :D Mutta siitä vain, kiva jos tarina pääsee ilahduttamaan muitakin! :)

   Tykkää

 10. Moi! KIITOS ihanasta tarinakalenterista, se oli iso hitti meillä. Ensin äiti teki lapsille jonka jälkeen vuorotellen lapset tekivät äidille. Kerran isovanhemmatkin olivat tarinajonossa jossa kaikkien selkän piirrettiin Hiirulaisen touhuiluja!
  Tämän vuoksi kyselenkin josko sattumoisin olisi tänä vuonna tulossa samankaltainen uusi hieronta-tarina? <3

  Tykkää

 11. Kiitos paljon, mahtava idea ja toteutus! Löysin tämän nyt ja olen ihan varma, että perheemme kolme lasta tulevat rakastamaan tätä. Parasta, että ei sisällä mitään materiaa vaan kannustaa yhdessäoloon ❤

  Tykkää

 12. Tästä löytyi kyllä nyt meidän tän vuoden juttu.
  Meillä aikasemmin tonttu on jättänyt kaikkia tehtäviä piiloon ja se on toki ollut kivaa, mutta ehkä tällähetkellä liian sitovaa ja työlästä. Nyt voi rennommin tehdä joulujuttuja kun ei oo pakko just tiettynä hetkenä tehdä kun kalenteri sanoo. Meidän 4v tyttö rakastaa hipsutusta ja nyt on tartuttanut innostuksen myös 2v kaksos-siskoihin. Voi että tästä tulee ihana meidän tytöille!
  Laitoin nyt heti miehen tulostamaan töistä tämän 😀

  Tykkää

 13. Heippa kiitokset ihanasta tarina / leikki joulu kalenteri idiksestä !!! Mahtava idis !!! Minä teen juuri parasta aikaa itse ompelemaani joulu kalenteriin sinun idistä lainaten . Ompelin taskullisen joulu kalenterin ,sit tulostin 24 erilaista joulukuvaa liimasin pahville kuvan ja lorusi toiselle puolen ja sen viel pinnotan kontakti muovilla . Huomenna tyttären poikani 3 kk pääsee äitisä kans leikkiin joka päivä ,Kiitos

  Tykkää

 14. Viime jouluna Hiirunen ilahdutti 3- ja 5-vuotiaita lapsiani. Tein heille joulukalenterikortit tarinoistasi ja toiselle puolelle päivän tarinaan liittyvän hiirikuvan. Lisäksi pehmo-Hiirunen muutti pieneen nukkekotiin ja valmisteli siellä joulua tarinan mukaan. Lapset innostuivat tästä kalenterista todella paljon. Hierontaan jonotettiin ja Hiirulaisella leikittiin tarinaa uudestaan ja keksittiin uusia tarinoita, vielä kesälläkin! Nukkekoti on nyt pysyvästi Hiirusen koti. Ajattelin että tänä vuonna pääroolissa olisi ollut Hiirusen ystävä, mutta huomasinkin äsken, että uusi Hiirus tarina on ilmestynyt. Eli Hiirunen saa seikkailla tänäkin jouluna. Lapset ovat varmasti innoissaan! Tänä vuonna pian 2-vuotta täyttävä kuopuskin varmaan jo ymmärtää tarinasta enemmän… Kiitoksia paljon näistä tarinoista!

  Tykkää

 15. Hei! Viime vuonna luettiin tuota 2017 vuoden hiiri hiirusta ja tänä vuonna lapset jo miettivätkin, että tuleekohan tänäkin vuonna niitä ihania hiiri juttuja! Selän silittely tarinan tahdissa on yksi päivän kohokohtia :D Meillä ennen nukkumaanmenoa. Nyt löysin tämän ensimmäisen version, uusi tarina lapsille, kiitos, Ihana juttu! Lapset riemastuvat todenteolla! Hyvää joulua!

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s