Pysähdytään hetkeen: läsnäoloa ruoan äärellä

violettikukka1

Miltä viime viikon harjoitukset tuntuivat?

Huomasin, että muutamankin minuutin ajan raivaaminen tuntui vaikealta ja työläältä. Kun aika löytyi, oli vaikea keskittyä keskittymiseen ja ajatukset joko karkasivat tai meinasin nukahtaa. :D

Totesin, että kaipaan keskittymisen tueksi jotain tekemistä. Tällä kertaa kokeillaan siis tietoista läsnäoloa syödessä! Tiesitkö muuten, että tämänkaltaisia ruokameditaatioharjoituksia käytetään monessa laihdutusohjelmassa? Kun syömiseen keskittyy, syö automaattisesti hitaammin ja aivot hoksaavat nopeammin, koska maha on täynnä. Ahmiessa ja hotkiessa aivot eivät ehdi mukaan, ja silloin tulee monesti syötyä enemmän kuin tarvitsisi.

violettikukka3violettikukka4

Ruoan ulkonäkö

Tarkastele ruokaasi olipa se sitten kokonainen ateria tai vaikka yksittäinen hedelmä: Miltä se näyttää? Millaisia värejä, pintatekstuureja tai koostumusmuotoja näet? Mitä yksityiskohtia löydät?

Ruoan suutuntuma

Miltä ruoka tuntuu suussa? Onko se pehmeää tai kovaa, miltä sen pureskeleminen tuntuu? Mitä tunnet kasvoissasi pureskellessasi – mitä lihaksia käytät ja miten pureskelet? Tuntuuko ruoka erilaiselta eri kohdista? Entä miltä se maistuu? Löydätkö erilaisia makusävyjä?

violettikukka5

Löydät viime viikon harjoituksen Pysähdytään hetkeen -välilehdeltä tuolta ylävalikosta. Ensi viikolla jatketaan taas näissä merkeissä, mutta liikkuen! Sillä välin toivottavasti ehdin esitellä helmikuun väriterapiatyöni, joita tulikin puolivahingossa kaksin kappalein. Alkukankeuden jälkeen vihreä osoittautuikin oikein ajankohtaiseksi väriksi!

Ja hei, Mansikkatilan mailla Kukkailotellaan! Olen mukana ja olisi kiva nähdä sinutkin siellä! :)

Kivaa perjantaita sinulle, nähdään toivottavasti vielä viikonlopun aikana!

Arvontabanneri.png


Voit seurata blogia Facebookin, Blogit.fin, Blogipolun tai Bloglovin’in kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

7 vastausta artikkeliin “Pysähdytään hetkeen: läsnäoloa ruoan äärellä

  1. Tämä ”ruokamediaatio” on oikeasti tosi hyvä tapa lähestyä ateriointihetkeä, etenkin jos on kiirettä ja olo tuntuu vähän hätäiseltä ja hoppuiselta. Ei ruokailuun keskittyminen edes vie kauhean paljon enemmän aikaa verrattuna suuna päänä hotkimiseen, mutta vaikutus fiilikseen ja tyytyväisyyteen on huomattava! Ruuan jälkeen tuntuu oikeasti siltä, että on syönyt ja nauttinut syömästään – sen sijaan, että olisi heti kohta uudestaan tyytymätön ja kaipaisi lisää herkkuja.

    Tykkää

  2. En olekaan ennen tuollaisiin vinkkeihin törmännyt – aina oppii jotain uutta! :) Tekisi varmasti hyvää kokeilla myös käytännössä. Mukavaa viikonloppua! :)

    Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s