Kevätbongauspohja lapsille

Maaliskuu, maaliskuu, maaliskuu!

maaliskuukuva3

maaliskuukuva1

Ja lapset, jotka nukkuvat öisin, touhuavat sujuvasti myös keskenään ja tekevät nasevia havaintoja ympäristöstä. Tiedätkö, mitä se tarkoittaa?

Sitä, että vihdoinkin tein kevätbongauspohjan, joka oli tarkoitus tehdä myös sekä viime että toissa keväänä. :D

kevatbongaus.jpg

Kevätmindfulness

Kevät on siitä hauska vuodenaika, että lyhyessä ajassa tapahtuu ihan valtavasti muutoksia. Monet niistä saattavat mennä ohikin ja yht’äkkiä sitä huomaa olevansa kesässä. Hetkeen pysähtymisen tunnelmissa ajattelin, että pysähdytään lasten kanssa myös kevään muutoksiin.

Voit täyttää bongauspohjaa lapsen kanssa miten haluat – esimerkiksi värittämällä kuvan, kun hetki on saavutettu, raksittamalla kuvan tai lisäämällä siihen päivämäärän. Tai sitten voit leikata ruudut irti ja liimata tai teipata ne yksitellen värilliselle kartongille. Meillä bongaillaan kevättä laminoitujen irtoruutujen kanssa ja tytöt saavat kiinnittää kuvan taustakartongille, kun kevät on edennyt sopivasti.

Ylläolevan kuvan saa vapaasti kopioida omaan käyttöön tai voit ladata taulukon pdf-tiedostona täältä!

maaliskuukuva2maaliskuukuva4

Aurinkoista päivää sinulle! :)


Voit seurata blogia Facebookin, Bloglovin’n, Blogit.fin ja Instagramin kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

61 vastausta artikkeliin “Kevätbongauspohja lapsille

 1. Ihanan keväisiä kuvia! Tuo kevätbongausidea on aivan mahtava! Harmi, kun ei ole lapsia, mutta voisi kai tuon aikuinenkin tehdä. ;-)

  Tykkää

  1. Jep, varmasti samantyylisiä kevätbongauksia on paljonkin. Etenkin sellaisia, jotka keskittyvät vain luonnon kevätmuutoksiin. :)

   Tykkää

  1. Todella! Välillä se on onnistunut hämäämään, kun sää ikkunan läpi katseltuna näyttää kovin lämpimältä ja keväiseltä, mutta onkin ovesta astuessa hyinen ja talvinen! Mutta ihanaa, kun iltaisin on valoisaa pidempään ja pidempään. :)

   Tykkää

 2. Hauska kevätbongaus idea! Meillä mielellään lasten kanssa pysähdytään nauttimaan ihmetellen kevään merkeistä. Tai no ihan minkä tahansa vuodenajan :D

  Tykkää

  1. Mä aloin miettiä, miksei muille vuodenajoille ole koskaan mitään bongausjuttuja. Eihän ole? Tämähän voisi olla asia, joka pitää korjata! Vaikka ehkä kevät on sellainen, jonka tulemisen huomaa selviten, kun muutokset lyhyessä ajassa ovat niin isoja… Mutta silti, täytyykin pitää tämä juttu mielessä ja yrittää olla ajoissa asian kanssa kesän tullessa!

   Tykkää

 3. Tämäpä oli kiva postaus! Kiitos myös kevätbongaus- monisteesta; kopioin sen itselleni ja tulen käyttämään lasten kanssa. Minusta on itsekin mukavaa bongata kevään etenemistä, kun olen sellainen keväästä nauttija.

  Tykkää

 4. Ihania kuvia löysin täältä! Ja huipusti olet panostanut lastesi kevään seurantaan. Näin lapsetkin oppivat näkemään kevään ja kaiken siihen liittyvän odotuksen sekä kauneuden. <3

  Tykkää

  1. Vihdoinkin panostin. ;) Mutta eivaiskaan, itsellekin tekee varmasti hyvää kiinnittää huomiota pieniin muutoksiin ympäristössä! :)

   Tykkää

  1. Kiitos! Mä en vielä ehtinyt kiinnittää pohjaa jääkaapin oveen, kun tuli isot lumisateet, mutta nytpäs näyttääkin taas oikein kevättä enteilevältä! Ehkäpä ensi viikolla saadaan jo joitain ruutuja seinälle! :)

   Tykkää

 5. Ihana idea! Meillä kevättä on bongailtu havaintokirjaan, johon kirjataan joka vuosi kevään merkkejä ja vertaillaan edellisiin vuosiin. Tämä olis lapsille kyllä vielä hauskempi!

  Tykkää

  1. Oooo, mutta tuollainen vertailu aikaisempiin vuosiin olisi myös siistiä! Jos taulukkoon laittaa pvm mukaan ja säästää sen, niin sitä kautta voisi myös vähän verrata menneisiin keväisiin.

   Tykkää

 6. Tosi kiva idea! Sieppo -lehden välissä tuleva kevätseurantalomake innostaa itseäni aina kovasti mutta nämä käytännönläheisemmät jutut on kyllä helpompi toteuttaa lasten kanssa käytännössä.

  Tykkää

  1. Joo, mä yritin tehdä tästä selkeän, jotta tytöt sen hoksaisivat varmasti. Mä en olekaan tutustunut Sieppo-lehteen, täytyy varmaan tutkia sitä tarkemmin! :)

   Tykkää

  1. Kiitos paljon Satu, kiva kuulla! En kauheasti piirrä enkä koe olevani siinä kovin hyvä, joten kaikki kehut kalenterista otan suurella ilolla vastaan! :D

   Tykkää

 7. Tuo kevätbongauspohja sopii meille talven uuvuttamille aikuisillekin, jotka laahustamme pimeydestä väsyneinä huomaamatta mitään :D Todella hauska juttu!!
  Maaliskuu <3

  Tykkää

 8. Menee käyttöön, kiitos. Luulin kyllä olevani jo myöhässä keväisten asioiden bongaamisessa, mutta olit valinnut hyviä juttuja, jotka ehtii vielä tässäkin vaiheessa tekemään.

  Tykkää

 9. Tämä ois tosi sopiva meillekin. Kommenttien määrästä päätellen muutama muukin on innostunut tästä:) Kauniit valokuvat :)

  Tykkää

 10. Kauniita kuvia :) Ja kiva tuo kevätbongaus.Harmi kun huomasin tämän vasta nyt, lähes kaikki on jo bongattu :) Olen kova seurailemaan vuodenaikoja ja niiden merkkejä. Nämä bongaukset on tosi kivoja, sillä ne toivottavasti innostavat myös sellaisia bongailemaan, jotka eivät muutoin huomaisi. Joten mahtava juttu sinulta!

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s