Jouluinen juustokakku

Heippa!

Ajattelin, että leipomisen osalta joulu on tältä vuodelta postattu, mutta jaanpas sittenkin vielä tämän kakkuohjeen parin vuoden takaa! Juustokakusta tuli oikein jouluinen ja maukas, mutta sen tekeminen on jäänyt uusien ruokarajoitteiden myötä. Ehkä jonain vuonna ehdin soveltaa tästä maidottoman, vähäsokerisen ja gluteenittoman vaihtoehdon.

Tässä kuitenkin alkuperäinen ohje, ole hyvä!

SONY DSC

Pohja:

 • 10 kpl Digestive-keksejä
 • 100 g margariinia
 • 1 rkl kanelia

Täyte:

 • 3 dl kuohukermaa
 • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
 • 1 dl tomusokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1 tl kardemummaa
 • 1 liivatelehti
 • 1 rkl sitruunamehua

Pinta:

 • 100 g kuivattuja aprikooseja
 • 5 dl vaaleaa glögiä
 • 4 liivatelehteä

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin ja halutessasi vuoraa reunat kalvolla. Murskaa keksit pieniksi muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu margariini ja kaneli. Levitä keksimurska kakkuvuokaan. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa kun teet täytteen. Jos haluat vahvemman joulumaun, kokeile korvata keksit piparkakuilla!

Laita liivatelehti kylmään veteen. Lisää vaniljasokeri kerman joukkoon ja vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri ja kardemumma. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos keskenään. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita joukkoon liivatelehti. Lisää liivateseos muun täytteen joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Kun täyte on hyytynyt, tee pinta:

Keitä aprikooseja glögissä kunnes ne ovat kypsiä. Käyttämäni Rainbown aprikoosit kypsyivät n. 15-20 minuutissa. Aprikoosit olivat ”syöntipehmeitä” jo pussissa eivätkä kivikovia liotusta ja pitkää keittoaikaa vaativia.

Soseuta aprikoosit glögin joukkoon ja anna seoksen jäähtyä. Kun sose on jäähtynyt, kuumenna tilkka glögiä ja sekoita joukkoon kylmässä vedessä olleet liivatelehdet. Lisää liivateseos aprikoosisoseeseen ja sekoita hyvin. Lisää seos kakun päälle ja anna hyytyä hyvin.

SONY DSC

Herkullista alkavaa viikkoa sinulle! :)

Tiistaihin asti on muuten aikaa osallistua arvontaan ja tavoitella suloista kettukangasta!


Voit seurata blogia Facebookin, Blogit.fin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Jouluinen juustokakku

 1. Kuulostaa ihanan jouluiselta! Onneksi nykyään on paljon erityisruokavalioreseptejä ja -aineksia tarjolla, mutta kyllä joskus on/olisi mukava mennä siitä, mistä aita on matalin.

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s