Joulukalenteriin tarina (tulosta ja hyödynnä!)

Olen aina tykännyt tehdä joulukalentereita ja ennen lapsia tein muutamana jouluna kalenterin Miehelle. Viime jouluna Herra Jouluhiiri -pehmomme odotti tyttöjä pöydällä jonkin kivan tekemisen kanssa ja sitä edellisenä vuotena samainen hiirulainen oli yön aikana mennyt mitä kummallisimpiin paikkoihin The Elf on the Shelf -ideaa mukaillen.

Kalentereista on tykätty ja ne ovat olleet ihan kivoja, mutta myönnetään: ovathan ne myös työläitä! Tälle vuodelle halusin jotain, missä ei tarvitse askarrella, ei väsätä eikä näpertää. Jotain, joka ei sido päivän tekemisiä kummemmin ja josta voi iloita missä kohtaa päivää tahansa. Jotain yhteistä tekemistä, mutta ei tavaroita tai syötävää.

Eräänä iltana kalenteria miettiessäni sain ajatuksen tarinasta, jota voisi lukea päivä kerrallaan ja kuvittaa tapahtumat lapsen selkään. Niin syntyi lopulta Pienen hiiri Hiirusen joulutarina – kertomus yhden hiiren joulunodotuksesta.

SONY DSC

Joulutarina pienen hiiri Hiirusen joulunodotuksesta

Tarinassa Hiirunen valmistelee joulua ja tekee erilaisia talvisia puuhia. Jokaiselle päivälle on oma lyhyt kertomuksensa sekä ohjeet, miten sitä voi kuvittaa selkään. Välillä liikkeitä oli vaikea pukea sanoiksi, mutta esimerkiksi tältä ne näyttävät:

paiva3paiva7

Jos et ole vielä tehnyt joulukalenteria tai vaikka olisitkin, niin ole hyvä, tarina on kirjoitettu luettavaksi ja käytettäväksi! Voit ladata ja printata sen pdf-muodossa täältä. :)

SONY DSC

Meillä tarinakääröt pääsivät aikoinaan äitini minulle ompeleman kalenterin taskuihin, mutta voit ihan yhtä hyvin laittaa ne purkkiin tai ripustaa pyykkipojilla roikkumaan. Ja mikä estää lukemasta tarinaa suoraan näytöltä? Ei mikään!

SONY DSC

Olisi kiva kuulla, mitä lapsiyleisösi tykkää tarinasta! Jos siis jossain vaiheessa ehdit ja muistat, niin huikkaa, millainen vastaanotto tarinalla on. :)

Mukavia yhteisiä satuhetkiä ja joulunodotusta!


Voit seurata blogia Facebookin, Bloglovin’n, Blogit.fin ja Instagramin kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Tallenna

19 vastausta artikkeliin “Joulukalenteriin tarina (tulosta ja hyödynnä!)

 1. Ihana idea♥ Mä otin lapsille Tonttu Toljanteri ja joulupukin salainen tehtävä-kirjan, jossa on kullekin päivälle yksi luku. Tuo kirja sopii vielä kivasti meidän kaikille lapsille, sillä ihan kaikesta ei yhdessä enää jaksa innostua niin 3-vuotias kuin 10-vuotiaskin :D

  Tykkää

  1. Hei, tuo kirja kuulostaakin mielenkiintoiselta! Tytöt on ehkä siihen vähän liian pieniä ainakin osittain, mutta tuo täytyy pitää mielessä tulevina vuosina! Meillä on kirjahyllyssä myös jokin metsän jouluun liittyvä satukirja, joka pitääkin kaivaa esille. Siinäkin on lyhyt tarina jokaiselle päivälle. :)

   Tykkää

 2. Voi miten kiva idea! Taidan vaikka lukea vain läppärin näytöltä tämän joka päivä, uskon että esikoinen tykkää. :) Oma kalenteritouhuni olikin sellainen viritys. :D

  Tykkää

  1. Meillä ainakin esikoinen tykkäsi – ehkä jopa enemmän kuin pienempi. Läppärin näyttö voi olla aika näppärä, sillä mun paperirullat ovat koko ajan kippurassa!

   Tykkää

 3. Tämä tuli kuin tilauksesta! Viimetingassa aloin pohtimaan tarinan mahdollisuutta kalenteriin ja tämä pomppasi facebookissa eteeni. Kiitos! Ihana tarina :) Täytyy käydä kertomassa sitten, mitä lapsi tykkäsi. :)

  Tykkää

  1. Oi, ihana kuulla! Hyvä jos tarina pikkuisen onnistui lievittämään viimeisen illan stressiä ja vähentämään työmäärää. :)

   Tykkää

 4. Aivan mielettömän ihana tarina! Otan varmuudella käyttöön oman kaksivuotiaan kanssa ja luulen, että sama tarina pitää piirtää kolmen koululaisenkin selkään. :) <3

  Tykkää

  1. Hih, kiitos! Meillä 2-vuotias kiemurtelee ja kikattaa kun vähänkään piirtää selkään, mutta haluaa kuitenkin aina uudestaan ja uudestaan. Toivottavasti myös koululaiset tykkäävät! :)

   Tykkää

   1. Ovat tykänneet aivan hirmuisesti. Piti käydä vielä viimeiset päivät tulostamassa uusiksi, kun olivat mystisesti kadonneet kuukauden aikana. Eli joulupäivänä piirretään kaksi viimeistä päivää. :) Kiitos paljon tästä tarinasta! :)

    Tykkää

 5. Hei!
  Aivan ihana idea! Nyt ensimmäinen tarina on luettu meidän 3v:ille ja se pitikin lukea ainakin kymmenen kertaa. 😃
  Eli meillä ainakin super hyvä vastaanotto…johtuen tuosta selkään piirtelystä. Kiitos! ❤

  Tykkää

  1. Oooh! Huikeaa kuulla! Ihanaa, että 3-vuotiaasi tykkäsi! :) Meillä on vaadittu aina myös edellisiä päiviä tehtäväksi, joten näyttää siltä, että joulun lähestyessä kalenterituokiot vain pidentyvät ja pidentyvät. :D

   Tykkää

 6. Ihanasti innosti myös koululaiset! Mulla on eka-ja tokaluokkalainen ja useampaan kertaan saa lukea ja ”hieroa” :) kiitos!

  Tykkää

  1. Oi, hienoa! Hauska kuulla, että tarinasta tykkäävät niin monen ikäiset! Mä ajattelin sitä kirjoittaessani noita omia 2- ja 3-vuotiaitani, mutta pohdin kyllä, innostuisivatkohan vanhemmatkin lapset siitä. Kiva, että innostui! :)

   Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s