Pysähdy, priorisoi ja jätä asioita tekemättä – kolme ajatusta kiireestä

Useimmat ihmiset ovat niin kiireisiä tekemään asioita,
    jotka heidän mielestään pitää tehdä,
    ettei heillä koskaan ole aikaa miettiä,
    mitä he haluavat tehdä.

– Kathleen Winsor –

Puoli kuukautta edellisestä postauksesta, mutta täällä sitä ollaan! Jälleen mielessä on ollut monesti useampikin kirjoitusaihe, mutta kirjoittamisaikaa tai -intoa ei ole löytynyt. Olen viime aikoina vaalinut mielessäni Kivemman blogin Mintun toteamusta siitä, kuinka blogi on minua varten, enkä minä blogia varten. Se mielessäni olen päättänyt, etten kirjoita väkisin enkä kiireellä aikatauluja vastaan – enkä ainakaan yöunien kustannuksella.

Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että blogiliekki on taas syttynyt! Taas mennään!

Varmasti en ole ainoa, jolta tuntuu aika loppuvan ja tekemisten kasaantuvan. Olisiko näistä ajatuksista sinulle iloa?

Ajatelma3

Olen todennut, ettei aika millään riitä kaikkeen kivaan ja mielenkiintoiseen, ja puolihuomaamattakin olen karsinut päivistä ja illoista asioita, jotka tuntuvat olevan aikasyöppöjä. Esimerkiksi instagram on jäänyt täysin huomiotta ja blogejakin olen lukenut vain parin postauksen verran. Myös fb-aika on vähentynyt ja tietokone muutenkin ollut päiväkausia avaamatta. Olisi ihanaa esimerkiksi päivittää kuvia instaan, mutta en vain muista tai ehdi!

Ajatelma2

Jäin miettimään, mitä olen tehnyt iltaisin nyt, kun someaika on ollut vähäisempää. Olen ainakin neulonut maaliskuun väriterapiatyötäni (joka ehkä mahdollisesti ehtii nähdä blogipäivänvalon vielä maaliskuun puolella!), kasannut ja tuunannut yhden Ikea-keittiön (lastenkokoisen kylläkin), katsonut Yle Areenasta ihanan Tiina-sarjan sekä tehnyt enemmän kävelylenkkejä (ihanaa, kun valoa riittää pidempään!).

Ajatelma1m.jpg

Jos aina tekee samoja asioita, sitä herkästi saattaa urautua. Ehkä ilo ja into tekemisestä häviää, jos aina toistaa samaa? Joskus, kun edes hieman uskaltautuu kokeilemaan uutta tai tekemään yhdessä toisen ihmisen kanssa, saattaa yllättyä ja saada tekemisestä valtavasti iloa itselleen!

Huijasin ehkä hieman edellä, sillä kyllähän minä välillä olen ollut koneella ja tehnyt blogiinkin liittyviä juttuja. Olen saanut ilon kehitellä erästä bloggaamiseen liittyvää ideaa mahtavan tyypin kanssa ja uskon, että meidän aikaansaannoksemme tuottaa iloa myös kenties juuri sinulle! Vielä pienen hetken pidän salaisuuden salassa, mutta viikonloppuna kannattaa olla kuulolla! :)

Mukavaa päivää sinulle, kiva nähdä pitkästä aikaa! :)


Voit seurata blogia Facebookin, Blogit.fin tai Bloglovin’in kautta. Tervetuloa mukaan! :)

Advertisement

5 vastausta artikkeliin “Pysähdy, priorisoi ja jätä asioita tekemättä – kolme ajatusta kiireestä

 1. Tuo on kyllä niin totta, että blogi on minua varten, enkä minä blogia. Vaikka harrastusten, kuten blogin, eteen joutuu näkemään vaivaa, niin se ei tosiaan saisi viedä enemmän kuin antaa.

  Kiva nähdä, mitä sinulla on suunnitteilla!

  Tykkää

  1. Apua, unohdin ihan kokonaan vastata tähän! Mutta kyllä, jos harrastus vie enemmän energiaa kuin antaa, on siinä vähän kehno hyötysuhde. Elämässä on niin paljon juttuja, jotka jossain määrin on pakko tehdä, että jäljelle jäävästä ajasta kannattaa nauttia. :)

   Tykkää

 2. Samaa mieltä! Postauksista huomaa, jos ne on syntyneet inspiraatiosta hyvällä fiiliksellä. Täytyykin kurkistaa areenaan, mikä tuo Tiina -sarja on. Kipuisena se voisi olla oikein passelia puuhaa peiton alla pötkötellessä. Terveisin blogisisko, Tuija

  Tykkää

  1. Olet oikeassa ja myös kiireen näkee usein postauksista! Huomaan omistakin teksteistä, milloin kirjoittaessa ei ole ollut täysi fiilis mukana vaan sen on tehnyt vähän kiireessä ja pienemmällä innolla.

   Tykkää

 3. Nämä ajatukset olivat kyllä todella osuvia! Huomaan itse välillä ajattelevan, että pitäisi saada postaus tehtyä, kun edellisestä on jo kulunut aikaa… Ja siinä meinaa tekemiseltä herkästi kadota ilo!

  Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina! Sähköposti-, kotisivu- tai nimikohtakaan eivät ole pakollisia. :)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s