Aikamatka keskelle perinteistä joulua

Paketoin aamulla ensimmäiset valmistuneet lahjat ja siinä juuttinarua solmiessani mietin, että taidan olla aika perinteisen joulun ystävä. Ei siis varmaan ihme, että suunnistin innoissani tyttöjen kanssa katsastamaan Koiramäen joulua, kun siihen tuli mahdollisuus?*

dav

SONY DSC

mde

Olen tähän asti käynyt Koiramäessä vain kesäisin, mutta paikka oli hieno myös näin joulunaikaan – kaunis, tunnelmallinen ja huolella toteutettu. Kuten kesällä, nytkin kiinnitin huomiota siihen, miten siisti yleisilme on. Mukava vierailla paikassa, jossa kaikki on tiptop eikä vähän sinnepäin!

Parasta oli kuitenkin se, että Koiramäki oli tulvillaan perinteitä. Havuja ja joulukoristeita oli joka puolella ja jouluvalot sekä kynttilälyhdyt valaisivat siellä täällä. Taustalla soivat joululaulut eivät ehkä aina olleet ihan siitä perinteisimmästä päästä ainakaan sovituksensa puolesta, mutta se ei haitannut lainkaan!

dav

SONY DSC

SONY DSC

Koiramäestä löytyi paljon puuhaa ja siellä pystyi esimerkiksi askartelemaan joulukortteja ja koristelemaan piparkakkuja. Joulukortit toimitetaan Mummon kammarin kautta vanhuksille koteihin, palvelutaloihin ja Koukkuniemeen. Askartelupöydät olivat käydessämme niin täynnä, että kortteja taitaa valmistua oikein kiitettävä määrä!

SONY DSC

mde

Pikkukavereidemme mielestä parasta olivat lampaat ja joulukoristeet – myös heidän mielestä Koiramäessä näytti ihan joululta ja erilaiset valot olivat kauniita. Kävimme tervehtimässä Joulupukkia, jonka kohtaaminen oli aika jänskää, mutta Koiramäen Tilda sen sijaan sai esikoiselta onnellisen halauksen. Lampaita kävimme katsomassa pariinkin otteeseen ja navetan lehmät saivat hoivaa ja ruokaa – talli sen sijaan oli ääniensä takia liian jännä ja siirryimme sieltä nopsakkaasti seuraaviin kohteisiin.

mde

Jos tykkäät perinteistä, ehdit vielä oikein hyvin Koiramäen jouluun, vaikka joulu lähestyykin kovaa vauhtia! Käyhän kurkkaamassa aukioloaikoja täältä – joulu ja joululoma jatkuu Koiramäessä vielä ensi vuoden puolelle asti!

Meillä muuten roikkuu ulko-ovessa jotain oikein perinteistä – vihdoinkin! Käyhän kurkkaamassa uutta ovikranssiamme Kotiäidin elämää -blogissa, jossa sain ilon vierailla joulukalenterissa. :)

SONY DSC

Ja hei, myös kangas täynnä onnellisia kettuja on nyt arvottu, onnea piitu! Laitoin jo voittajalle sähköpostia. Kiitos Virkkukoukkunen yhteistyöstä ja mahdollisuudesta jakaa jouluiloa eteenpäin. :)

Mukavaa viikonloppua! (Ja jestas, viikko jouluun enää!)

  • Liput Koiramäen jouluun on saatu yhteistyöstä Särkänniemen kanssa

Voit seurata blogia Facebookin, Blogit.fin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta ja lisää kuvia löytyy Instagramista. Tervetuloa mukaan! :)

 

4 kommenttia artikkeliin ”Aikamatka keskelle perinteistä joulua

  1. Me mentäisiin ehdottomasti tuonne, jos vaan lähempänä asuttaisiin :) Musta tuntuu, ettei meidän lapsia saisi tuolta pois :D Ja kiitos kun uskaltauduit vierailemaan♥

    Tykkää

  2. Näyttääpä ihanan tunnelmalliselta paikalta! Joku muukin kehui juuri tuota Koiramäkeä. Täytyy käydä siellä, kun tullaan kummien luokse kylään sinne päin.

    Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s